New Word czy ma szanse przetrwa?

Mija prawie miesiac od premiery wiekszosc serverow status - sredni .
Na startowej lokacji malo kiedy pojawiaja sie nowi graamcze .

W mojej ocenie gra nie ma szans aby odniesc sukces . Jest to zlepek mechanik z roznych MMO .
Jednym z nich jest TESO a jest to pseudo mmo.
Cap na serverze 2k ludzi. Poczekamy pol roku i kazdy bedzie mial full craft etc . Ekonomia gry nie bedzie istniala przy tak malej ilosci osob na servie . Napewni bledem bylo wydanie gry tylko na steam. Duzo osob woli zwyklego klienta niz steam .
Content wydluzony poprzez brak mountow i kilkukrotne wracanie w to samo miejsce by robic Q.
Brak nowych graczy od miesiaca po wydaniu gry ? w ponad 10 letnim Aionie idac na startowa lokacje co chwile ktos wchodzi do gry .
cap na poziomie 2k to komedia samo to iz jedna frakcja zawsze jest w mniejszej liczbie…
Ta gra jest kompletnie nie przemyslana lokacje sa puste od graczy. bo jakis medrzec zrobil servery po 2k ludzi …No coz gra ma tak slaba optymalizacje ze przy 5k online pewnie gra klatkowala by po 5 fpsow . Ale ok rozumiem fanboje ktorzy napalili sie na ta gre beda twierdzic ze wszystko jest ok …Nie, nie jest tak gra nie powinna wyjsc w takiej formie jak obecnie jest mega niedopracowana i slabo zoptymalizowana. Moze za rok -2 gra sie podniesie jak TESO czy FF wszystko zalezy od Tworcow czy zobacza co zepsuli . Jeszcze jedno bez open pvp stref na end game ekonomia padnie w moment bo kazdy bedzie mial dostep do high end matsow …ale jak czytam na czacie placz ze jak bedzie wiecej ludzi to nie beda miec dostepu do matsow czy beda musieli czekac na bossa…80% graczy to ludzie z poza swiata mmorpg nie majacy z nim stycznosci…

1lajk

Wiele ludzi poleciało na hajp, pograło i się odbiło np. ja. Ta gra jest specyficzna. Piękne lokacje, piękna grafika, piękny klimat, ale cała ta otoczka i tak nie rekompensuje celowości grania w nią. Bo miałem tak że logowałem się do gry a zadawałem sobie pytanie po co.

Bo jest tu za duzo biegania. nie widac nigdzie ludzi na mapach a nowi nie zaczynaja i na poczatkowych lokacjach jest pustka …niny teraz usuwaja ta plaze. wiec moze cos sie zmieni …

Co z tego, skoro ta gra oprócz craftingu, wojny na krzyż i 6 instancji nie oferuje endgame?

end game to wlasnie te wojny posterunki i 6 instancji + craft i niby open pvp ktorego nie ma :wink: musza dodac ooen pvo inaczej nie bedzie co robic …grind. na spotach i open pvp zrobi end game .

Kampania reklamowa zrobiła swoje, dlatego tyle osób było na start. Moim zdaniem jeśli dodadzą trochę contentu w postaci kilku dodatkowych dungeonów/instancji do przebudują trochę PVP to finalnie w grze zostaną osoby, które docelowo był grupą odbiorczą i liczba graczy online ustatkuje się na średnim poziomie 10-20k (czyli tak jak większość MMO na rynku). Tylko wtedy będą musieli przemyśleć na nowo serwery :wink:

1lajk

Cos w tym jest , gra napewno wskoczy na f2p lub spadnie z ceny jak black desert zacznie byc rozdawana za darmo wtedy ludzie wskocza . Jednak wymagania gry odstraszaja wiekszosc niedzielnych graczy z starszymi pc czy lapkami . Optymalizacja to klucz do sukcesu tej gry … zobaczcie na TESO gra jest ogromna grafika bardzo dobra a optymalizacja chyba jedna z lepszych to samo black desert …

Ja zrezygnowałem po wbiciu 30 lvlu, bo mi się znudziło granie.

