NIE dla NK

Zastanawiam się czy ktoś z was wogóle czytał regulamin.

Odkąd zmieniono nazwe z "NaSiA KlAsIa ^.^" na nk, zmieniony został także regulamin.

A oto jego najbardziej kontrowersyjny kawałek:

"Użytkownik poprzez umieszczenie Danych, w szczególności wizerunku, materiałów lub wypowiedzi na Koncie własnym lub innego Użytkownika udziela NK niewyłącznej licencji na wykorzystywanie, utrwalania w pamięci komputera, zmienianie, usuwanie, uzupełnianie, wykonywanie publiczne, wyświetlanie publiczne, zwielokrotnianie i rozpowszechnianie (w szczególności w Internecie) tych Danych"

Nie zdziwcie się więc, że gdy któregoś pięknego dnia, wyjdziecie na ulice, zobaczycie własną morde oszpeconą pryszczami na bilbordzie.

To takie ostrzeżenie, ale czy w ogóle ktoś czytał regulamin?

Bo jeżeli czytał i go zaakceptował, to ma nieźle nasrane w bani.

warcraft na tym polega haczyk. jesteś jedną na 100 osób które to czytały. ale każdy miecz ma 2 końce... trzeba tylko teraz znaleźć ten drugi

Dlatego ostrzegam was.

jednak zanim przejdziecie na facebooka, to tam tez lepiej przeczytajcie regulamin.

Nie zdziwcie się więc, że gdy któregoś pięknego dnia, wyjdziecie na ulice, zobaczycie własną morde oszpeconą pryszczami na bilbordzie.To takie ostrzeżenie, ale czy w ogóle ktoś czytał regulamin?Bo jeżeli czytał i go zaakceptował, to ma nieźle nasrane w bani.

Z tego co gdzieś czytałem to ten zapis w regulaminie jest wymagany tylko i wyłącznie dlatego, że na NK mają wejść specjalne gry, w których będzie mógł zostać wykorzystany np. wizerunek osób z listy znajomych. Wątpie, żeby nk posunęła się do takich kroków jak oszpecenie kogoś i wrzucenie jego twarzy na billboard czy sprzedanie wizerunków i danych użytkowników. To z pewnością byłby zły PR, który stałby się gwoździem do trumny dla upadającej naszejklasy.

Na tym Facebook tez tak jest. Mówili o tym w wiadomościach, więc dla mnie to nic nowego.

"masz 700=set znajomych na naszej klasie... a ilu z nich cie odwiedzilo?" Ja tak postrzegam NK.

Kiedys byl to faktycznie bardzo fajny portal mial fajna idee. Ale oczywiscie zostal kupiony i teraz w ramach komerchy by zarabial duzo kasy robi sie cos takiego... jak jest teraz.

NK to polski FaceBook. Wiec wczesniej czy pozniej bedzie bardzo podobnym portalem do FaceBooka. Ciekawe kiedy bedzie mozna robic blogi na NK :D

Nie zdziwcie się więc, że gdy któregoś pięknego dnia, wyjdziecie na ulice, zobaczycie własną morde oszpeconą pryszczami na bilbordzie.To takie ostrzeżenie, ale czy w ogóle ktoś czytał regulamin?Bo jeżeli czytał i go zaakceptował, to ma nieźle nasrane w bani.

to, ze zaakceptowales regulamin nie znaczy, ze mogliby zrobic cos takiego ; ) odnosi sie to do reklam bezposrednio na samym portalu.

to, ze zaakceptowales regulamin nie znaczy, ze mogliby zrobic cos takiego ; ) odnosi sie to do reklam bezposrednio na samym portalu.

" i rozpowszechnianie (w szczególności w Internecie) tych Danych"

Z tego wynika, że dane i zdjęcia mogą przekazywać też innym serwisom.

Niewiem jak dla was, ale dla mnie przeginka.

Była o tym nawet wzmianka w CDA:

"Koniec Nasza-klasa.pl

Obecnie jest to już nk.pl, a zmiana demony powiązana jest też z uaktualnieniem regulaminu.

I to całkiem ciekawym bo po jego zaakceptowaniu zgadzamy się np. na dowolne dysponowanie naszymi danymi i zdjęciami przez spółke "nasza-klasa Sp.z.o.o." w tym w celach reklamowych. I to w zasadzie w kim tylko będzie chciała Z PRZEKAZYWANIEM INNYM FIRMOM WŁĄCZNIE[...]"

z tymi bilbordami fakt przesadziłem, ale to i tak znaczy, że będą mogli nasze foty przekazywać komu im sie żywnie podoba.

Wątpie, że do czegoś takiego mogłoby dojść. Komu by się chciało Twoje zdjęcie w jakikolwiek sposób wykorzystywać? a nawet jeżeli, to równałoby się to ze złą sławą serwisu.

Jak by w CDA napisali, że skok w ognisko jest 100% bezpieczny to też byś wierzył. Mi się wydaje, że to przesada, zaakceptowałem nowy regulamin i kij.

Warcraft, nie siej paniki.

Przecież Hamerykańce mają bomby atomowe!!!!1111 Aaaaaaaaa!!!!!11!! Mogą nas zaatakować!!

Tak postrzegam Twe posty w tym temacie. Robisz z igły widły.

Zastanawiam się czy ktoś z was wogóle czytał regulamin.

Odkąd zmieniono nazwe z "NaSiA KlAsIa ^.^" na nk, zmieniony został także regulamin.

A oto jego najbardziej kontrowersyjny kawałek:

"Użytkownik poprzez umieszczenie Danych, w szczególności wizerunku, materiałów lub wypowiedzi na Koncie własnym lub innego Użytkownika udziela NK niewyłącznej licencji na wykorzystywanie, utrwalania w pamięci komputera, zmienianie, usuwanie, uzupełnianie, wykonywanie publiczne, wyświetlanie publiczne, zwielokrotnianie i rozpowszechnianie (w szczególności w Internecie) tych Danych"

Nie zdziwcie się więc, że gdy któregoś pięknego dnia, wyjdziecie na ulice, zobaczycie własną morde oszpeconą pryszczami na bilbordzie.

To takie ostrzeżenie, ale czy w ogóle ktoś czytał regulamin?

Bo jeżeli czytał i go zaakceptował, to ma nieźle nasrane w bani.