Newbie in the game

Witajcie, parę dni temu razem z moim dobrym przyjacielem zaczęliśmy przygodę z eso. Jako zagorzali fani serii Elder scrolls szybko wczuliśmy się w grę. Jadnak życie newbie nie jest takie proste :) Gra ma olbrzymi content dlatego poznajemy ją powoli. Zdecydowałem się grac stamina DK (dual-e) Narazie dobiliśmy do 15 lvl i powoli zaczęliśmy się zajmować craftem. Staramy się robic resarch-e i crafcic rozne rzeczy. Narodzilo się kilka pytan z powodu gromu sprzecznych informacji. Sporo szperamy w necie część graczy twierdzi że powinniśmy zając się craftem od początku, inni twierdza że okolo 30 lvla. Jedni mowią zeby nie iwnestowac punktow i zrobic osobna postac pod crafta a kolejni znow twierdzą że starczy punktów zeby wszystko wymaksowac na Mainie. Jak to wkoncu z tym jest ?Kolejna sprawa skad mamy wiedzieć ze jakis mats jest rzadki ?Czy istnieje jakis sposob na kupowanie, sprzedawania wydropionych matsow ? Nie widzialem nic na zasadzie auctionera. Jak są to nasze pierwsze postacie i poznajemy dopiero grę powinismy zając się czyms konkretnym ? Bardzo dziękuję za poswięcony czas na przeczytanie tego posta i liczę na pomocne odpowiedzi :) Pozdrawiam milego dnia.

Punktów umiejętności jest tyle, że bez problemu dasz rade wykupić wszystkie umiejętności rzemieślnicze. Research rób od początku, nawet jak ci się odwidzi bycie crafterem, odkryte traity przydadzą ci się do zmienienia trait w broni/pancerzu. Co do materiałów rzadkich, to rozpoznasz je po kolorze (zazwyczaj są to żółte i fioletowe przedmioty). Materiały możesz kupić u guild trader (ich lokalizacja na mapie zaznaczona jest symbolem wagi na tle tarczy ), a sprzedać możesz NPC lub wystawić je u gildyjnego sprzedawcy (guild trade) o ile takiego twoja gildia posiada. Dołączcie do Mage guild i Fighters guild, po osiągnięciu 45 poziomu, zacznijcie robić misje undaunted (dzienne dungeony). Jak zależy wam na szybszym wbiciu poziomu, to róbcie daily dungeon (za zrobienie pierwszego dungeon w dniu, dostaniecie bonus do xp, w waszym przypadku będzie to 1 lev dziennie za wykonanie daily dungeon). Po osiągnięciu 50 lev, będziecie otrzymywali Champion Point (CP). Po osiągnięciu 160 CP zacznijcie składać sobie sety, wcześniej nie ma to sensu (do 160 cp omijacie vet dung). W grze znajdziecie sporo polskich gildii, z mojej strony polecić mogę Hashashins (największa Polska gildia, gra w niej sporo doświadczonych osób, które pomogą wam wejść głębiej w świat gry ) . Moje UserID w grze @admJachas

Hashasins to bardzo dobra gildia - grało się u nich bardzo fajne, chociaż byłem tam z miesiąc. Mają stałą ekipę, ale dla nowych organizują różne rzeczy, robią też treningowe traile, co bardzo pomaga. Podobnie jest z Usarią - tam z kolei mam wrażenie, że jest więcej graczy chętnych do losowych aktywności, bo zawsze jak brakowało nam kogoś do teamu na dungi, to w ciągu dwóch minut na Usarii ktoś się znalazł.

Usarii już niema, przeszli do Hashashins