Ciężko jednoznacznie ocenić tą grę.Moim zdaniem Neverwinter ma dość ciekawe pve.Możesz robić solo questy,które wykonujesz na takich ,powiedzmy pół otwartych mapkach,niezbyt dużych mapkach trzeba przyznać.W ramach tych questów często wchodzisz do różnych lochów,podziemi,kanałów itd.To daje takie wrażenie,dungeon'owej gry,że tak to określę.Masz oczywiście normalne dungi które robisz w party i zapisujesz się na nie przez DF.Jest takie coś jak Skimrish,to są takie 15 minutowe raidy gdzie bije się elite moby i na końcu bossa.Jest nawet opcja tworzenia własnych story questów,zapomniałem jak to się nazywa,dawno nie grałem.Na prawdę jeśli chodzi o pve to jest pierdyliard rzeczy do roboty,teoretycznie nie powinieneś się nudzić.Chociaż to taka teoria,bo w praktyce po około 40levelu to też zaczyna być nużące odrobinę.Jeśli chodzi o pvp,jak grałem wcześnie jbyły tylko dwie arenki do walki gracz kontra gracz.Powiedzmy że w miarę to pvp dawało radę,to znaczy dość dynamiczna walka,non targetowa,tylko,że lipa z balansem klas była.Teraz to poprawili,natomiast nie orientuję się czy dodali jakieś dodatkowe opcje pvp,jakieś masowe walki,arenki,ranking jakiś?Może ktoś się wypowie w tej kwestii bo sam jestem ciekaw,jak to teraz wygląda.Wcześniejsze opinie były takie,że po wbicu max levela gra raczej nie oferuje zbyt rozbudowanego end game,szczególnie jeżeli jesteś fanem hard corowego pvp.