New World - content i jego "braki"

Nie bronie tej gry, też nie faworyzuje. Gra mi się dobrze, mam 31 lvl i mam co robić. Czy “brak” contentu to problem? Czym jest brak contentu w NW?

Questy? Exp? Nie.
Sam decydujesz o tym co robisz. Jeśli chcesz robić questy z tablicy - to je rób. Chcesz zarobić na wykup domu - to rób wszystko, aby nazbierać hajs na dom. To, że gra nie jest prostoliniowa w swojej fabule, dodaje jeszcze więcej możliwości do spędzenia czasu na czymś innym, co również daje exp, kasę, czy inne surowce. Nie jesteś stratny na robieniu tego co uważasz za potrzebne.

Przeglądasz market, sprawdzasz na czym idzie hajs narobić i się na tym skupiasz. Masz exp ze zbierania i tworzenia tego co jest potrzebne, aby zarobić.

New World nie jest “tym” MMORPG. Porzuć nawyki, standardy, oczekiwania, “tab target”, “tylko 3 skille”. Ta gra to nie jest “typowy” MMORPG. To jest New World, to jest New MMORPG :wink:

aha…

Polecam poczekać z miesiąc dwa kiedy wbije się max level i wtedy dać opinie. Teraz może się wydawać, że jest dużo rzeczy do robienia ale na gry mmo powinno się patrzeć z perspektywy czasu. Czynności które opisałeś są w każdym innym mmorpgu… Z tego co napisałeś nic innowacyjnego nie wynika

1lajk