Newbie początki?

Cześć, wow mnie interesował od bardzo dawna ale jakoś nigdy nie potrafiłem się do niego zabrać, czy to kwestia abonamentu czy czasu. Mam parę pytań dotyczących początków.

-Co musiałbym kupić na start (które dodatki) aby dobrze rozpocząć rozgrywkę?
-Ile kosztuje miesięczny abonament? Widzę duże różnice między serwisami i chcę mieć pewność ile powinienem zapłacić.
-Czy bariera językowa (minimalna znajomość angielskiego) będzie przeszkodą aby grać? Słyszałem o jakimś tłumaczu questów.

-Solo rozgrywka nie będzie trudna?

1. Battle chest-30zł zawiera podstawkę i wszystkie dodatki poza najnowszym, do tego legion, jak dobrze poszukasz widziałem oferty za 90zł

2. 45zł za miesiąc sprzedawane jak prepaidy na 60 dni za ~90zł, ew kupno tokenu od gracza za 40zł ale z tym coraz ciężej przez wzrost cen.

3. Słownictwo na tyle by zrozumieć mechaniki postaci typu ten skill powoduje x a na drugim skillu masz ,,zadaje więcej obrażeń jeżeli efekt x jest nałożony".
Co do questów o ile nie interesuję cię cała fabuła to rzeczy w stylu idź zabij/zbierz to w tamtym miejscu, nic bardzo skomplikowanego, co do community jeżeli wybierzesz się na serwer w stylu Burning Legion to tam masz prawie wszystkich polaków.

4. Nie, levelowanie samo w sobie jest proste w tym dodatku, grupa nie jest wymagana, aczkolwiek istnieje system RAF (recruit a friend) gdzie grając z rekruterem dostajesz 3x więcej expa do 90lvla, jeżeli jesteś tym zainteresowany zapraszam na priv.

Battlechest + Legion

2 miesiące ~95zł

Realm burning legion i nie widzę problemów.

Nie.

1. Battle chest-30zł zawiera podstawkę i wszystkie dodatki poza najnowszym,  do tego legion, jak dobrze poszukasz widziałem oferty za 90zł

2. 45zł za miesiąc sprzedawane jak prepaidy na 60 dni za ~90zł, ew kupno tokenu od gracza za 40zł ale z tym coraz ciężej przez wzrost cen.

3.  Słownictwo na tyle by zrozumieć mechaniki postaci typu ten skill powoduje x a na drugim skillu masz ,,zadaje więcej obrażeń jeżeli efekt x jest nałożony".
Co do questów o ile nie interesuję cię cała fabuła to rzeczy w stylu idź zabij/zbierz to w tamtym miejscu, nic bardzo skomplikowanego, co do community jeżeli wybierzesz się na serwer w stylu Burning Legion to tam masz prawie wszystkich polaków.

4. Nie, levelowanie samo w sobie jest proste w tym dodatku, grupa nie jest wymagana, aczkolwiek istnieje system RAF (recruit a friend) gdzie grając z rekruterem dostajesz 3x więcej expa do 90lvla, jeżeli jesteś tym zainteresowany zapraszam na priv.

Ale na start legion nie jest mi bardzo potrzebny? Będę mógł go kupić z czasem?

BCH to tylko formalność, gra zaczyna się dopiero na dodatku. Jak chcesz sprawdzić jak będzie wyglądać gra na bch to wbij sobie trialem 15 lvl na questach i później bij 20 na rdfach i masz skrót tego co się dzieje na 1-100.

Ale na start legion nie jest mi bardzo potrzebny? Będę mógł go kupić z czasem? 

Na sam start niekoniecznie, potrzebny ci jest dopiero po wbiciu 100 poziomu. Nie wiem czy jeszcze ale kupno legionu dawało też boost do 100lvla na jedną postać.

Na sam start niekoniecznie, potrzebny ci jest dopiero po wbiciu 100 poziomu. Nie wiem czy jeszcze ale kupno legionu dawało też boost do 100lvla na jedną postać.

Z tego co patrzę to dalej to funkcjonuje na stronie battle.net
Jeśli uda mi się coś zdziałać w kierunku abonamentu to odezwę się do Ciebie w sprawie tego expa

W złotówkach na G2 lub fabrycekluczy BC to 36 zł Legion to 160 zł obecnie.. zawsze gdzieś można taniej.

Solo rozgrywka do 100/110 lvlu w formie expa to nie jest problem - pod górkę robi się gdy starasz się ogarnąć lepszy gear do tego przydała by się gildia (z randomami nawet nie próbuj się męczyć)

Jeśli będziesz potrzebował pomocy, lub miał jakieś pytania, to wal do mnie na pw, lub btag - Alansen#2156

Ze swojej strony polecam Keye.pl. Tam kupiłem swojego BCH ( teraz za 38 zł), Legion (teraz 128 zł) i na początek nie będziesz w stanie zarobić tyle golda by opłacać tokenami. Prepaid 60 dni na keye to coś koło 93 zł.

Kupiłem box w empiku, jakieś tipy na pierwsze godziny gry?

Cześć, wow mnie interesował od bardzo dawna ale jakoś nigdy nie potrafiłem się do niego zabrać, czy to kwestia abonamentu czy czasu. Mam parę pytań dotyczących początków.

-Co musiałbym kupić na start (które dodatki) aby dobrze rozpocząć rozgrywkę?
-Ile kosztuje miesięczny abonament? Widzę duże różnice między serwisami i chcę mieć pewność ile powinienem zapłacić.
-Czy bariera językowa (minimalna znajomość angielskiego) będzie przeszkodą aby grać? Słyszałem o jakimś tłumaczu questów.

-Solo rozgrywka nie będzie trudna?