Nicki użytkowników forum - czyli krótka geneza powstania waszego nicku

A mój nick to można uznać za moje drugie imię (w sumie to czwarte), wzięło się od mojego nazwiska i trzyma się mnie już od przedszkola czyli już jakieś 17lat ( jeśli się nie mylę i do przedszkola idzie się w wieku 5). Wołają tak na mnie znajomi, ich rodzina, moja rodzina, rodzina mojej dziewczyny i ona też. Wstyd się przyznać ale był taki czas że się tak nawet przedstawiałem :P To chyba cała historia.

To się rozumie samo przez się d9ap.png Po prostu jestem zeje*sty d9ap.png Tylko A i E w klawiaturze nie działało.

Exedro >>> Kiedyś leciała taka bajka "bakugany " , i ... no cóż , oglądałem ją czasami :D Był tam taki stwór (bakugan ) o nazwie Exedra . Spodobało mi się to , a gdy tworzyłem konta w MMO przerobiłem to na męską wersje (Exedro) i ... tak powstałem

Morakam >>> mój nick zapasowy , odziedziczony po moim mentorze , nauczycielu , i dobrym przyjacielu . Niestety nie miałem przyjemności poznać go w realnym świecie , ale spotkaliśmy się w World of Worcraft , to był najlepszy gracz jakiego spotkałem . Wiele mi pokazał (nie do końca ogarniałem wowa) i mnie nauczył, razem biliśmy levele i zaprzyjaźniliśmy się aż któregoś dnia ... znikną . Regularnie sprawdzałem czy przypadkiem nie usiadł na wowa ale już więcej go nie spotkałem , i najprawdopodobniej nie spotkam . Morakam . Nigdy go nie zapomne , a używanie jego nicku to zaszczyt .

dhauhn - historia jest dosyć krótka i wywodzi się z podstawówki/raczej gimnazjum więc nie jest zbyt ambitna. Mianowicie koledzy zaprosili mnie abym zaczął z nimi grać na serwerze prywatnym wowa (dodatek TBC) Było tam mnóstwo bugów- zwłaszcza, że TBC było wtedy jedynym dodatkiem. Odkryliśmy sposób na mega szybki gold, i exp (różnego rodzaju taxi itd). Pewnego pięknego dnia cała gildia została zbanowana. Jeden z moich znajomych ustawił sobie nick Gmtophoyeb co ciekawie można przeczytać. I wszyscy ruszyli tym tropem ustalając kolejne nazwy chara. Potem to jakoś się przyjęło jako tradycja.

Zeikor - Coś kiedyś jak szukałem nicku to wziąłem Irokez od tyłu tylko, że mi się coś pomieszało i jest.

Skrytek - Coś kiedyś jak szukałem nicku dla 2 postaci w S&F Game tak jak mi się wygenerował w głowie.

No i jak te nicki są zajęte przez jakiś dzieciaków, którzy nie umieją sobie stworzyć nicku to rozwijam nick Zeikor.

SzymeX - Głównie od mojego imienia, a raczej zdrobnienia Szymek, po prostu zamiast k wstawiłem X.

3 pierwsze litery mojego imienia oraz 3 pierwsze litery mojego nazwiska, oto cała filozofia :)

Nie jestem kreatywny więc dodałem do imienia tylko 56, które wzięło się od szczurów ;d

100 post :3

A więc nick Kakeru powstał od bohatera anime 11eyes (o ile mnie pamięć nie zawodzi z nazwą), polubiłem to anime, i kiedy chciałem się gdzieś tam zarejestrować to nie mogłem wymyślić nicku, a pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie Kakeru.

A Krakers wziął się stąd, że ludzie mnie tak na Ts'ie nazywali ;_;

Kolbi, Kolbi...Od przydomka "Kolba" ( śmiejcie się, każdy się z tego śmieje, nawet znajomi :D ), to tak, na mojego tatę zawsze mówili "Kolba", a jako że jestem najstarszy z rodzeństwa, to znajomi taty zaczęli na mnie mówić "Młody Kolbi" ( zdrobnienie od Kolba :P ) i tak powstał mój nick, często dodaje do nicku DN ( od Domu Do'Urden z Forgotten Realms, Legenda Drizzta ), Oshino ( od Monogatari Series, ponieważ najbardziej spodobali mi się Meme i Shinobu ), Bloo ( od ulubionego koloru :P ) i Asce Nar ( wymyśliliśmy kiedyś taki przydomek ze znajomymi do GW1 :D ). To tyle, wiem, że trochę chaotycznie napisane, ale może uda się to jakoś odczytać :) ).

