Witam, gram od dodatku więc małe pojęcie o grze mam. Póki co ze znajomym wyłącznie dungeony robimy, aby się "ubrać" i aktualnie jesteśmy na etapie Idon Docks, 539 item lvl mam. Gram Death Knight Bloody i moja rola to tank, gra się przyjemnie ale nasuwa się pytanie czy te itemy z dungeona są coś warte na pvp? Gramy czasem jakieś bg i nawet nieźle nam idzie ale słyszałem, że na pvp to trzeba mieć set za punkty honoru, które zdobywa się poprzez areny i bg. Aktualnie mam 50 tych punktów ale nie wiem gdzie mogę sprawdzić jakie itemy można za punkty otrzymać, a podobno w Asharan jest jakiś npc od tego ale niestety na czacie gry nikt nie chce pomóc. Głównie zależy nam na pvp ale pve także i moje pytanie skąd wziąć set? I czy trzeba mieć dwa, jeden pve, a drugi pvp? Jak tak to jak je zdobyć. Dziękuje za odpowiedzi
Newbie (jak to jest z setami)
W każdej stolicy czyli np. Orgrimmar itp. są miejsca w których możesz wymieniać punkty bg, a jeżeli bardziej ci chodzi o punkty areny to w Tanaris coś było oraz w tym mieście od 74 lvl już z całą pewnościa masz wszystkie itemki.
ogolnie tak jesli chodzi o sety osobny do pve i pvp roznica w statach itp
tutaj masz linka do angielskiej strony gdzie masz opisany gear
http://www.wowhead.com/guide=2688/gearing-up-in-warlords-of-draenor
Czyli jak mnie interesuje pve oraz pvp to jest lipa? Chodząc na dungeony oraz raidy ten set mi sie w ogóle nie przyda w pvp? Przecież to bez sensu. W innych mmo robi się dungeony po to, aby sie ubrać na pvp, a tutaj to w ogóle sensu nie ma.
ma sens, ze jest rozdzielenie pve i pvp. Bez tego to by bylo pełno grochow pve na bg i arenach. A tak musisz cos wydropic/krafcic/kupic zeby zaczac startowac w pvp (w itemach z questow nie ma szans). Na pewno z pve przydadza sie bronie i bizu na bg. Pozniej stopniowo sie wymienia. A jaki to problem miec 2 sety i buildy i zmieniac?
Kto ma czas na zdobycie setu pve oraz pvp, to malo realne .... Powinno sie to uzupełniać Zdobęde w końcu raidowe itemy mythic i co mam z nimi zrobić? Jak to śmiecie na pvp, jedynie co to będę mógł raidy szybciej robić. Z setem pvp nie pójde na raid. Czyli pozostaje wybrać w czym chce sie specjalizowac pvp albo pve, inaczej przy grze 5h dziennie nie jestem w stanie być grtaczem pvp jak i zarówno pve. Chyba najgorsze rozwiązanie jakie dotąd widziałem.
5h dzienie wystarczy ci na zdobycie obu setow i to bezproblemow...wystarczy ze ustalisz sobie 3x3 i masz tak 3 razy w tygodniu chodze na raidy, czy 3 razy w tygodnie na PvP i spokojnie masz oba sety nim wejdzie nastepny update...ogolnie znajdz dobra gildie
Ok dzięki:) a gdzie w Asharean znajde tego npc od punktów honoru, bo podobno tam jest?
Witam, gram od dodatku więc małe pojęcie o grze mam. Póki co ze znajomym wyłącznie dungeony robimy, aby się "ubrać" i aktualnie jesteśmy na etapie Idon Docks, 539 item lvl mam. Gram Death Knight Bloody i moja rola to tank, gra się przyjemnie ale nasuwa się pytanie czy te itemy z dungeona są coś warte na pvp? Gramy czasem jakieś bg i nawet nieźle nam idzie ale słyszałem, że na pvp to trzeba mieć set za punkty honoru, które zdobywa się poprzez areny i bg. Aktualnie mam 50 tych punktów ale nie wiem gdzie mogę sprawdzić jakie itemy można za punkty otrzymać, a podobno w Asharan jest jakiś npc od tego ale niestety na czacie gry nikt nie chce pomóc. Głównie zależy nam na pvp ale pve także i moje pytanie skąd wziąć set? I czy trzeba mieć dwa, jeden pve, a drugi pvp? Jak tak to jak je zdobyć. Dziękuje za odpowiedzi