New Word czy ma szanse przetrwa?

Nie brałem ślubu z jakąś grą. będzie ciekawie będę grał, będzie nudno zagram w coś innego. Obecnie gra jest dobra i nie narzekam, martwienie się tym co będzie za rok zostawiam dziwakom.

3lajki

Wow umiera ? …ludzie tam wrocili zaraz po crapie NW zapewne. …

Masz do wyboru

Wow
FF
TESO
BDO.
Albion.
Sam zdecyduj…a gra wyszla na steam by nie robic refundow jak w cyberpunku… amazon to nie idioci wydali zarobili i tyle bedzie z tej gry :wink:

M.in. zagrałem w alphe i stwierdziłem, że gry nie kupię. Zdaje sobie sprawę, że była okrojona i w fazie wczesnego rozwoju, nie mniej nawet na tym etapie nie oferowała zupełnie nic poza lataniem między lokacjami. Wg. mnie jest już za późno na jakieś poprawki, zmianę mechaniki gry. Mimo wszystko powinni jakieś środki transportu dodać bo z tym jest porażka.

Ja miałem grać w Elyona gram w NW (Elyon moze pozniej) i pomimo bugów mam o dziwo co w twej grze robić. To co piszesz jest g… warte, bo jak komuś gra przypadła do gustu to takie tematy tego nie zmienią. Gra nie umrze i tyle w temacie, bo niby czemu by miała?

1lajk

Tak czytam i wydaje mi się ze grasz na jakimś kiepskim serwerze. U mnie co chwile biega jakiś 5level co dopiero grę zaczyna. Open PvP jak najbardziej idzie znaleźć przed wczoraj przy wbijaniu influenca biło się chyba nas z 100 osób przez 2h i zabawa jest przednia i do tego lepsza niż wojny. Po co Ci mounty skoro masz kapliczki wszędzie? Z tymi kapliczkami to docierasz szybciej niż w większość mmorpg na mouncie. A endgame aktualnie jest mega słabiutki ale grind gearscore, areny, dungeony, wojny, inwazje, posterunki to narazie wystarczy do momenty nowej zawartości. Największa wada gry są koszmarne bugi i widać tez ze dużo funkcji było robionychna szybko i jest niedopracowanych :slight_smile: Trzeba jej dać conajmniej z rok żeby zobaczyć jak sie będzie rozwijać i wtedy można powiedzieć ze był to skok na kasę. Ja aktualnie mam ponad 400h i nie czuje znużenia jak przy innych mmorpg.

New World obecnie to bug na bugu i exploit na exploicie, brak contentu i generalna nuda.

To daj mi Azot na te kapliczki jak taki mądry jesteś. Zwłaszcza, że jak się nie jest w dominującej frakcji to drogie te teleporty jak diabli są. Już nie wspomnę, że najpierw trzeba do nich dobiec i je aktywować, a to już samo w sobie jest mega frustrujące.

Słuchaj, już komus pisałem, że NW który miał budżet około 200milonów, to jest zupełnie inna liga jak elyon, ja wiem że większość garmażerii tutaj wypowiada się, a styczności z gra nawet nie miało, bo żal im wyskrobać 7 czy 8 euro na craftbaga w ESO, a co dopiero X razy tyle na pełną grę. Ja mam NW, ale nie gram, tzn gram kiedy mnie najdzie ochota, od 2 tygodni się natomiast nie logowałem, ale wracając, grałem w bety itd, pisałem już o tym, że gra w podstawce starczy na 1-3miesiące rozgrywki, z takim podejściem trzeba kupować tę grę, no ale nie powiesz mi że większość gier które kupujesz (jesli kupujesz) za pełna kwote (np. Tomb Raider), to ogrywasz dłużej niż raz czy dwa, nawet jak mają multi, to raczej nie siedzisz tam dłużej niż te 3 miesiące, w każdym razie ja tak mam, więc za taki okres “funu” uważam że jest to standardowa kwota, ba nawet mniej niż średnia cena gier na premierę, biorac pod uwagę że od nowego roku ceny gier podskakują na dobre o jedno oczko, przez konsole nowej generacji(poczytajcie sobie na necie). Ja nie licząc bety nw, nie uświadczyłem ani jednego buga (może z tłumaczeniem), biorąc pod uwagę jak popularna jest ta gra teraz i jak dużo kopii się sprzedało i ile ludzików siedzi online, to że ktoś doszukuje sie bugów by czerpać zyski, czy same gdzies wychodzą, to jest zupełnie normalne, gdyby połowa tych gier które guru reklamuje jako NEXT GEN miała 1/10 populacji nw, to te bugi też by wychodziły znacznie szybciej, bo analogicznie więcej ludzi gra. Nie mniej Amazon się nie opierdala i wszyskie bugi łata, więc z czystym sumieniem moge grę polecić innym, kolejny plus tej gry to jej nie azjatyckość, ELYON który wyszedł kilka dni temu, to nie dosć że na UNREAL ENGINE 3!!! (silnik graficzny z przed 15 kurwa lat!!!) to jeszcze wali zupką chinską na kilometr, także ELON sobie odpuśc, nie polecam z ręką na sercu, wygląda gorzej niż kilkuletnia mobilka (taki RAID prezentuje się lepiej), a uwierz ja gram na ULTRA (mam rtx 3080ti), a na ULTRA elyon to padaka gorsza niż NW na minimalnych.

