Nie jest dobrze

7-SORY ale jezeli osoba majaca 3k postow przez pare lat dostaja bywalca, a osoba wbijajaca 1k postow w 2-3 miesiace go nie ma, to chyba jest cos nie tak....

No, to chyba dobrze.

Za wbicie 1k postów w 2 miesiące, to chyba powinieneś dostać rangę "Spamer"

Co można zrobić?

Zachęcić guru aby więcej pisał*? ;d Tworzy świetne artykuły ale jak na moje to mógłby pisać je częściej.

Co do forum to mam pewien pomysł który moim zdaniem mógłby wejść w życie, mianowicie:

Zabronić moderatorom nakładanie warnów, jeżeli jakiś użytkownik poczuje się skrzywdzony(jakkolwiek to brzmi) przez nasz post to powinien mieć opcje do zgłoszenia tego do odpowiednich osób i DOPIERO WTEDY można mówić o ewentualnym warnie. Większość warnów dostaje się za głupoty i to jest fakt.

*oczywiście wiadomo co mogłoby go zachęcić.

Zauważyłem iż na każdy sensowny post, znajdują się co najmniej dwa, które są hejtem, trollem i wylewaniem żółci, tylko dlatego iż ktoś myśli odmiennie. Uważam iż jeżeli ktoś nie potrafi skonstruować zdania bez przekleństwa, to ma poważny problem. Trzeba pamiętać iż forum przeglądają ludzie młodsi oraz starsi, dlatego jako osoby starsze powinniśmy dawać przykład młodszym a nie pokazywać jakieś patologie, bo to do niczego nie prowadzi. Portal i forum żyją w symbiozie, w której to forum jeno traci. Portal powinien być bardziej profesjonalny, w zasadzie newsy są jakie są i nie mam nic do Guru, on robi swoją robotę i to się sprzedaje. Chciałbym jednak aby oprócz newsów pojawiały się ciekawe artykuły, recenzje i nie tylko wideo recki, ale też ściany tekstu, dokładnie opisujące aspekty gry. Forum traci na renomie poprzez portal, bowiem forum mmorpg , jest o wiele przyjazniejsze niz forum cd-action na którym jest jeszcze więcej gimbazy, ale jest też analogicznie więcej rozsądnych ludzi.

Zachęcić guru aby więcej pisał*? ;d Tworzy świetne artykuły ale jak na moje to mógłby pisać je częściej.

Jeszcze więcej? Pisze 8-13 newsów na dzien, do tego dodaję nowe Gry do Spisu, zajmuje sie również monitorowaniem komentarzy, ankietą, cotygodniowymi cyklami, Sliderem, uzupelnieniem kalendarza i Screenami Dnia. Oczywiscie, mógłbym jeszcze walnac 2-3 recki, parę TOP'ek i trochę publicystki, ale wtedy nie miałbym już kiedy spać.

Skoro portal radzi sobie tak dobrze, nie możesz znaleźć sobie kogoś do pomocy? Dodatkowy redaktor mógłby być tylko zmianą na lepsze.

Tak właściwie to co stało się z Fishem? Nie sprawdził się?

Tak właściwie to co stało się z Fishem? Nie sprawdził się?

Fisz nadal jest. Tylko, że... mało aktywny:)

Jeżeli chodzi o layout, bo widzę, że wielu osobom się nie podoba. Macie jakieś własne propozycje na jaki powinniśmy zmienić?

Poszukałem chwilę i całkiem nieźle wypadają dla mnie takie:

http://www.ipsfocus.com/themes/carbon/

http://www.ipsfocus.com/themes/dimension/

http://www.ipsfocus.com/themes/chameleon_dark/

Nie są może najwyższej jakości, ale wydają mi się o wiele lepsze niż ten aktualny, a ponadto nie są za specjalnie drogie, więc może udałoby się wyprosić jeden z nich. Oczywiście jeżeli osoby, którym nie podoba się obecny lay mają inne propozycje, to chętnie się wszystkim przyjrzę.

Carbon to ten aktualny chyba ? Żadnych jasnych layoutów, plain. Chameleon jest taki nawet spoko

Nie, carbon jest akurat bardzo podobny do tego, który był przed aktualizacją silnika, dlatego tym bardziej pomyślałem, że może się sprawdzić :v

3 Wydaje się dosyć przyjemny

Ale nie chodzi o to, że nowy layout jest brzydki, tylko mniej przejrzysty, i żadna zmiana kolorystyki tego nie zmieni.

Stary layout był prosty, nic ze sobą się nie zlewało i było świetnie.

Forum z dawnym layoutem kojarzył mi się z taką karczmą, nowy nijak mi się nie kojarzy, wygląda jak każde inne forum.

Ale jeżeli bardzo chcecie pozostać przy tym stylu forum, to przynajmniej zmieńcie kolor tła na forum, by te 2 obszary wskazywane przez strzałki znacząco się różniły

Ponadto zaznaczcie jakoś wyraźniej, gdzie kończy się wypowiedź, a gdzie zaczyna sygnatura użytkownika.

