Nie posiadam Windows Movie Maker

Cześć!

Mam problem, ponieważ nie posiadam Windows Movie Maker.

Mam XP SP 3. Nie pamiętam czy był WMM, ale go teraz nie ma i tak. Czy jest możliwość, żeby ściągnąć WMM na SP3?

Jeśli tak, to bardzo prosiłbym o link, ponieważ sam nie znalazłem żadnego.

Z góry dziękuję.

klikTutaj masz jeden link, ale razem z WMM zainstaluje Ci się SP2 nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Ale to chyba ma jakieś znaczenie :/

Ale to chyba ma jakieś znaczenie :/

Chyba tylko takie, że do niektórych gier (tych nowszych pewnie) potrzeba nowszy SP, ale nie jestem pewien.

@Edit

Dobra nie zainstalujesz starszej wersji SP jak masz nowszą. Znalazłem takie coś:

1. Zaloguj się na konto admina lub inne konto z uprawnieniami administratora.2. Start -> Uruchom -> %systemroot%\inf3. Odszukaj plik moviemk.inf4. PPM na pliku -> Instaluj, do reinstalacji będzie potrzebna płytka z XP

link do strony z tym tematem:klik.

Windowsowski Movie Maker jest bardzo słabiutkim programem, potrafi wieszać się w najbardziej nieodpowiednich momentach i zużywa dużo pamięci komputera. Może zamiast się nim przejmować wystarczy poszukać jakiegoś fajnego komercyjnego zamiennika typu Sony Vegas ?

Dobra, ale czy podacie mi jakiś dobry program do robienia animacji poklatkowych?

Gifat nie ponieważ to tylko do GIF, a po za tym po zrobieniu takowego Gifa jakość strasznie spada...

Słyszałem o MonkeyJam, ale nie wiem czy można też aparat podłączyć :/

1.Sony Vegas

2.Movie Edit pro 15 plus

3. Ulead Video studio

Fakt są to programy do robienia filmów/filmików, ale bez problemu zrobisz gifa. OD siebie polecam opcje nr. 2, ponieważ jest opcja do zapisania pliku jako gif. w pozostałych 2 nie wiem jak jest. W uleadzie tak długo nie siedziałem, a Sony Vegas tylko zainstalowalem :D

Dziękuję bardzo! Wykorzystam opcje nr.2, ale mam pytanie czy istnieje możliwość, żeby to wrzucić na YouTube?

Pewnie po wykonaniu filmiku, renderujesz go, zapisujesz na dysku, a następnie wysyłasz z Youtube. Jak skończysz swoją pracę to pochwal się nią :)

Pewnie po wykonaniu filmiku, renderujesz go, zapisujesz na dysku, a następnie wysyłasz z Youtube. Jak skończysz swoją pracę to pochwal się nią

Dzięki za to. Pracę pokażę na twe życzenie ;) Jeszcze raz wam wszystkim dziękuję i do napisania ;D

Raczej nie będzie z tym problemu.

Jeśli to ma być filmik to są różne formaty do zapisu.

Zapisujemy klikając File->export movie-> i tutaj już wybierasz co chcesz. Jest też opcja do wycięcia danej chwili jako screen/zdjęcie.

Posiedzisz i pooglądasz, to będziesz wiedział co i jak. Sam program nie jest trudny w obsłudze.

Po raz kolejny dziękuję i do napisania.

Cześć!

Mam problem, ponieważ nie posiadam Windows Movie Maker.

Mam XP SP 3. Nie pamiętam czy był WMM, ale go teraz nie ma i tak. Czy jest możliwość, żeby ściągnąć WMM na SP3?

Jeśli tak, to bardzo prosiłbym o link, ponieważ sam nie znalazłem żadnego.

Z góry dziękuję.