Czuć od razu, że mamy do czynienia z fanatykiem NW (“nie gram ale gra jest zajebista i polecam”).
Piszesz, że Amazon wszystkie bugi łata - weź chłopie wejdź na forum i zobacz jak łata bugi. Na miejsce jednego pojawia się kilka następnych. Gros z tych bugów znanych jest od pierwszej bety - nie zrobili z nimi kompletnie nic.
Większość przedmiotów nie działa tak jak powinno. Gemy t2 lepsze niż t5. Duża część statystyk z armorów nie działa.
Ekonomia po miesiącu od premiery leży i kwiczy.
End game to dwa dungeony i posterunek - ile można je robić w kółko?
Do tego kulawa optymalizacja i masa lagów ( kur*a lagi na bitce 50x50?!).
To demo gry nie warte jest nawet połowy tego co za nią wołają.

1lajk

Co ty pierdolisz? Jakim fanatykiem? Kto nie gra? Chyba wyraźnie napisałem, że mam grę i gram kiedy mam ochotę, a nie że muszę się logować codziennie, bo jakiś random z internetów mi tak mówi. Gościu jeśli szukasz dziury w dupie, to właśnie ją znalazłeś. Daj mi jakieś ISTOTNE bugi, które namolnie wyskakują KAŻDEMU kto się zaloguje do gry, co lepsze - takie bugi które nie były naprawione w ciągu 2 tygodni od ich wykrycia, bo tak jak wspomniałem, ja osobiście na buga nie trafiłem, obstawiałbym, że większość która tu pogrywa w nw, też nie ma problemów, no ale zawsze musi być ktoś, kto problemów się doszukuje, taki FANATYK JAK TY właśnie.
Jak ci gra się nie podoba, to kurwa nie graj, proste. A jak MASZ PROBLEM z tymi “twoimi” bugami, to poczekaj aż naprawią, huj wie kiedy, nie wnikam, nie mój PROBLEM. Albo lepiej, sprzedaj konto, bo w końcu “To demo gry nie warte jest nawet połowy tego co za nią wołają.”, będzie jednego zrzędę mniej.

Ja się tylko wypowiem co do serwerów.
Jestem prosty dziad ze wsi, ale jak zaczynałem grać w WoWa w 2007 roku - narzekałem na to że znajomi grają na innym serwerze i jest problem ze wspólnym graniem.

Mijały lata… gry szły do przedu, pojawiły się next geny takie jak Black Desert online gdzie działanie serwerów jest po prostu świetne.

A tu nagle wielka potężna firma przenosi nas w czasie do epoki kamienia łupanego serwując nam swoje serwery w grze New (old) world.

To ja się zapytowywuję - gdzie w tym czasie byli rodzice?

1lajk

Ale co konkretnie ci w tych ich serwerach nie pasuje? Bo mi się wiele rzeczy nie podoba np. twój avatar, ale nie powiem co konkretnie, tylko ogółem że avatar.

Serwery bdo tak wspaniale działają że ludzie cuda robią żeby grać node war bo jest festiwal dropów fps. Gra fajnie działa jak jesteś sam na spocie i bijesz mobki, wchodzisz do miasta i fps lecą jak szalone. A w tych miastach mniej ludzi niż jak było w NW na premierę. Taka dobra optymalizacja i świetne serwery.

Mało rzeczy w MMO mnie tak odrzuca jak różne serwery i utrudniony lub niemożliwy transfer postaci.
Od gry MMO oczekuje żeby miała jeden mega serwer jak w EVE online - a jeśli nie, to przynajmniej możliwość zmiany serwera jak w BDO.
Nie trawię rozwiązania zastosowanego w NW i tyle w temacie.

1lajk

To, że fps po wjeździe do miasta spadają to nie wina serwerów a silnika gry. Po chwili wszystko się normuje i jest ok.
Na node war wystarczy zmniejszyć wodotryski na ekranie i jest w miarę stabilnie (osobiście grając w BDO nigdy nie doświadczyłem spadków fps, które uniemożliwiłyby rozgrywkę).
Poza tym porównaj co obie gry muszą renderować. Wojny w BDO to duże połacie terenu z mnóstwem gildii oraz graczy. NW to skromny teren i jedynie 50x50. Przed wczoraj na Twitchu koleś streamował wojnę (ok 4tyś oglądających) i przez kawał czasu jedynie co było widać to ilość zadanych/otrzymanych obrażeń a tak to wszystko stało w miejscu.

1lajk

polowa ludzi z tego portalu to ludzie grajacy w single lub jakies crapy mmo … nigdy nie grali w gry ktore maja 1 server i tysiace ludzi na nim . Nie majacy o optymalizacji gier … nw ma ja tragiczna fpsy leca w kazdym miescie a nie ma tam prawie npc mista sa male . Gra nie jest dostosowana do walk open pvp. 100x100 czy inaczej … wojny o miasta to fikcja zobaczcie co sie dzialo w lineage 2 na wojnach to jest cos pieknego setki ludzi atakowaly zamki forty etc … bylo open pvp , pk , chyba jeden. najlepszych system craftingowy jaki istnial tak jak i enchant etc …dlaczego nikt go nie kopiuje ? bo nie jest dla casuali… jedyny mankament lineage 2 to wolny exp wystarczylo go zwiekszyc i gra byla piekna …walki o world bossy czekanie po nocach. by zrobic q na profki …dla mnie to najlepsze mmo ktore zabil ncsoft , multi konta i boty. oraz system party . wystarczylo pozwolic graczom edpic solo ale ncsoft o tym zapomnial . i casuake odpadli