Neverwinter server

Jest jakiś server docelowy na który zmierza i będzie grać Polska społeczność ? Nie grałem na becie i nie wiem ile serverów EN będzie i ile jest teraz ale patrząc na hype wokół gry pewnie jakiś nowy server wystartuje w raz ze startem gry lub trochę po. Poza tym już jest trochę osób na aktualnym serverze z 60 lvl..

My z ekipą idziemy na Dragon, który będzie PvE/PvP. (Gdzie ma zamiar grać najwięcej ludzi/gildii)

Mindflayer to nieoficjalny serwer RP. (Z ludźmi będzie podobnie jak wyżej, z tym że większość będzie wolało odgrywać postacie i robić eventy niż pójść na pvp czy na dunga)

Beholder jeszcze nie wiadomo, lecz z tego co widziałem to zdecydowana mniejszość tam idzie.

Jeśli mogę zapytać, kiedy startuje open beta?

dzis o 18

Dlatego wczesny dostęp jest bez sensu... Pograja kilka dni dłużej i juz domninuja na serwerach i za Chiny ludowe nie dorownamy im... No cóż zapłacili wiec dostali czego chcieli. Nam nadzieje ze to nie popsuje rozgrywki. Hmm... Do zobaczenia w grze<3 szykujcie się na mojego Great weapon fightera 2hand Melee. a tak przy okazji zapraszam do gildii drunk pandaz <3

Wszystko cacy z tym dragonem ale On chyba jest z NA, a są jakieś z EU ?

PW wydaje grę globalnie, czyli serwer stoi w NA. I dzieli się on na 3 shardy -> Dragon, Mindflayer i Beholder.

PS. Qeshua, nie nastawiaj sie bo do 30-40 gwf to prawdziwa mordęga, nawet healerzy przebijają go w dps :)

Ja bd grał na Dragon najprawdopodobniej.

może mi ktoś powiedzieć czy dzisiaj po 18 dalej potrzebne są beta keye?

Nie są potrzebne.

okej. dzięki :)

no to cieszę się, że mniej więcej już wiadomo na który server większość idzie chociaż zaniepokoiło mnie zdanie Curenor'a, że servery stoją w NA, nie wesoło będzie z pingiem, tym bardziej jak będą obciążone.. W pvp takie rzeczy to dużo znaczą

Ja też na dragonie zagram. Mam jeszcze jedno pytanko czy którąś z dostępnych klas figherów mogę walczyć dual wieldem. Bo chciałbym zrobić postać na wzór Drizzta z baldura :D ??

no to cieszę się, że mniej więcej już wiadomo na który server większość idzie chociaż zaniepokoiło mnie zdanie Curenor'a, że servery stoją w NA, nie wesoło będzie z pingiem, tym bardziej jak będą obciążone.. W pvp takie rzeczy to dużo znaczą

Z pingiem nie jest źle, ja maksymalnie miałem 70, do 120 w ekstremalnych warunkach ;)

no to dobrze, a jeszcze jedno takie pytanko bo już nie chce mi się szukać, każda z ras startuje z oddzielnego miejsca ?

Niestety nie ;)

Wymagane jest ściąganie nowego clienta ? Czy wystarczy ten co był na cbt + update ?

Wystarczy ten z cbt, tylko updejcik waży 400+ mb

Ja ściągałem 3 gb... xD

Dziękuję za odpowiedź Predi.