Nie odnaleziono serwera DNS

Witam, mam od pewnego czasu problem. Po komputer stacjonarny mam podpięty modem oraz router. Jakiś czas temu zaczął się pojawiać wyżej wymieniony problem przy próbie wejścia na różne strony. Podmieniłem w komputerze DNS na te od googla i teoretycznie naprawiło to problem ale na innych urządzeniach ( telefon, tablet, laptop) wciąż problem występuje. Pomaga jedynie restart routera a i to jest tylko na chwilę, bo muszę to robić ze 2 lub 3 razy dziennie. Przywracałem router do ustawień fabrycznych i ustawiłem w nim DNS google ale to nic nie pomogło. Gdzie może leżeć problem? Mój router to d-link DIR 615. Z góry dzięki za pomoc

Ja w dialogu jak miałem takie rzeczy to jakieś 3 razy przychodzili do mnie do domu i coś naprawiali, wymieniali i grzebali w skrzynce i za każdym razem to była ich wina.

Raz to po kilku dniach z tego typu problemami internet szlag trafił na 3 tygodnie bo jakiś gapa w skrzynce zachaczył o moje łącze gdy zakładał nowe komuś innemu.

Tu masz kilka fajnych porad w tym temacie - http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/cc787724%28v=ws.10%29.aspx

Przyczyną może być dostawca internetu, lub dostawca usługi DNS dla niego. To może być chwilowe i więcej się nie powtórzyć a może zdarzać się często lub losowo.

Witam, mam od pewnego czasu problem. Po komputer stacjonarny mam podpięty modem oraz router. Jakiś czas temu zaczął się pojawiać wyżej wymieniony problem przy próbie wejścia na różne strony. Podmieniłem w komputerze DNS na te od googla i teoretycznie naprawiło to problem ale na innych urządzeniach ( telefon, tablet, laptop) wciąż problem występuje. Pomaga jedynie restart routera a i to jest tylko na chwilę, bo muszę to robić ze 2 lub 3 razy dziennie. Przywracałem router do ustawień fabrycznych i ustawiłem w nim DNS google ale to nic nie pomogło. Gdzie może leżeć problem? Mój router to d-link DIR 615. Z góry dzięki za pomoc