Nie mam internetu

Siema, na moim nowym (tak jakby) komputerze nie mam internetu, jest on podłączany przez kabel bezpośrednio do PC.

Na aktualnej jednostce jest ten internet, ale kiedy podłączam go pod mój komputer to już go nie posiadam. Co mam robić ? W poprzednim roku na starym (tym co pisze) komputerze kolega mego brata robił tu formata (rym xD) i żeby posiadać internet to musiałem mu płytę główną podać i jakieś pliki mi wysyłał to po zainstalowaniu ich miałem wszystko. Jak odpalam np. google.pl to pisze żebym wpisał w "Uruchom" ipconfig i tam podał IP dla dostawcy neta. No ale mam Windows 7 i za bardzo nie wiem jak to zrobić >.<

Może sam to mogę naprawić ? A nie chcę odrazu dzwonić do nich i pytać co jest nie tak żeby na durnia nie wyjść

(Sam sobie odpowiedź udzieliłeś- no prawie) zainstaluj sterowniki do płyty głównej ze strony producenta...

Sterowniki do płyty głównej musisz zainstalować bo bez tego ani rusz.

IP Config wpisujesz tak:

Start->wyszukaj pliki i foldery->wpisujesz CMD->ipconfig /all

wyskakuje Ci pełna lista i znajdź co Ci trzeba. Być może nie jest CI potrzebny adres IP tylko MAC (adres fizyczny)

Ale wtopa >.< Dzięki, jutro wam podam wyniki czy jest internet xD

Jakie to mają być sterowniki ? Do karty sieciowej ? (sory że tak pytam, ale zielony jestem xD)

Wiesz ze kupujac plyte glowna dostajesz sterowniki do niej? :D Jak masz to zainstaluj je z plyty ktora ci dali. Autosetup bedzie cie prowadzic przez procesy instalacyjne :)

Kurdęę, nie mam tej płyty bo kupiłem komputer z tablica.pl :>

To sprawdź co kupiłeś.

Zobacz model płyty głównej i poszukaj sterowników wpisując "model płyty sterowniki" i albo będziesz miał "paczke" (czyli wszystkie na raz) albo pojedyńcze. Najlepiej wszystkie zainstalować (LAN, dźwięk itp)

(Lan to to od internetu)

Okej, dzięki. Dziś lub jutro wyniki napiszę xD

//Edit: Instaluję stąd: http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=P43DE&o=All i nie działa ;[

Podaj dokładny model plyty tu na forum. Z tego co widze to sa te "Realtek Lan driver ver:6208"

Oj, pomyłka. Sterowniki działają, tylko przed zainstalowaniem ich w prawym dolnym rogu był czerwony krzyżyk a po zainstalowaniu nie ma go tylko pisze że nie można się połączyć. Brat mi powiedział że muszę zadzwonić do dostawcy internetu i powiedzieć im, aby moje IP dodali do ich systemu. Jak włączam google to też tak pisze.

Siema, na moim nowym (tak jakby) komputerze nie mam internetu, jest on podłączany przez kabel bezpośrednio do PC.

Na aktualnej jednostce jest ten internet, ale kiedy podłączam go pod mój komputer to już go nie posiadam. Co mam robić ? W poprzednim roku na starym (tym co pisze) komputerze kolega mego brata robił tu formata (rym xD) i żeby posiadać internet to musiałem mu płytę główną podać i jakieś pliki mi wysyłał to po zainstalowaniu ich miałem wszystko. Jak odpalam np. google.pl to pisze żebym wpisał w "Uruchom" ipconfig i tam podał IP dla dostawcy neta. No ale mam Windows 7 i za bardzo nie wiem jak to zrobić >.<

Może sam to mogę naprawić ? A nie chcę odrazu dzwonić do nich i pytać co jest nie tak żeby na durnia nie wyjść