Neverwinter, szukam Ekipy :)

Witam witam!

z racji że od dawna w nic nie gram, dostałem smaka na Neverwinter'a widziałem że ostatnio tam sporo się pozmieniało.
Stąd moje pytanko, chciałby ktoś pograć od zera, przyłączyć później do jakieś Gildii ? Pozdrawiam i czekam mam nadzieję że ktoś się znajdzie

A tak wgl to co sie pozmieniało?

ja grałem w Neverwintera dawno temu, z tego co wiem dodali pare ciekawostek jak GvG itp, dalej za dużo nie wiem :) dziś zaczynam na nowo przygodę więc dam znać jak zorientuję się co dokładnie się tam zmieniło :P

Przecież to gówno gra, jakich mało.

Przecież to gówno gra, jakich mało.

aż taka tragedia ? w dzisiejszych czasach mało gier które przyciągną na dłużej ale czy aż taka tragedia?

Przecież to zwykły troll/hejter. Gdyby miał cokolwiek do powiedzenia to znalazłbyś w jego wypowiedzi chociaż jeden argument. Pewnie nawet nie wie o jakiej grze pisze 0.o
Co do samej gry to żyje, ma się dobrze. Bardzo przyzwoite levelowanie (ze względu na gameplay i fabułę, która odziwo jest całkiem, całkiem jak na MMO) Zawsze coś będzie do roboty, ciągle dodają nowy content. Jak znudzi Ci się normalne questowanie to zawsze możesz pobawić się w parkour w foundry (czego to ludzie nie wymyślą ;p ). Co do szczegółów end-game'u to się nie wypowiem. Co prawda nie tak dawno temu wróciłem ale szybko odszedłem ze względu na jakieśtam problemy z odpaleniem gry u kolegi z ekipy.

Przecież to zwykły troll/hejter. Gdyby miał cokolwiek do powiedzenia to znalazłbyś w jego wypowiedzi chociaż jeden argument. Pewnie nawet nie wie o jakiej grze pisze 0.o
Co do samej gry to żyje, ma się dobrze. Bardzo przyzwoite levelowanie (ze względu na gameplay i fabułę, która odziwo jest całkiem, całkiem jak na MMO) Zawsze coś będzie do roboty, ciągle dodają nowy content. Jak znudzi Ci się normalne questowanie to zawsze możesz pobawić się w parkour w foundry (czego to ludzie nie wymyślą ;p ). Co do szczegółów end-game'u to się nie wypowiem. Co prawda nie tak dawno temu wróciłem ale szybko odszedłem ze względu na jakieśtam problemy z odpaleniem gry u kolegi z ekipy.

na f2p da się ugrac ?

Poziom trudności w tej grze jest na poziomie przeciętnej ameby z Rosji, czy też rdzennych mieszkańców kartonu z którego pochodzi Oethiel.

Grasz, grasz i masz uczucia stania w miejscu, bo zmieniają się moby, otoczenie, ale nic poza tym. Durne questy przez cały czas, które można po kilkunastu godzinach robić z zamkniętymi oczami. Podczas grania, nie zginąłem ani razu, bo wystarczy, ze podejdziesz do bosa i tłuczesz go, a on Ci nic dmg nie zadaje.

WOW. Dziwię się, że wgle udało Ci się włączyć tą grę, biorąc pod uwagę poziom intelektualny, który sobą reprezentujesz. Zresztą czego można oczekiwać po kimś, kto buduje swoje ego na podstawie samouczka i jeszcze potem pisze, że dla niego gra nie jest wyzwaniem? Ehh. Nie będę wchodził z Tobą w dyskusję, bo to prawie tak jakbym próbował dogadać się z amebą.

@ObiWan Hmmm. "Za moich czasów", że tak powiem - spokojnie dało się grać za darmo, nawet jeśli zdobycie wszystkiego co się chciało trwało troszeczkę dłużej (np. mounta). Teraz... Nie wiem jak jest. Musiałbyś poszukać na jakimś reddicie czy czymś takim.

Da się normalnie grać tylko nie brać GWF bo potem będzie kwiczenie że kasy dużo wymaga i ta gra to P2W sam na pierwszą postać 2 lata temu wziąłem GWF i dostawałem białej gorączki jak na icewind dale dostawałem 2x moba klacie miałem. I padałem jak szmata dopiero po zainwestowaniu 400 stów dało się coś zrobić. Polecam wszystko tylko nie tego gówniaka GWF

Nie wiem czy dalej przeglądasz ten temat ale odpiszę ^_^...

sam wróciłem do gry po około 2 latach nieobecności i gram obecnie pierwsze 7 dni :P...

Poziom trudności w misjach do 70 lvl-a faktycznie jest niski... ale tak było zawsze poziom tej gry nie jest wygórowany jeśli chodzi o wbicie max. lvla

trudność robi się dopiero kiedy mamy robić dalsze misje jak np. Kampanię Kręgu Grozy który został całkiem nieźle "Utrudniony"

chwila nieuwagi i można dostać całkiem niezłego szota na ryj ^_^... Sharrandar tak jak był tak i jest strasznie łatwą kampanią...

