Newsy dodawane przez użytkowników

Witam

Jako, że w serwisie odpowiadam za tzw. newsy, chciałbym poruszyć właśnie ten, a nie inny temat. Dokładniej mówiąc chodzi mi o treść i jakość dodawanych przez Was nowości. Oczywiście, większość z Nich nigdy nie ujrzy "światła dziennego", a wszystko to przez JAKOŚĆ takiego tekstu. Dodatkowo i tak muszą one przejść akceptację kogoś z administracji (i chwała Bogu). Tutaj się na chwilkę zatrzymajmy, bo chcę przedstawić jeden z takich "pseudo newsów". Oto on:

W końcu doczekaliśmy sie tej wspaniałej gry MMO. Uznane za najleprzą gre MMORPG w Niemczech w 2009 roku. Narazie przeprowadzane są beta testy, link do rejestracji tu -->http://pl.shaiya.aeriagames.com/signup

Nicka tego Pana nie chcę podawać, bo pewnie spaliłby się ze wstydu (albo nie widział by w tym nic dziwnego). Teraz zagadka. Ile błędów zdołaliście uchwycić w tych dwudziestu ośmiu słowach? Bo, przecież "najleprze", "narazie" i dwa razy użyte "MMO" (przedzielone trzema wyrazami) nie uznacie za normalne? Wiem, że się czepiam, ale LITOŚCI.... Jak się za coś bierzemy, to zróbmy to poRZądnie.

Takich "nowości" dostajemy kilka na tydzień i niestety żaden, ale to żaden nie nadaje się do publikacji. Jeśli nie są to błędy ortograficzne i językowe, to jest to ilość otrzymanego tekstu. Nie zaakceptujemy czegoś co ma dwa zdania i o niczym konkretnym nie mówi. Oczywiście mógłbym takie "coś" rozszerzyć, usunąć błędy, jednak czy wtedy byłaby to moja czy Jego praca?

Jeśli chcecie, aby serwis rozwijał się i podążał w dobrym kierunku, nie piszcie takich głupot. Tak, jak wspomniałem, albo zabieramy się do czegoś konkretnie (z sensem, bez błędów) albo... wcale. Nie zależy Nam także by w jakiś sposób zniechęcić użytkowników do dalszego pisania. Broń Boże! Cieszy Nas, że interesują się oni sprawami bieżącymi i chcą pomóc. Jednak niech ta pomoc będzie przydatna. Tego właśnie chcę Wam życzyć. Stay tuned!