Najlepiej, by kolor tła i obszaru sygnatury był tego samego kolory tak, by obszar z wypowiedzią użytkownika był łatwy do wyłapania dla oka.

dad.jpg

A czemu by nie wrócić do tego poprzedniego, który wszyscy znali i kochali? :D

Mnie w tym stylu najbardziej irytuje to, że aby odpowiedzieć na czyjś status, albo chociaż przeczytać co ktoś napisał, trzeba przechodzić do jego profilu bezpośrednio

Mnie w tym stylu najbardziej irytuje to, że aby odpowiedzieć na czyjś status, albo chociaż przeczytać co ktoś napisał, trzeba przechodzić do jego profilu bezpośrednio 

To chyba sprawka nowej wersji silnika

@Derpblade Pewnie nie jest kompatybilny z nowym silnikiem :v

Zresztą sam silnik też w wielu miejscach kuleje, jak chociażby statusy dostępne tylko w profilach użytkowników, brak możliwości raportowania użytkownika bądź wpisu na CB, sam CB nie ma dostępnej historii, profil teraz przypomina portale społecznościowe a nie forum, itd...

Jaki był sens instalowania wyraźnie gorszego silnika pod każdym względem poza (podobno) łatwością jego edycji, skoro i tak nikt go nie edytuje?

A ja sobie tu grzecznie siedzę od kilku lat, nigdy z administracją czy też modami nie miałem problemu (no może raz dostałem wiadomość od NorthenStar żeby w profilu nie wrzucać odnośników do konkurencyjnych stron) więc może do tego wątku odnosić się nie będę. Jak dla mnie problemy forum wywodzą się głównie z tego, że gracze pomału zaczynają tracić zainteresowanie grami MMO. Od lat gra się we właściwie to samo, a te wszystkie next-geny, super hity sprowadzane po taniości od chińczyka okazują się nic nie warte. Ile lat czekaliśmy na m.in. Blade & Soul? Jeszcze pamiętam jedną z pierwszych zapowiedzi tego tytułu (2009, 2010? nie chcę mi się szukać), chyba z CD-Action gdzie autor zachwalał system walki, grafikę i falujące biusty żeńskich bohaterek. Napaliłem się jak cholera. No i co? Po tylu latach z B&S wyszło jedynie odgrzewane sushi, pograłem może z 6 godzin, dziękuje, było miło, ale uninstall. No i o czym tu pisać jak nic nie jest interesującego? Do D3 nowy patch wyszedł? Wow. A w Dirty Bomb nowa postać się pojawiła... Nie no super. A słyszeliście o tym, że LoL-u jest teraz ten, no... Nuda. Nie ma nic przełomowego, co mogło by przyciągnąć graczy, skupić na danym temacie. Mi też się to całe MMO przejadło. Zrobię szczelinkę w D3, zagram parę rundek w Dirty Bomb i tyle. A kiedyś dysku brakowało żeby pomieścić te wszystkie tytułu, a pisało się o wszystkim w co się grało lub zamierzało zagrać. Aktualnie czekam jedynie na Overwatcha, może to mnie zatrzyma na dłużej, ale nie sądzę. Sam wchodzę na portal żeby przeczytać bez emocji kilka newsów, na forum rzucić czasem jakimś konkursem, odpowiedzieć na jakieś pytanie dotyczące sprzętu czy gry i w sumie tyle. No bo co tu innego robić?
Już wiem! Dodajcie achievementy i levele konta! Takie jak w Diablo czy na Steamie tyle, że dostosowane do forum. Znaczy ten, odznaki/levele za ilość postów, za udziały w konkursach itd. ranga "Rzeźnik" za zbesztanie jakiegoś admina... To byłoby dobre! Pozdro ; )

Tu nie jest problemem moderacja, czy regulamin forum, tu problemem jest tematyka jaką podejmuje to forum. Jeżeli ktoś chce popisać o BD czy o innym mmorpg'u to raczej skorzysta ze stron/for dedykowanych tej produkcji. Na tym forum mamy multum działów, a garstkę użytkowników.

Forum powinno być rozruszane przez moderację, jakieś konkursy czy nawet głupia aktywność w działach "zapomnianych". Może ktoś pokusiłby się o napisanie jakichś poradników, czy czegoś co przyciągnęłoby tego gracza do zajrzenia na to forum.

No, to chyba dobrze.

Za wbicie 1k postów w 2 miesiące, to chyba powinieneś dostać rangę "Spamer"

aha czyli dodajac po kilkanascie psotow dziennie w tematach na temat nazywasz taka osobe spamerem- sory ale wlasnie przez takich jak Ty forum pada bo wszystko wedlug was jest zle i nie mozliwe :) , oczywiscie mialo byc o forum temat zaczal nabierac barw o portalu jaki to @guru jest zle ...ale w 99% dodaje dobre newsy....wazne , ze dodaje .

Problemy sa takie jak napisalem i poki nie przestaniecie BANOWAC nic tu sie nie zmieni.

@donek Nie histeryzuj. Przez takich jak on to forum upada? To w końcu przez co upada?

Już nie przesadzajcie, że to wina moderacji i ich bezsensownych banów. Tak, zgadzam się, że wiele ich działań było złych, ale nie są oni bezpośrednią przyczyną tak dużego spadku aktywności na forum.

Jest to po prostu wypadkowa wielu innych rzeczy z naciskiem na zastój w świecie MMO (według mnie).