Mareckijo - w sumie sam nie pamiętam skąd się to wzięło. Było to połączenie mojego imienia i ... i sam nie wiem czego.

Natomiast mój drugi nick, którego ostatnio często używam: Misser Od Konca nie przyszedł tak znikąd. "Miss" jako nietrafienie przerodziło się u mnie w Misser, czyli osoba, która w ogóle nie trafia, nic udaje jej się wygrać itp... (taka moja filozofia). A człon "Od Konca" miał oznaczać odwrotność. W sensie, że zamiast osoba nietrafiająca byłem tym, któremu zawsze się udaje... co w praktyce nie działa :D

Red - Główny bohater gier I generacji Pokemon.Na jego podstawie został zrobiony Ash (chociaż średnio to wyszło,bo Ash nie sięga mu do pięt).Nie lubi tłumów,radzi sobie sam,walczy ze złem,bardzo mi się spodobał no i tak już zostało (95% MMORPG blokuje nicki któtsze niż 4 litery,smutek).

BanditFleshpound-Od potwora z gry Killing Floor,który zawsze mnie wkurzał na ostatnim poziomie trudności.

Bandit z tłumaczenia na angielski mojego przezwiska.

Oto sztuk kilka:

Strogonov - schyłek mojej przygody z privami M2 i ogólnie z całym metinem. Było to albo na PandoraMt2 albo na DragonMt2. Nie pamiętam dokładnie, serwy były podobne do siebie. Zastanawiałem się wtedy, jak by tu nazwać swoją niewidzialną ninję. Nie miałem pomysłu, bo chciałem w końcu wyrwać się z brania nicków od postaci z serii gothic. Nie mogłem nic wymyślić i w obawie, że mózg mi się zlasuje przestałem się nad tym zastanawiać. Pobiegłem myślami do przyjęcia sprzed paru dni i tak mi się przypomniały niektóre dania i doznałem olśnienia. Uznałem, że brzmi nawet dobrze (ale rusko, więc zastanawiam się nad zmianą na portalu i forum), więc go użyłem. Potem zacząłem poważniejszą przygodę z AirRivals na Cetusie, gdzie grałem M gearem - tanko-supportem. Doszedłem do jednej z 3 utworzonych w tamtym momencie brygad, okazało się, że staliśmy się jedną z top brygad, a parę miesięcy później byliśmy niezaprzeczalnym top w nacji. Nie wspomnę o super ludziach tworzących miłą atmosferę.

Wszystko sprawiło, że się do nicka przywiązałem w jakiś tam sposób i użyłem go tutaj.

Volgran - ostatnia gra, gdzie nick stosowałem to WoT. Historii mu brak, efekt mojej wielkiej burzy mózgów i innych warunków pogodowych.

StarvingDragon - podobnie jak wyżej, z tym, że zastosowałem Starve "z końcówką -ing" z gry don't starve (?), bo fajnie brzmiało. No i Dragon - smok, bo lubię smoki.

Na upartego można szukać związku z LoLem, mnie jako kogoś, kto szuka tego "feeda", kogoś, kto by mnie nakarmił :)

Skrót mego nazwiska oraz rocznik :)

http://youtu.be/m9kCCLwEga8

http://youtu.be/VnTHypbLlkE

https://www.youtube.com/watch?v=xpWOO9nRvIU

69144235.jpg

http://w811.wrzuta.pl/audio/3YweRHpmhkQ/open_fire_gordon_open_fire

powyższe materiały przyczyniły się do powstania mojego pseudonimu, który jest używany przeze mnie już z 12 lat

Temat na prośbę moderatorki NorthenStar. Proszę o nie długie wyjaśnienie dlaczego taki a nie inny nick używacie jaka jest jego historia itd.

Wszelki OFFTOP będzie karany wedle drabinki kar