Nie jest dobrze

Hm, trzeba zacząć od tego (nie wiem, czy tylko ja tak mam), że od jakichś... 4 lat nie ma żadnej dobrej gry mmo. Gry godne zainteresowania to Tibia, Aion i Metin 2 na privach. Ściągam prawie każde nowe mmo, które wychodzi i usuwam je po 2 godzinach, bo każde z nich jest crapem. Nie ma aktywności na forum w dziale mmo bo wszystkie gry są gówniane. Regulamin jest zbyt ostry i większość modów zachowuje się jak policjant służbista. Z forum odeszło dość dużo ciekawych osób i teraz nawet nie ma z kim pisać. Aktualnie traktuje to forum jak messenger z facebooka, wchodzę na forum tylko po to, żeby popisać na czatboksie z... 4 osobami. (...)

Hehehe... niejaki Ksaoru się w 99% wpasował w to co napisałem w moim poprzednim poście, zobaczcie sami...

Bez owijania w bawełnę:
Ludzie tego typu ściągają poziom portalu/forum na samo dno. "Wszystko jest crapem, wszyscy są głupi, aaale moje 4 mordeczki z ławki są za***iste, pozdruffffki dla ziomali elo, strzała". Forum jak ktoś wyżej napisał żyje obecnie nie z faktycznego forum o MMO ale jest typową 'piaskownicą' do której przychodzą 'mordeczki i ziomki'; hydepark jest pełny offtopów i to głownie to trzyma tu ludzi.

TL:DR - Zarowno portal (w wiekszości) jak i forum straciło na profesjonalizmie. Robi sie z tego 'paczka ziomkuff i mordeczek' zamiast rzetelnej rzeszy osób które zajęłyby się konstruktywnym rozwijaniem.
Źle mówie? Wystarczy spojrzeć wyżej na wypowiedzi, co bardziej ogarnięci opuścili forum szukając lepszych rozwiązań a Ci co pozostali są pokroju Ksaorusa. "Gry godne zainteresowania to Tibia";"usuwam mmo po 2 godzinach, aaaaaale wiem że to crap"

Ten portal/forum jest jak black knight:

tumblr_mqwep6KBbA1stpdklo1_500.gif

Cytujac:

TL:DR - Zarowno portal (w wiekszości) jak i forum straciło na profesjonalizmie. Robi sie z tego 'paczka ziomkuff i mordeczek' zamiast rzetelnej rzeszy osób które zajęłyby się konstruktywnym rozwijaniem.
Źle mówie? Wystarczy spojrzeć wyżej na wypowiedzi, co bardziej ogarnięci opuścili forum szukając lepszych rozwiązań a Ci co pozostali są pokroju Ksaorusa. "Gry godne zainteresowania to Tibia";"usuwam mmo po 2 godzinach, aaaaaale wiem że to crap"

zgadzam sie ;))

Dzięki wszystkim już za dotychczasowe podjęcie tematu. Przeczytam wszystko od deski do deski i spróbuję coś pokombinować. Tymczasem oczywiście czekam na więcej!

Za każdym razem jak sobie myśle, jak cienkie jest mmorpg.org.pl, to patrze jakim gównem dla podgimbazy stała się główna cdaction.pl i stwierdzam, że tutaj jest w porządku.

- Zakaz pisania o prywatnych serwerach wowa.

- Warny za byle co (dostałem warna za wklejenie gifa, nie na temat..), wina dziecinnych moderatorów i zbyt restrykcyjnego regulaminu. Dajcie dużo więcej luzu.

Dużo fajnych, chociaż kontrowersyjnych ludzi odeszło, tacy też są potrzebni. To tak na szybko, jeśli coś mi się przypomni to dopiszę.

btw. w dzisiejszych czasach brak integracji forum z tapatalk to czysta głupota.

Hehehe... niejaki Ksaoru się w 99% wpasował w to co napisałem w moim poprzednim poście, zobaczcie sami...