Jak pisałem, że to crap to każdy był oburzony

2lajki

Ogólnie to miała być gra survi-pvp. Z survi zostało jedynie rozbijanie obozowiska a z pvp wojny, które robią się nudne po kilku podejściach. Do tego masa bugów i kulawa optymalizacja.
Crafting i zbieractwo niby ciekawe ale na dłuższą metę nikomu nie przydatne (z nudów pewnie każdy wszystko wymaxuje).
Tą grę powinni zamknąć i całkowicie przebudować.
Powinni wymusić pvp po np. zdobyciu 40lvla. Do tego utrudnić poziomowanie postaci. Craft ograniczyć np. do max dwóch specjalizacji (to stworzyłoby lepszą możliwość handlu). Powinni dodać możliwość sprzedaży przedmiotów do NPC (niedługo ludzie będą wszystko wystawiać za pół-darmo a i tak nie będzie miał tego kto kupić).
Różnorodność mobów też powinna być dużo większa bo te kilka sztuk ze zmienionymi nazwami wygląda bardzo słabo.
Większa mapa = mounty/więcej punktów teleportacyjnych.

New World w obecnym stanie wygląda jak wersja beta w wersji trial.

Amazon to zostawi jak jest i teraz skupi się na lost ark zobaczy jak jest wydawać grę z ugruntowaną opinią jak tu się nie uda to wtedy będzie wybierał za co brać zobaczymy od 4 do 11 listopada co się stanie przy lost ark jak sobie poradzą.

Ja szczerze do gry wrócę jak dodadzą mounty. I nie obchodzi mnie czy ludzie są za, przeciw i czy w ogóle planują je dodać, ale ta gra bez nich jest zwyczajnie niegrywalna i tyle w temacie. Jakbym chciała pograć w symulator chodzenia to bym zagrała w Death Stranding…

Content PvE jest też marny, a zbyt wiele rzeczy zależy od PvP (chociażby ceny teleportów właśnie).

Mnie denerwowało ciągłe bieganie w tą i z powrotem, a mając średnio dwie godzinki grania dziennie to spędzałem tam godzinę na samym bieganiu…

1lajk

Ty masz klapki na oczach, czy w szafie śpisz?
Przecie ta gra odniosła sukces, tyle sprzedanych kopii, to cała reszta mogła by im pozazdrościć, założę się, że większość gier mmo (nie mobilek) która wyszła w 2021 nie zarobiła łącznie tyle ile sam new world, a nie ma się co oszukiwać, każdy tytuł po trochu traci graczy im dalej od premiery, nie wiem co Amazon musiałby przygotować, by nas zatrzymać na dłużej, ale już grając w bety wiedziałem, że nw to jest gra na 1-3mscemax (chyba że wrzucą nowy content który zapewni grę na kolejny miesiąc, ale nie spodziewał bym się tergo wcześniej niż za rok kalendażowy).

5lajków

Sam miałem spore nadzieje co to tej gry. Liczyłem na to że w końcu będę miał grę w której zostanę na dłużej. PvP zawsze mnie nęci, co New world oferował. A zbiłem się z scianą . Trzy questy i farma profesji. Godziny biegania bo pięknych ale z czasem montonnych lokacjach.

Systam frakcji który (sprawdzałem tylko 4 serwery) średnio działa. Nikt nie chce grać fanatykami (jak w moim przypadku) co prowadzi do dominacji dwóch. A że nie checemy przegrywać pasowało by zminieć ją zmienić na co trzeba czekać 180dni ŻART! Jak by nie można by było poprostu tracić postępu na rzecz tej zmiany.

Pomimo tego że drewniany, podoba mi się system walki. Biedny. Bez opcji, Ale przyjemy. Nie na tyle żeby wynagrodził resztę szajsu.

Po prostu szkoda. Gra ma ładny świat, system walki, nawet te frakcje są “ok”. Staram się szukać plusów i niech będzie że to one. Potenciał jest. Tylko ten potenciał jest jak akcje cdp.

Nadziałem się na hype. Swoje nadzieje że może koniec koniec końców nowe nie azjatyckie mmo będzie jakimś trendem.

Trzymam kciuki dalej bo mi poprostu żal. Może kiedyś wyjdzie na prostą, będę mógł wrócić i dobrze się bawić.

Gdzie są fani niewydanej gry, gdy ich kochany tytuł potrzebuje?

To które MMORPG teraz polecacie skoro NW jest w wersji demo XD. O wowa nawet nie pytam bo gierka umiera, ale szukam takiego gdzie jest dosyc osob online zeby nie czekac i nie szukac zbyt dlugo ludzi do jakiegos dunga czy jakiegoś pvp

Czemu wszyscy eksperci narzekajacy na gre nie pisza tego na forum gry tylkom w randomowych miejscach w internecie xD

ale wiesz ze mozesz ja zmienic odrazu i potem dopiero czeakc 3 miesiace?

Hahaha. Nie. Głupi jestem XD Co nie zmienia całej reszry :smiley: