Co do dialogów to się zgodzę: w Wiedźminie jest mnóstwo genialnych tekstów, nawet zwykłe "Nie pier..l, Magister" cieszy
Nie mogę się zdecydować
TES 4 bardzo długa gra a ode mnie osobiście polecam Dragon Age 1 jedna z lepszych gier RPG.
Też polecam TES4
TES4 długa, jak robisz wszystkie poboczne misje. Sam główny wątek to koło 2-3 godzin gry mi zajął jak olewałem side questy. :-D
Z gier, ktore wymieniles, bierz Wiedzmina jedynke. Nie wiem czy do gustu przypadnie ci sama mechanika gry, zaimplikowany system rpg, ale jelsi mowa o klimacie i fabule, jest to najlepsyz wybor z tych, ktore wymieniles. Gra starczy tez na wiele godzin zabawy, nie nuzy w zadnym momencie rozgrywki, jest zwyczajnie swietna.
Ludzie tutaj polecaja ci TES'y rozne, najczesciej czesc IV, a ja od siebie dodam, ze mozesz w to zagrac, ale tylko wtedy, jesli z listy swych wymagan odejmiesz fabule i klimacik, bo te wszystkie Obliviony cechuja sie tym, ze pod katem opowiadanej historii sa plaskie i jednowymiarowe, do tego bardzo sztampowe, a same dialogi wygladaja tak, jakby zostaly napisane przez gimnazjaliste fantaste, ktoremu marzy sie kariera wielkiego pisarzyny.
Ktos tez rzucil nazwami Dragon Age i Mass Effect. Tak wiec, jesli mowa o Dragon Age, to czesc pierwsza jest bardzo dobrze zrobiona, jako RPG dzisiejszych czasow, majacy w pewnym sensie nawiazac do klasykow gatunku, ale sama fabula to tez nic specjalnego. Moge ja strescic w jednym zdaniu i to wcale nie jakos specjalnie rozbudowanym. Czesc druga pod tym katem jest duzo lepsza, ale problem taki, ze juz sama mechanika i styl gry sie zmienia i to na minus. Mimo wszysko oba Dragon Age sa godne polecenia, calkiem niezle sie przy nich bawilem.
Mass Effect to juz troche bardziej gra akcji, kiedy patrzymy na nia pod katem rozgrywki, ale system prowadzenia dialogow i sposob opowiadania historii, jest jak najbardziej RPGowy. Gralem tylko w czesc pierwsza i nie uwazam, aby opowiedziana wen historia zaslugiwala na miano dobrej, ale wielu moim znajomym sie podobala, wiec moze to tylko do mnie nie trafila. Chyba warto sprawdzic, jak nie dla fabuly, to dla muzyki, ktora jest przezajebista.
Jesli nie gralem, to polecam Tormenta. Fabularny kolos, bardoz urzekajacy, poruszajacy ze szczypta filozofii... To cos wielkiego i wspanialego. Mechanika dosyc trudna, jak na dzisiejsze czasy, sam sposob rozgrywki rowniez, a akcja powolna, co przyzwyczajonym do wartkiego tempa akcji, rodem z holiłud, moze sie nie spodobac. Jednak ja polecam calym sercem, dla mnie to gra arcydzielo.
Coraz więcej ludzi zna Tormenta. Aż łezka w oku się kręci.
Jeśli szukasz jakiejś konkretnej gry tego typu to polecam gry z serii The Elder Scrolls, oraz Wiedźmina.
A jeżeli chodzi o Gothic to polecam części 1-3 one też nie są złe

Wtopa :C sorka.
@up double post lepiej to edytuj, bo warna dostaniesz.
Co do gier, polecam dragon age 1 ,cała serie TES, gothica do 3 i wiedzmina.
a ja napiszę inaczej pobierz sobie te gry w Wersji Demo i zobacz która ci się spodoba bardziej
Gothica przeszedłem z 8 razy i za każdym razem mi się nie nudzi od samego początku bardzo mnie zachwycił Fabuła bardzo dobra i wciągająca
a
SIemanko zastanawiam się jaką gre kupić , mam nadzieje że pomożecie mi z wyborem . Zależy mi głównie na klimacie średniowiecznym albo baśniowym ( wiecie orki , smoki , czarownice , żywiołaki itd itp..) , dobrej optymalizacji i ciekawej fabule
-the elder scrolls 4
-gothic 2
-gothic 3
-wiedzmin 1
-fable 2
Jeżeli znacie jeszcze jakieś dobre tytuły które nie wymagają dobrego komputera to piszcie Pozdrawiam