Dodali nowe też "Heroiczne Spotkania" które nierzadko wymagaja więcej niż jednego gracza...

co prawda to prawda pod każdym jest napisane że przynajmniej 5 lub więcej graczy ale te łatwiejsze da się zrobić solo...

Dawne bossy które były silne teraz są... cóż do zrobienia w kilka minut... w 1 / 2 minuty każdy boss w normalnych podziemiach...

ale przynajmniej nowe kampanie trzymają dobry poziom i są "Wymagające"... lecz nie do tego stopnia wymagające aby "Płacić za grę"

Kampania żywiołów

Kampania Lodowego Wichru

Jakaś kampania w Enklawie coś tam z naszorami... zrobiłem tylko kilka pierwszych questów xD

ta kampania to jakis horror aby bili po 30.000 i mieli 1.000.000 wiec postanowiłem że wroce tam dopiero potem...

w sumie to nie wiem ile mają hp ale bije ich moim łotrzykiem za użyciem kosy 80.000 na ryj i dalej stoją xD

wszystkich kampanii nie pamiętam ale jest ich chyba z jakieś 6/7 łącznie...

dodatkowo Foundry które z jakiegoś powodu obecnie nie działa ;/... szkoda...

płatności w grze... trza pamiętać że KAŻDY element da się kupić za Astralne...

nie ma rzeczy niemożliwych do kupienia... tylko nie można oczekiwać że jest to pierwsze lepsze RGP

w którym pogramy 10 godzin i skończymy wszystko... gry podobne do tej wymagają czasu aby wszystko uzyskać...

ceny 12.000.000 Astralnych za jakiś dobry przedmiot to cena w miarę niska patrząc na możliwości zarobku...

osobiście mogę zarobić po 100k / 150k dziennie nie mając jeszcze dostępu do Epickich podziemi...

co więcej jak chyba kazdy wie 500 AS to 1 ZEN więc 500.000 AS to Vip na miesiąc...

za Vip-a na miesiąc masz 30 kluczy i szansę że wydropisz fajne przedmioty ze skrzynek + inne korzyści...

wystarczy tylko zarobić te pierwsze 500k czyli około tygodnia pracy

wracając do gry jestem bardzo "uszczęśliwiony" zmianami które wprowadzili ^_^

wcześniej nabiłem 500 godzin w grze teraz myślę że nabiję kolejne 500 x 4

10.000 Astralnych z 2 dziennych podziemi ( polecam podwieżę tylko 5/10 minut pracy )

10.000 Astralnych za Uroki z zrobionych podziemi ( nie opłaca sie kupować woreczków z AS lepsze są uroki i sprzedać je na targu )

30k/40k z dropu z robienia kampanii itp. Sharrandar i Grozy zawsze sypnie jakimiś urokami po 1/2/3/4k

a zrobienie Sharrandaru i Grozy to tylko z 30 minut pracy...

mamy już godzine granie i zarobione 60.000 Astralnych : D tylko potrzebny dobry wierzchowiec do tego oraz znajomość gry...

Dodatkowo po godzinnym robieniu wszystkich questów zawsze można porobić coś jeszcze w grze i dorobić sobie ^_^

taki krótki poradnik jak zarabiać Astralne... : D

jeśli chcesz możesz napisać do mnie w grze ;x... albo na Steam...

moja stara postać zarezerwowała sobie mój nick "Tobi" więc gram pod nazwą "Aria" wiec jak chcesz mozesz dodać:

PanTobiPL@Gmail.com albo pisać PW do "Aria" :D...

jeśli ta gra przetrwałą tyle lat i jeszcze się rozwija... to wytrzyma też kolejne lata...

tym bardziej że jak jeszcze grałem to nie do pomyślenia było aby w Enklawie było aż tyle instancji z aż tyloma graczami ^_^

więc jednym słowem gra się raczej rozwija i ma coraz więcej graczy :D

//ObiWan - dalej da się zdobyć wszystko... tylko czasami wymagania są absurdalne :D...

jak np. zdobycie... hmm "Dusz Wiatru" nie wiem jakby to nazwać... ale...

Zbierz 100 dusz wiatru... dropią one losowo z Heroicznych spotkań na mapie z kampanii wiatrowej :D

ostatnio dropiłem przez godzinę i tylko 17 wypadło xD a miałem patyka wiatrowego który zwiększa szanse na drop o 100%

całe szczęście jeszcze 2 ładunki na nim zostały a kijki nie sa drobie bo około 40/50k za sztukę i ma się 4 ładunki na łącznie 2 godziny...

dla niektórych wydanie 12kk na najlepszego mounta w grze pewnie jest wydatkiem... ale nie zmienia faktu że się da ^_^ !

@PanTobi

I jak się gra sprawdza po ponad miesiącu od tego co pisałeś?

Witam witam!

z racji że od dawna w nic nie gram, dostałem smaka na Neverwinter'a widziałem że ostatnio tam sporo się pozmieniało.
Stąd moje pytanko, chciałby ktoś pograć od zera, przyłączyć później do jakieś Gildii ? Pozdrawiam i czekam mam nadzieję że ktoś się znajdzie