Bez owijania w bawełnę:
Ludzie tego typu ściągają poziom portalu/forum na samo dno. "Wszystko jest crapem, wszyscy są głupi, aaale moje 4 mordeczki z ławki są za***iste, pozdruffffki dla ziomali elo, strzała". Forum jak ktoś wyżej napisał żyje obecnie nie z faktycznego forum o MMO ale jest typową 'piaskownicą' do której przychodzą 'mordeczki i ziomki'; hydepark jest pełny offtopów i to głownie to trzyma tu ludzi.

Ten portal/forum jest jak black knight:

Nie bardzo rozumiem twojej wypowiedzi. To, że wszystkie nowe gry, które wyszły mi się nie spodobały nie mają nic wspólnego z grami, które lubię. To nie jest myślenie w stylu moja ulubiona gra = fajna gra. Te 3 gry, które podałem... nie gram w żadną z nich, no może w Tibię, ale to bardzo rzadko. Po prostu wspominam je jako dobre gry. Nie wiem.... może już wyrosłem z mmo, bo jedyne w co mogę teraz pograć to singleplayery. Aktualnie nie interesują mnie gry mmo, więc nie czytam żadnych newsów czy tematów. Wolę poczytać wartościowe posty na hydeparku lub na czatboksie. Rozumiem, że forum jest stricte mmo, ale to nie znaczy, że sfera hydeparkowa ma nie istnieć. Źle myślisz. To nie jest tak, że ja jestem pesymistą na maxa i wszystko jest do d*py. Realnie spoglądam na świat mmorpgowy, oglądam z jakiejś nowszej, popularnej gry gameplaye, w większości nawet ściągam klienta, ale ile można? Nie znalazłem niczego fajnego od bodajże 4 lat i nie mam już ochoty wszystkiego sprawdzać, może faktycznie wyrosłem z tego gatunku. Dlatego dla mnie jedynym powodem wejścia na forum jest posiedzenie na czatboksie.

Siedzę na tym forum od 4 lat i prawie nigdy nie pisałem o grach. W większości siedziałem na starym shoutboxie, zawsze było dużo osób na forum i zawsze było z kim popisać. Taki drastyczny spadek użytkowników się pojawił po tych dramach z banem Flasha i karczmą.

1. zmian newsów : przykład- jest gra kronos która wychodzi po raz 5, od razu lecicie jaka ona to nie jest, To jest portal o mmo, nie o tym jak bardzo te gry są złe (można napisać co gra oferuje), są złe to są, nie wasz interes, możecie dać ocenę na koniec jak w CD-Action - poczytajcie ich recenzje

2. Albo usuńcie dział mobilne mmo albo dajcie kogoś tam do pracy ( to jest coś w guście: nic tu nie ma co to za i tu trochę przekleństw strona)

3. Trochę restrykcji nie zaszkodzi wręcz przeciwnie, dacie za dużo wolności to się pojawią tematy typu jak się doi byka itp

4. przy tematach tego typu co kto myśli raczej unikać banów w miarę możliwości

5. Zażalenia które mają uzasadnienie rozwiązywać od razu w sensie jeśli obie strony zawiniły, albo przewina była nie za duża i możecie się dogadać to pójść na kompromis, takie rzeczy źle wyglądają na forum. W sensie jak się da to odpuścić, w końcu tutaj dzieci też tu piszą, jeszcze do końca nie wiedzą co ale tak to jest

Jeśli mogę dorzucić coś od siebie.
Portal czytuje, tylko i wyłącznie, czasami dam jakiś komentarz, ale bardzo rzadko, po prostu poziom komentujących jest straszny, ale nic dziwnego jak redaktor zachowuje się nie lepiej niż oni. I tak guru, może portal ma się dobrze, ale ma się dobrze bo większość ludzi w internecie teraz to dzieciaki, które na widok tyłka w newsie dostają orgazmu. Jak ktoś jest trochę starszy to widzi co robisz, właśnie ty szokujesz, dajesz takie a nie inne screeny, do newsów się nie przykładasz, wygłaszasz swoje pożal się boże prawdy. Gra jeszcze nie wyszła a Ty już ją okrzykujesz Crapem/Next-genem. Dość słabo, bardzo słabo.

