Jeżeli chodzi o mnie to prawdę mówiąc jakimś trafem uniknąłem styczności z tego typu grami więc można powiedzieć że Aion będzie moja pierwszą grą pod takim team workiem etc. Patrząc na Templara szczerze mówiąc trafił na moją listę ze względu na ciekawy wygląd. Głównie jak już wcześniej wspomniałem interesuje mnie gra dps'em jak i szybkim pozbywaniu się wroga o ile można coś tutaj tak nazwać. W grupie jak już W/W chciałbym robić dmg. Więc prawdę mówiąc z 3 klas postaci zostały mi dwie. Pytanie czy mógłby mi ktoś opisać te 2 postacie tj. Sin & Ranger? Aczkolwiek nie wykluczam Templara ze względu na polecenie go dla nowych graczy etc.
Dziękuję za obecne odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Keendy.
Ok więc hmm od czego by tutaj zacząć. Ogólnie Sin i Ranger wywodzą się z tej samej pod klasy czyli Scout.
Assassin

Bronie: Sztylety, Miecze i Łuki
Zbroja: Skórzana
Zalety: W krótkim czasie może zadać naprawdę DUŻY DMG jednemu celowi. Przekłada się to na PvP 1vs1 według mnie bardzo dobra klasa właśnie pod 1vs1 PvP. Może zaatakować z ukrycia swój cel. Często może też pełnić rolę "zwiadowcy" można go wysłać np na Sieg'u żeby zbadał gdzie są siły nieprzyjaciela. Uwierz mi, że ogarnięty Sin czyli taki który zna swoje skill'e, rotację spokojnie może pokonać 1 vs 1 każdą klasę postaci. Zarówno Plate'ów, Magów itd. Jego rolą w party jest zadawanie dużych obrażeń.
Wady: Ma mało HP co równa się małej przeżywalności. Może mieć problemy z większą liczbą przeciwników.
Ranger

Bronie: Sztylety, Miecze i Łuki
Zbroja: Skórzana
Zalety: Podobnie jak Sin może w krótkim czasie zadać duże obrażenia. Do tego ma mnóstwo różnych pułapek które może rozstawiać na polu walki i w ten sposób złapać w nie swoją ofiarę. Może uśpić, unieruchomić przeciwnika. Jeżeli trzeba to może też walczyć w zwarciu (close-range). Co tu dużo pisać obydwie te klasy są mocno do siebie podobne, z tą różnicą, że Sin wychodzi z cienia i atakuję bezpośrednio, a Ranger na odległość kontroluję pole walki Jego rolą w party jest oczywiście zadawanie obrażeń i co ważne zabijanie wszelkiego rodzaju Add (mobków które pojawiają się kiedy walczymy np. z Boss'em.
Wady: Tak samo jak Sin mała ilość HP co się z tym wiąże mała przeżywalność, dosyć spora cena materiałów których trzeba używać przy stawianiu pułapek.