Nie mam Realtek HD Audio (nie działa głośnik)

Siemaneczko, mam komputer pod który mogę podłączyć 2x mikrofon i 2x głośniki (z przodu i z tyłu). Problem jest następujący:

Otóż parę dni temu posiadałem ten program na komputerze (sam nie wiem skąd ja go miałem :lol:) i działały na raz: i głośniki i słuchawki. Po świeżo zrobionym formacie, zainstalowałem sterowniki z programu DriverMax i o dziwo nie mam tego programu, aktualizacji brak a głośniki nie działają. Zdziwiłem się, ponieważ ze słuchawkami wszystko w porządku tylko te głośniki nie wydzielają dźwięku :unsure:. Cóż robić? Ściągałem z jakiegoś linku ten problem, jednak pojawił się błąd o treści podobnej do zdania, że nie posiadam sterowników podobnych do tego programu (?), no nie pamiętam już.

Siemaneczko, mam komputer pod który mogę podłączyć 2x mikrofon i 2x głośniki (z przodu i z tyłu). Problem jest następujący:Otóż parę dni temu posiadałem ten program na komputerze (sam nie wiem skąd ja go miałem ) i działały na raz: i głośniki i słuchawki. Po świeżo zrobionym formacie, zainstalowałem sterowniki z programu DriverMax i o dziwo nie mam tego programu, aktualizacji brak a głośniki nie działają. Zdziwiłem się, ponieważ ze słuchawkami wszystko w porządku tylko te głośniki nie wydzielają dźwięku . Cóż robić? Ściągałem z jakiegoś linku ten problem, jednak pojawił się błąd o treści podobnej do zdania, że nie posiadam sterowników podobnych do tego programu (?), no nie pamiętam już.

sa ze sterownikami od plyty glownej

Sterowniki do dźwięku znajdziesz na stronie producenta swojej płyty głównej.

Oo. Teraz się pojawił programik, jednak zanim znów wcisnąłem instalator to pokazało mi żeby odinstalować -> uruchomić ponownie -> po uruchomieniu zainstalować -> uruchomić ponownie. Dziwna sprawa, jednak macie po plusiku, dzięki.

Siemaneczko, mam komputer pod który mogę podłączyć 2x mikrofon i 2x głośniki (z przodu i z tyłu). Problem jest następujący:

Otóż parę dni temu posiadałem ten program na komputerze (sam nie wiem skąd ja go miałem :lol:) i działały na raz: i głośniki i słuchawki. Po świeżo zrobionym formacie, zainstalowałem sterowniki z programu DriverMax i o dziwo nie mam tego programu, aktualizacji brak a głośniki nie działają. Zdziwiłem się, ponieważ ze słuchawkami wszystko w porządku tylko te głośniki nie wydzielają dźwięku :unsure:. Cóż robić? Ściągałem z jakiegoś linku ten problem, jednak pojawił się błąd o treści podobnej do zdania, że nie posiadam sterowników podobnych do tego programu (?), no nie pamiętam już.