Forum przeglądam, tak jak na portalu, czasami odpisze, ale tylko na tematy o MMO, hydepark to nie moja działka, czatboks podobnie.

Niestety z mojej perspektywy wygląda to tak, że forum jak i portal (tak, jesteście całością, przestańcie mówić, że jest inaczej, identyfikujecie się tą samą nazwą, domeną, jeszcze może logo, nie wiem używam innej skórki na forum) straciło, a raczej nigdy nie miało tytułu poważnego serwisu. Zawsze jakieś śmieszne wojenki na forum, warny za byle co, połowa moderacji na forum powinna zostać wykopana z marszu po przejrzeniu działu "Zażalenia", kolesiostwo (rozumiem, każdy broni swoich, ale to się bawimy, czy działamy jako poważne forum?). Dokładając do tego spadek poziomu wypowiedzi samych użytkowników, gdzie na rozbudowanego posta nie dostaniesz odpowiedzi bo mało kto to zrozumiał, albo nie chciało mu się czytać bo za długie.

Nie jest to wina tylko moderacji, ale i samej społeczności, która się totalnie stoczyła, tutaj jak i na portalu.

Pozdrawiam

Na poczatek, aby zatrzec wyrazna linie miedzy normalnymi uzytkownikami, a bywalcami od lat proponuje usunac specjalne rangi. Nikt nie bedzie sie wtedy wyroznial i nikt nie bedzie sie czul lepiej lub gorzej. Podzial niszczy forum i to jest jeden z czynnikow aktualnego problemu.

Tak na szybko się wtrace. Tak, jest to forum serwisu mmorpg.org.pl. Jednak administracja forum nie ma nic wspolnego z zarządzaniem portalem, tam rządzi guru, tutaj Salek i Plain, bo Chamrus ma całość tak niesamowicie w d*pie, ze az boli. Dlatego mówi się, ze to dwa inne światy.

Ja tam nie widzę jakiegoś postępującego glejaka mózgu tego forum. Wchodzę na portal, przeglądam newsy, jak mam potrzebę, to wchodzę na forum, jak nie mam potrzeby, to tylko zerkam na okienko "ostatnie na forum", bo może ktoś rozpoczął dyskusję na interesujący mnie temat. Zaraz ktos pewnie napisze "Jak się nie interesujesz forum i portalem, to sie nie wypowiadaj" Może właśnie dlatego to forum umiera? Bo nikt nie szanuje czyjegoś zdania. Napiszę, że Black Desert to gówno, to nie dość, że zostanę osiusiany ciepłą uryną przez użytkowników, to jeszcze warna zgarnę za użycie brzydkiego słowa. Jakbym się w przedszkolu obudził. Bądźmy poważni, bo skoro każecie za użycie słowa d*pa, czy gówno, to mam wrażenie właśnie, jakbym się znalazł w przedszkolu, albo podstawówce..

Kolejna sprawa prywatne serwery. Przykład? Ostatnie kilka pieprzonych tygodni gdzie o Nostalriusie było głośniej w świecie MMO, niż o smoleńsku w TV... A na forum co? Napiszę, że szukam ludzi na priva Darkmoon, czy innego, to warn. Cóż, przeczenie samemu sobie jest takie oryginalne.

Najbardziej boli mnie jednak to, że wszyscy najeżdżają tak na guru. Czasami przesadza, jednak poświęca swój czas i siły, by napisać newsa. Jakość newsów nie gra tu roli, chodzi o sam fakt pisania tylu newsów dziennie. No ale oczywiście gówniaki polaki muszą pisać, że ch*ja się guru zna. Wy znacie się tyle, co by napisać, że guru ssie. Poświęćcie tyle czasu co on, a potem niech ktos wam napisze, że to co robicie jest bezsensu, ciekawe czy wytrzymacie tyle co on. Nie bronię go, bo czasami rzeczywiście przedstawia powierzchowne informacje.

