Jest jakiś server docelowy na który zmierza i będzie grać Polska społeczność ? Nie grałem na becie i nie wiem ile serverów EN będzie i ile jest teraz ale patrząc na hype wokół gry pewnie jakiś nowy server wystartuje w raz ze startem gry lub trochę po. Poza tym już jest trochę osób na aktualnym serverze z 60 lvl..
Neverwinter server
My z ekipą idziemy na Dragon, który będzie PvE/PvP. (Gdzie ma zamiar grać najwięcej ludzi/gildii)
Mindflayer to nieoficjalny serwer RP. (Z ludźmi będzie podobnie jak wyżej, z tym że większość będzie wolało odgrywać postacie i robić eventy niż pójść na pvp czy na dunga)
Beholder jeszcze nie wiadomo, lecz z tego co widziałem to zdecydowana mniejszość tam idzie.
Jeśli mogę zapytać, kiedy startuje open beta?
dzis o 18
Dlatego wczesny dostęp jest bez sensu... Pograja kilka dni dłużej i juz domninuja na serwerach i za Chiny ludowe nie dorownamy im... No cóż zapłacili wiec dostali czego chcieli. Nam nadzieje ze to nie popsuje rozgrywki. Hmm... Do zobaczenia w grze<3 szykujcie się na mojego Great weapon fightera 2hand Melee. a tak przy okazji zapraszam do gildii drunk pandaz
Wszystko cacy z tym dragonem ale On chyba jest z NA, a są jakieś z EU ?
PW wydaje grę globalnie, czyli serwer stoi w NA. I dzieli się on na 3 shardy -> Dragon, Mindflayer i Beholder.
PS. Qeshua, nie nastawiaj sie bo do 30-40 gwf to prawdziwa mordęga, nawet healerzy przebijają go w dps
Ja bd grał na Dragon najprawdopodobniej.
może mi ktoś powiedzieć czy dzisiaj po 18 dalej potrzebne są beta keye?
Nie są potrzebne.
okej. dzięki
no to cieszę się, że mniej więcej już wiadomo na który server większość idzie chociaż zaniepokoiło mnie zdanie Curenor'a, że servery stoją w NA, nie wesoło będzie z pingiem, tym bardziej jak będą obciążone.. W pvp takie rzeczy to dużo znaczą
Ja też na dragonie zagram. Mam jeszcze jedno pytanko czy którąś z dostępnych klas figherów mogę walczyć dual wieldem. Bo chciałbym zrobić postać na wzór Drizzta z baldura ??
no to cieszę się, że mniej więcej już wiadomo na który server większość idzie chociaż zaniepokoiło mnie zdanie Curenor'a, że servery stoją w NA, nie wesoło będzie z pingiem, tym bardziej jak będą obciążone.. W pvp takie rzeczy to dużo znaczą
Z pingiem nie jest źle, ja maksymalnie miałem 70, do 120 w ekstremalnych warunkach
no to dobrze, a jeszcze jedno takie pytanko bo już nie chce mi się szukać, każda z ras startuje z oddzielnego miejsca ?
Niestety nie
Wymagane jest ściąganie nowego clienta ? Czy wystarczy ten co był na cbt + update ?
Wystarczy ten z cbt, tylko updejcik waży 400+ mb
Ja ściągałem 3 gb... xD
Dziękuję za odpowiedź Predi.