Nie czyta karty graficznej

Kupiłem płytę główną "asrock h61de/s3" i kartę graficzną "Geforce GTX560Ti" i mam taki problem że jak podłącze monitor do karty graficznej to mam czarny ekran tak jak by nie czytało karty graficznej, a jak podłącze po płytę główną to mi normalnie działa. Więc moje pytanie jest takie jak mogę to zrobić żeby działało mi pod kartę graficzną.

Z góry dziękuje

oczko.gif

Bios i wyłącz Zintegrowaną grafikę.

może wiesz co dokładnie mam wyłączyć, bo już byłem w biosie i wyłączałem, włączałem różne rzeczy i d*pa.

A powiedz mi czy jeśli masz podpiętą grafikę na PCi-e to działa Ci zintegrowana ?

Jeśli włączysz kompa z włożoną grafiką i zintegrowana nie działa to znaczy ze z biosem masz wszystko ok . lecz z wejściem PCi-e coś nie tak .

Sprawdz może grafikę u jakiegoś kolegi ew. Sprawdź czy inna grafika na PCie działa.

tak jak mam podpiętą pod PCI-e to mi tylko działa zintegrowana.

No własnie nie mam za bardzo u kogo sprawdzić ale raczej wszystko powinno działać bo dopiero dzisiaj kupiłem to wszystko.

podłączyłeś 6 pin złącze z zasilacza do karty ?

tak podłączyłem

edit.

Dobra już wszystko działa. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Temat można zamknąć.

Kupiłem płytę główną "asrock h61de/s3" i kartę graficzną "Geforce GTX560Ti" i mam taki problem że jak podłącze monitor do karty graficznej to mam czarny ekran tak jak by nie czytało karty graficznej, a jak podłącze po płytę główną to mi normalnie działa. Więc moje pytanie jest takie jak mogę to zrobić żeby działało mi pod kartę graficzną.

Z góry dziękuje

oczko.gif