Tak czy inaczej, na forum i portal dalej będę zaglądał kilka razy dziennie, niezależnie co tu wykombinujecie.

Tak jak głosi tytuł, dobrze nie jest. Nie zamierzamy próbować tego ukrywać ani się od tego faktu odwracać. Doskonale widać, że numerki poleciały w dół, aktywność na forum pod kątem postów na przestrzeni ostatnich miesięcy spadła, a teraz utrzymuje się na jednym, niskim i niezadowalającym poziomie. Tego typu obserwacje prowokują do zastanowienia się nad tym najpierw co taki stan rzeczy spowodowało, a w drugiej kolejności co zrobić, by efekty tego nieprzyjemnego procesu odwrócić. 

Problemów z forum jest naprawdę dużo i zdajemy sobie z nich sprawę. Przez bardzo długo naciskaliśmy na pewne reguły i staraliśmy się narzucić pewien szkielet, wobec którego miała obrastać społeczność. Miała być kulturalna i w pewnym sensie pozbawiona skaz. Zakazywaliśmy najmniejszych offtopów i przekleństw, niegdyś rozmów o prywatnych serwerach. Wskutek wielu głupot i przekomarzań straciliśmy wielu wartościowych użytkowników i znajomych. Stworzyliśmy środowisko, którego wręcz elitarne zacięcie sprawiło, że jakość społeczności istotnie wzrosła, jednak w końcu sprawiła, że ta sama społeczność stała się hermetyczna, nudna, a w końcu pusta.  

W kierunku forum zmierzają naprawdę duże, wręcz rewolucyjne zmiany, jednak zanim zacznę o nich opowiadać i wprowadzać w życie chciałbym najpierw spytać was o to, co wam się w tym forum aktualnie nie podoba, a co uważacie, że powinno się zmienić, by je naprawić, przywrócić do życia i dawnej świetności? Wszystkie napisane przez was sugestie weźmiemy pod uwagę przy okazji przygotowywania zmian, o których swoją drogą będę informował pojedynczo na przestrzeni kolejnych kilku dni. 

Szanowny adminie, problemem forum sa adorujace je dzieciaki i ich glupie komentarze, az sie rzygac zachciewa i kazdemu odechciewa sie pisac. Kazdy wie, ze jak zalozy nowy temat dostanie jakas zalasna docinke lub cos takiego.

Ja tam nie widzę jakiegoś postępującego glejaka mózgu tego forum. Wchodzę na portal, przeglądam newsy, jak mam potrzebę, to wchodzę na forum, jak nie mam potrzeby, to tylko zerkam na okienko "ostatnie na forum", bo może ktoś rozpoczął dyskusję na interesujący mnie temat. Zaraz ktos pewnie napisze "Jak się nie interesujesz forum i portalem, to sie nie wypowiadaj"  Może właśnie dlatego to forum umiera? Bo nikt nie szanuje czyjegoś zdania. Napiszę, że Black Desert to gówno, to nie dość, że zostanę osiusiany ciepłą uryną przez użytkowników, to jeszcze warna zgarnę za użycie brzydkiego słowa. Jakbym się w przedszkolu obudził. Bądźmy poważni, bo skoro każecie za użycie słowa d*pa, czy gówno, to mam wrażenie właśnie, jakbym się znalazł w przedszkolu, albo podstawówce.. 

Kolejna sprawa prywatne serwery. Przykład? Ostatnie kilka pieprzonych tygodni gdzie o Nostalriusie było głośniej w świecie MMO, niż o smoleńsku w TV...  A na forum co? Napiszę, że szukam ludzi na priva Darkmoon, czy innego, to warn. Cóż, przeczenie samemu sobie jest takie oryginalne. 

