Newsy i podcast

Mam dwa pomysły na ulepszenie serwisu. Pierwszym jest podcast, do tego oczywiście potrzeba kilku osób do nagrań i do edycji. Gadać moglibyśmy przez jakiś komunikator.

Drugi to nowy rodzaj newsów, tzn umieszczane pod tymi o grach MMO, takie ogólnie ze świata gier. Tym drugim z chęcią bym się zajmował. Myślę że powinno to nieco zwiększyć ilość odwiedzin, popularność strony. Jeśli to by nie wypaliło, zawsze można zrezygnować.

Schemat drugiego pomysłu

za duży obrazek /chmarus

Co o tym myślicie?

Podcast to ciekawy, ale trudny do zrealizowania pomysł. Wątpię jednak czy newsy ze świata gier by się przyjęły. Każdy zainteresowany woli raczej iść na inny, wyspecjalizowany serwis.

MMORPG.org.pl to portal o konkretnej i zamkniętej tematyce.

Oczywiście jest to tylko moje zdanie, jednak temat możesz poruszyć na dzisiejszym zebraniu (22:00). Cu on.

Co do newsów nie dotyczących gier MMO to kiepski pomysł. Skupiajmy całą naszą energię na grach MMO. Nie da się zrobić dobrego portalu o wszystkim :P

Co do podcastów to za***isty pomysł! Trzeba tylko ustalić kto by brał udział i jak wyglądałaby sprawa z edycją. Wstępnie mógłbym wziąć to na siebie. Rozmowy prowadzone byłby przez skype, tak?

Cóż, w takim razie tylko pierwszy pomysł był w porządku ;)

Umieszczanie recenzji i artykułów na stronie zostanie wprowadzone ponieważ zostało to postanowione na pierwszej radzie. Miales prawo nie wiedzieć, bo nie bylo Cie na 1szym spotkaniu ;)

Posłuchałem dziś tych z polygamii i dostałem hype'a na tym punkcie. Piszę się na to, btw. skype nadrabia jakością względem na przykład venta więc prawdopodobne nagrania proponuję wykonywać właśnie z poziomu skype'a.

Kto jeszcze byłby zainteresowany nagraniami? Chociażby gościnnymi występami?

Posłuchałem dziś tych z polygamii i dostałem hype'a na tym punkcie. Piszę się na to, btw. skype nadrabia jakością względem na przykład venta więc prawdopodobne nagrania proponuję wykonywać właśnie z poziomu skype'a.Kto jeszcze byłby zainteresowany nagraniami? Chociażby gościnnymi występami?

Sorki ale jakiego VT miales? 2.14? Proponuje 3.01lub higher i wtedy porownoj jakosc dzwieku.

ps.Creative za 40pln dzwieku dobrego nie zrobi XD

Nie wiem jakiego venta miałem. Pamiętam, że przez jakiś czas używało się i ts'a i venta, z których każdy ustępował... WYSTARCZAJĄCO dobremu skypowi.

Jutro zakupie serwerek ventrillo i zobaczymy na co go stać. Myślę, że jakość na pewno gorsza niż w skype nie będzie. W najgorszym wypadku taka sama :P

Dobra jakość = VT3 (swego czasu tylko jedna polska firma miała licencje_ lub TS3 = znacznie wyższe ceny za sloty.

Jednak Skypa również dobrej jakości nie zapewnia, szczególnie, że jego sposób działania (przynajmniej kilka late temu, kiedy się tym zajmowałem) 'niszczy' jakość + robi serwery rozmów z wersji 'klienta' kiedy dystans jest spory.

Jedyną sensowną drogą nagrywanie podcastów w b.dobrej jakości byłoby nagrywanie każdego źródła pojedynczo, lecz ma to trudności w montażu kiedy kilka ścieżek nachodzi na siebie. Więc jakość będzie raczej słaba, ale jaka by nie była chętnie wezmę udział.

Za ewentualne błędy przepraszam, po sporej ilości brandy jestem.

Może dziś wieczorem nagramy podcast? ;o Komu z chętnych pasuje?

Podcast to nie jest rzecz którą się robi "od tak", bo wychodzi to wtedy żałośnie i raczej odgonisz potencjalnych użytkowników niż ich zachęcisz.

Kilka pierwszych nagrań nie powinno ujrzeć światła dziennego, bo nie każdy pasuje do struktury podcastu. A jako, że nie gramy live, wszystko musi wyjść "w praniu". Poza tym podcast, o ile dobrze rozumiem, ma być zachowany w formie luźnej dyskusji na ustalone tematy. Poświęcenie tygodni na... "scenariusz" tylko pogorszy sprawę.

nie wiem jak to ma wygladac, ale rowniez sie pisze : )

Mam dwa pomysły na ulepszenie serwisu. Pierwszym jest podcast, do tego oczywiście potrzeba kilku osób do nagrań i do edycji. Gadać moglibyśmy przez jakiś komunikator.

Drugi to nowy rodzaj newsów, tzn umieszczane pod tymi o grach MMO, takie ogólnie ze świata gier. Tym drugim z chęcią bym się zajmował. Myślę że powinno to nieco zwiększyć ilość odwiedzin, popularność strony. Jeśli to by nie wypaliło, zawsze można zrezygnować.

Schemat drugiego pomysłu

za duży obrazek /chmarus

Co o tym myślicie?