Neverwinter - szukam graczy na długo :)

Cześć i czołem moi drodzy :slight_smile:

Poszukuję sympatycznych graczy do gry neverwinter, aby posiedzieć wspólnie w deszczowe dni pograć w tą zacną gierkę,
Chce założyć tam gildie, pomagać nowym graczom i przechodzić najtrudniejsze dungeony dobrze się przy tym bawiąc :slight_smile:
Jeśli znajdą się zainteresowani to dajcie znać pod postem a wyślę kanał discord, mamy już parę osób do gry, im więcej ferajny tym lepiej, zapraszam was serdecznie :blush:

Graliście juz w neverwinter ?Podobno juz tam jest gildia.

Graliśmy ale nie założyliśmy gildi, zaczynamy od nowa niektórzy grali już wcześniej ale zaczynamy solidarnie od nowa :smiley:
Pewnie są dam polskie gildie, w grze też otworzymy rekrutację :slight_smile:

https://discord.gg/E5pyKb to nasz discord, zapraszam :slight_smile:

Jakoś pusto tu :slight_smile:

Wbijaj wbijaj jestem już porozmawiamy

Nie wiem czy mówimy o tej samej grze ale trochę grałem swego czasu w neverwintera i szczerze odradzam tą grę.

1. Piszesz o tworzeniu gildii i tu się zgadzam bez gildii jesteś jak bez ręki w nev z uwagi na bardzo mocne bonusy. Ale wbicie tych bonusów w gildii zajmuje bardzo dożo czasu i zaangażowania bardzo dużej liczby graczy.
  2. Wcześniej nev nie był jakoś szczególnie popularną grą, ale zawsze ktoś się tam kręcił, po modzie 16 populacja bardzo zmalała, wręcz czasami są pustki. Ciężko grać w grę opartą na dungach gdzie tanka czy kleryka szukasz pół godziny.
  3. “Deweloperzy” w skrócie dev to ludzie, którzy kompletnie nie maja pomysłu na tą grę a wszystko jest tam losowe. Np. dziś masz najdroższy kamyk w grze wart 6-7 kk? W następnej patchu ten kamyk zostanie znerfiony i jego cena spadnie do 2-3kk. Dziś twoja postać jest jedną z najlepszych? Byłaby szkoda gdybyśmy w następnym modzie upośledzili twoją postać a wywindowali inną. Neverwinter jest bardzo ograniczony pod względem end game, więc takie przetasowania średnio co miesiąc to norma. Mi po 2,5 roku znudziło się ciągłe zmienianie wszystkiego i wieczne zbieranie kasy na nowe eq.
  4. Bugi, ostatnio czytałem komentarze graczy “co chcieliby zobaczyć w nowych modułach gry”, wiecie jaka odpowiedź była najlepiej punktowana?
    “wszystko jedno co, byleby po prostu działało”. I ciężko się z tym nie zgodzić, tam wiecznie jest coś zbudowane. Czasami z korzyścią dla gracza a czasami wręcz przeciwnie.
    Jak już planujecie zaczynać to może w jakiejś innej grze, chociażby vindictus dla nowych graczy jest obecnie znacznie ciekawszą opcją a populacja graczy pewnie taka sama.
1lajk

Grałem w tę grę na początku jej powstania i teraz postanowiłem spróbować zagrać ponownie. Możecie mi powiedzieć, czy to jest normalne, że wszystkie bossy z questów itp. padają dosłownie w moment na 3-4 skille? Z tego co pamiętam, na początku powstania tej gry, z bossami trzeba było trochę się pomęczyć… Wbiłem już 40 lvl i wciąż jest to samo. Czy później będą jakieś cięższe moby, czy cała gra to teraz jeden wielki casual, gdzie lecisz przez wszystko jak czołg?

Gramy mimo hejtu takich graczy jak tam kolega powyżej :slight_smile: gra sie przyjemnie , spolecznosc jest i zbieramy ekipe , rosniemy w sile i swietnie sie bawimy :smiley: Gildia " Powstańcy " zaprasza :slight_smile:

Dobrze masz dobrane staty do przeciwnika to jak mozesz nie dawac rady ? :slight_smile: Im wyzej tym gorzej jesli chodzi o przetrwanie i bez swietej trojcy bedziesz padal jak mucha.

Źle odebrałeś mój komentarz. Ja nie hejtuje tej gry po prostu piszę jak jest, żebyście nie marnowali czasu na coś w czym będziecie regularnie olewani przez devs. Oczywiście to wasz wybór i możecie grać, ale jeśli właśnie budujecie gildie i zbieracie się do wspólnej gry to może warto rozważyć inne opcje.
Co do pytania o trudy gry to sam content i wbijanie lvl nie ma żadnych wymagań i trudów. Później jak zaczniesz chodzić na dungi może być miejscami trudniej, ale mi osobiście więcej trudności sprawiało znalezienie party niż pokonanie dunga. No i zbieranie eq przygotuj się, że zanim jedno zdążysz wbić na legendę czy mistyka wejdzie już nowe eq lub te stare zostanie znerfione i będziesz robił nowe. A to co zrobili z petami i eq dla petow xD śmiech na sali. Z mojej gildii, nie masówki ale dość aktywnej z 15-20 graczy online obecnie online są 1 a w weekend 2. Sporo osób ma dość tej loterii i olewania graczy przez devs. A rzekomym balansem dobili tą grę i przemienili ją w zombiaka.