Najbardziej boli mnie jednak to, że wszyscy najeżdżają tak na guru. Czasami przesadza, jednak poświęca swój czas i siły, by napisać newsa. Jakość newsów nie gra tu roli, chodzi o sam fakt pisania tylu newsów dziennie. No ale oczywiście gówniaki polaki muszą pisać, że ch*ja się guru zna. Wy znacie się tyle, co by napisać, że guru ssie. Poświęćcie tyle czasu co on, a potem niech ktos wam napisze, że to co robicie jest bezsensu, ciekawe czy wytrzymacie tyle co on. Nie bronię go, bo czasami rzeczywiście przedstawia powierzchowne informacje. 

Tak czy inaczej, na forum i portal dalej będę zaglądał kilka razy dziennie, niezależnie co tu wykombinujecie.

W większości masz rację, aczkolwiek d*pa i gówno nie są warnowane. Cały ten regulamin jest niezbyt dobry, bo w regulaminie są podane obejścia regulaminu. Nie można przeklinać -> jest kodeks słów, który można używać. Privy są ble -> można mówić o privach, nie można podawać nazwy serwera. Mogę powiedzieć sunwell, a nie mogę powiedzieć adresu strony sunwella. Jest to tak samo głupie jak polskie prawo. Mogę być pod wpływem marihuany, a nie mogę jej posiadać.

1- BANOWANIE NAJAKTYWNIEJSZYCH LUDZI , ktorzy maja duza wiedze na temat mmorpg.

2-banyzamulti konta wlasnie tych osob , ktore zazwyczaj sluzyly ogromna widzea.

3-smieszne warny za offtopy i przeklenstwa

4-Niekompetentni moderatorzy , ktorzy banowali za co chcieli.

5-Kiedys forum zylo bo nie banowali zabyle pier**le (zobaczcie w statystki gdzie ludzie z 1-k postami wbitymi w kilka miesiecy byli banowani (aby pokazac , ze nie sa wazni)

6-Brak szacunku do aktywnych osob (byli banowania) to wlasnie oni napedzali to forum a , ze zaczeliscie banowac za glupoty to poprostu zaczeli sie wykruszac.

7-SORY ale jezeli osoba majaca 3k postow przez pare lat dostaja bywalca a osoba wbijajaca 1k postow w 2-3 miesiace go nie ma to chyba jest cos nie tak....

Sory , ale nie znam forum na , ktorym dostaje sie bana za przeklenstwa , offtop itp. PERMBANY LECA ZA NAPRAWDE POWAZNE RZECZY....a tutaj permy leca za nic;]

Jezeli chcecie zrobic forum dla gimnazjum(kulturalnego bo 80% osob tutaj ma nie wiecej niz 20 lat - a uwazaja sie za niewiadomo kogo wielce kuturalni i niewiadomo co) TO POPROSTU ZROBCIE IM ODPOWIEDNI DZIAL ZEBY TAM MOGLI WYPOWIADAC SIE CI WIELCY "ą,ę".

Forum powinno byc od luznych rozumow , czasem pyskow itp zeby je napedzalo , a nie po to zeby ludzie zastanawiali sie czy moga tak napisac a czy nie dostana za to bana :| LUDZIE CO Z WAMI JEST....Jak ktos chce kultury to niech idzie do teatry , kawiarni , opery a nie na forum o MMORPG....

1- BANOWANIE NAJAKTYWNIEJSZYCH LUDZI , ktorzy maja duza wiedze na temat mmorpg.

2-banyzamulti konta wlasnie tych osob , ktore zazwyczaj sluzyly ogromna widzea.

3-smieszne warny za offtopy i przeklenstwa

4-Niekompetentni moderatorzy , ktorzy banowali za co chcieli.

5-Kiedys forum zylo bo nie banowali zabyle pier**le (zobaczcie w statystki gdzie ludzie z 1-k postami wbitymi w kilka miesiecy byli banowani (aby pokazac , ze nie sa wazni)

6-Brak szacunku do aktywnych osob (byli banowania) to wlasnie oni napedzali to forum a , ze zaczeliscie banowac za glupoty to poprostu zaczeli sie wykruszac.

