A więc witam spolecznosc GW2... Nie wiem czy dobrze czy zle ale chcialbym zaczac grac w te gre. Za sobą mam dziesiątki gier mmorpg i z racji ograniczonej ilości czasu i wieku poszukuję czegoś na odstresowanie
Chciałbym prosić o porady tak aby jako początkujący nie zrazić się od samego początku. Wiem, że pytania typu jaka klasa jest najlepsza czy który serwer sa najgorsze ale mogą pomoc w początkowych fazach gry. Zapewne za jakoś czas wyrobie sobie zdanie ale na ten moment proszę o poradę.
1. Najgłupsze pytanie na początek... Czy warto? Jestem typem człowieka co preferuje pvp... wolę raczej nie ograniczać się, że event jest o 18.00 i o tej musze być zalogowany... 1v1, areny to jest co co lubię. Guild vs guild jak najbardej też. Czasem mam 2h po pracy kiedy indziej pozwole sobie na 5-6h.
2. Jak wyglada sprawa gearu? Gra ma swoje lata. Czy jest gigantyczna przepaść i z racji tego niczego nie ugram w pvp, nikt mnie nie bedzie chciał do pve dung bo nie mam broni +1000.
3. Jaka klase polecacie. W sumie wolabym cos co nie wymaga na poczatek znajomości mechaniki gry bo bede się jej dopiero uczyl. Myslalem o mersam albo guardianie.
4. Jak kupie teraz preorder tego dodatku to bd mogl od razu zaczac grac?
Dzięki za rzetelne odpowiedzi i miejmy nadzieje do zobaczenia w grze.