7-SORY ale jezeli osoba majaca 3k postow przez pare lat dostaja bywalca a osoba wbijajaca 1k postow w 2-3 miesiace go nie ma to chyba jest cos nie tak....

Sory , ale  nie znam forum na , ktorym dostaje sie bana za przeklenstwa  , offtop  itp.  PERMBANY LECA ZA NAPRAWDE POWAZNE RZECZY....a tutaj permy leca za nic;]

Jezeli chcecie zrobic forum dla gimnazjum(kulturalnego  bo 80% osob tutaj ma nie wiecej niz 20 lat - a uwazaja sie za niewiadomo kogo wielce kuturalni i niewiadomo co) TO POPROSTU ZROBCIE IM ODPOWIEDNI DZIAL ZEBY TAM MOGLI WYPOWIADAC SIE CI WIELCY  "ą,ę".

Forum powinno byc od luznych rozumow , czasem pyskow itp zeby je napedzalo , a nie po to zeby ludzie zastanawiali sie czy moga tak napisac a czy nie dostana za to bana :| LUDZIE CO Z WAMI JEST....Jak ktos chce kultury to niech idzie do teatry , kawiarni , opery a nie na forum o MMORPG....

Wszystko czarno na bialym. To jest faktyczny stan rzeczy. Wiecej nic nie trzeba dodawac. Ciesze sie ze sa osoby z podobnym rozumowaniem co ja.

Dobrze iż moderacja mocno stara się o kulturę na forum , walkę z piractwem bo to jest sygnał dla starszych graczy iż forum stara się prezentować jakiś poziom.

Btw ja mam córkę i nie chciałbym , aby oglądała gołe pośladki i piersi w wieku 3 lat, a ma taką możliwość bo umie internet.

Piractwo jest nieodzowną częścią gier, również MMO. Ja osobiście nie rozumiem walki z prywatnymi serwerami, zwłaszcza w grach które i tak są darmowe. Nie można gadać o privach no to trzeba się przygotować na mniejszą ilość osób.

Czy do telewizji też wysyłasz listy, że mają usunąć reklamę prezerwatyw bo dziecko umie oglądać telewizję? To jest tylko i wyłącznie Twoje zmartwienie jak wychowasz i przypilnujesz swoje dziecko. Jak ma 3 lata i przegląda internet na tablecie to ogarnij konsekwencje.

5. Zażalenia które mają uzasadnienie rozwiązywać od razu w sensie jeśli obie strony zawiniły, albo przewina była nie za duża i możecie się dogadać to pójść na kompromis, takie rzeczy źle wyglądają na forum. W sensie jak się da to odpuścić, w końcu tutaj dzieci też tu piszą, jeszcze do końca nie wiedzą co ale tak to jest

Kompromis zawsze spoko, ale myślę że zażalenia i tak robią najszybciej jak mogą. Odnośnie dzieci to samo co wyżej - przestańcie grać rodziców, widzicie jak wygląda portal, więc robienie tutaj przedszkola to jest jakaś kpina. 40 letni panowie zobaczcie sobie jak gimnazjum wygląda i jaki poziom reprezentuje. Już nie wspominam o 10 letnich berbeciach z blokowisk co co drugie słowo bluzgi używają. Jak rodzice nie umieją się zająć dzieckiem to i tak wyrośnie na patola i teksty typu ten serwis odwiedzają też dzieci są naiwne.

Dokładnie tak, to tak jakbym zrobił bezalkoholowy pub bo chcę mieć kulturę. A potem się zastanawiać czemu ludzi nie ma.

Ja dodam od siebie jak to widzę: Jedyne co denerwuje mnie na tej stronie to jak by to ująć te złośliwe komentarze @guru w newsach, typu że "Diablo 3 to crap w newsach o POE itd. Jako do samej osoby @guru nic nie mam i piszę newsy dobrze, to właśnie strasznie drażni mnie jego nie obiektywizm w pisaniu takich newsów.

A co do samej strony i spadku liczby zainteresowanych: Tak właśnie już jest, wszystko idzie do przodu świat się zmienia, perspektywy także, rynek gier MMO nie jest mocny tak jak kiedyś, wypuszczane są po prostu kopie gier, co już zaczyna nudzić graczy.

Ludzie wolą także pisać o danej grze na forum dedykowanym, gdzie jest największe skupisko graczy danego tytułu i zawsze znajdzie się tam profesjonalna pomoc. Rynek gier mobilnych jest także coraz mocniejszy i faktycznie owe gry stają się o dziwo bardziej popularne, choć nadal odczuwa się dyskomfort sterowania na telefonie i to jest chyba jedyny mankament , dlaczego jeszcze takie gry nie zawojowały świata.

Także odniosę się do całej sytuacji z hejtowaniem moderatorów: Także zgadzam się że nie można niestety wytłumaczyć większości z nich że się mylą, nie dają sobie nic powiedzieć i w pewnych sytuacjach dają te punkty za głupoty.

Myślę że nie chodzi tutaj o zmianę całego regulaminu a bardziej o elastyczność i własny rozum, moderator sam powinien potrafić ocenić co zasługuje na karę a co nie, gdyż teraz wygląda to tak jakby moderatorzy nie mieli własnego zdania tylko ciągle przytaczają regulamin czyli jak by sami nie potrafili poradzić sobie z problemem w odpowiedni sposób.

Przecież pisanie newsów w ten sposób prowokuje do dyskusji takiej czy innej, a to generuje wyświetlenia :) i interes się kręci.

Portal trzyma się nieźle, to z forum jest problem.

Ja tylko na chwile co do reklam prezerwatyw - nie trafione porównanie bo w telewizji sa DUZE ograniczenia i reklamy dla dorosłych nie mogą być puszczane przez cały dzień a tylko w wyznaczonych godzinach i na konkretnych kanałach. To samo z filmami, te dla dorosłych musza lecieć po jakiejś tam godzinie, jeżeli chce się wcześniej cos pokazać to trzeba to cenzurować żeby dać niższy wskaźnik wieku, przykładem ostatnia afera gdzie film był zacenzurowany pewnie właśnie po to żeby daćgo wcześniej co spotkało się z ogromną fala złości. Forum powinno trzymać poziom, ale tez nie taki mocny jak teraz gdzie wszystko jest zakazane.

Pragnę tez zwrócić uwagę, co już pisałem, winni sa tez użytkownicy, którzy cały czas tylko trolluja, starają się dosrać całej reszcie. Każdy temat praktycznie ma w sobie post jakiegoś mesjasza który agresywnie wyśmiewa autora i próbuje namówić na swoje. Ktoś pyta o jakieś konkretne mmo to na pewno znajdzie się osoba ktora powie ze to gówno i poleca cos w co sam gra. Mnie osobiście to najbardziej boli. Nie da się nic napisać bez fali hejtu, bo każdy wie najlepiej

Dodam swoją opinie, jeżeli chodzi o portal to tam przeglądam go jak mam czas z góry przejadę tytuły newsów nic do tego nie mam guru ma swój styl sam nie byłbym lepszy, więc nie oceniam zbytnio. Jednak portal profesjonalny nie jest i nie ma co ukrywać. Od graczy dla graczy można powiedzieć. Rynek mmo ma zastój od kilku lat okazało się, że nextgeny to tylko chwyt reklamowy i światem rządzi kilka gier.Sądzę, że spora liczba osób w ogóle już nie grywa w mmo a wchodzi tylko popatrzeć tak jak ja od czasu od czasu i takie osoby jak ja piszą głównie w dziale hydepark. Patrząc na forum nie widuje aktywnych dawnych bywalców sporo z nich odeszła lub dostała perma. Osobiście nie spodobały i nadal odrzucają mnie te dodane nowe rangi jacyś (zgaduje) nadrzędny maruda forum czy coś takiego.Może forum powinno całkowicie się oddzielić i pójść w zupełnie inną stronę?