Od dzisiaj mam problemy z klientem steam. Nie mogę się do niego zalogować, ale na stronie i aplikacji mobilnej nie ma tego problemu. Nie instalowałem nic nowego, nic nie grzebałem na komputerze, więc nie wiem skąd ten problem.
Próbowałem już odinstalować steama i wyłączyć zaporę, ale nic nie działa. O co może chodzić?
Nie udało się połączyć z siecią Steam
steam znowu daje d*py, pozostaje tylko offline
Mam to samo, a kupiłem sobie dead cells i nie mogę sobie pograć
też mam problem :/
Miałem tak parę godzin temu. Pomogło usunięcie wsystkich procesów steamowych na kompie i włączenie raz jeszcze.
Mi też steam padł, nic nie pomaga. dziwne bo znajomi logują się normalnie.
Znalazłem rozwiązanie
W steamie wchodzicie w Ustawienia ->Pobieranie ->Region pobierania -> zmieniasz na inny region niż Poland, np. Germany- Berlin -> zapisujesz i restartujesz -> jeśli dalej nie możesz wejść to powtarzasz to samo, zmieniasz region z powrotem na Poland -> restartujesz
Ale kombinacje ;p Wystarczy zalogować się steam przez przeglądarke i wylogować, następnie wracamy do klienta powinno już działać
Działa również usunięcie wszystkich plików steam prócz steamapps i steam.exe, po czym uruchomienie i update samego clienta
Znalazłem rozwiązanie W steamie wchodzicie w Ustawienia ->Pobieranie ->Region pobierania -> zmieniasz na inny region niż Poland, np. Germany- Berlin -> zapisujesz i restartujesz -> jeśli dalej nie możesz wejść to powtarzasz to samo, zmieniasz region z powrotem na Poland -> restartujesz
Ten sposób mi pomógł. Dzięki
@edit
d*pa... Po wyłączeniu steama, podczas ponownego uruchomienia problem się pojawia...
Sposób z zamianą regionu działa, tylko że nie brać Berlin ani Londyn, bo już przeciążone są [wszyscy rodacy pozmieniali na te miejsca] wybierzcie inną lokacje i wybierzcie język angielski [bo wbrew pozorom ustawienie języku PL też wywołuje ten problem
]
Jeśli jednak po restarcie komuś nadal wywali błąd połączenia niech zamknie steam ubije wszystkie procesy steam w menadżerze i uruchomi steam ponownie
Dziwi mnie fakt, że Valve jeszcze nic z tym nie zrobiło. Ale działa sposób podany przez rasmey'a, ale wybrałem Moskwę. Dzięki, stary!
Miałem tak samo, ale pobrałem JetBoost, który wyłączył niepotrzebne procesy i wszystko zaczęło śmigać jak powinno
A mi problem rozwiązał się samoistnie.
Polecam zmienić hasło oraz wylogować się ze steam na telefonie, przeglądarce itd., a także nie logować się automatycznie do steam. Mi pomogło.
Wczoraj miałem to samo nie mogłem się zalogować grałem sobie w Risena2 wedle steamstats.us wszystko było niby ok wyłaczenie procesów steam resetowanie komputera nie pomagało, Antywirus brak zapora windows wyłączona, windows defender wyłączony.
widzę że ja nie tylko mam problem... No to RIP steam pograne ;/
Od dzisiaj mam problemy z klientem steam. Nie mogę się do niego zalogować, ale na stronie i aplikacji mobilnej nie ma tego problemu. Nie instalowałem nic nowego, nic nie grzebałem na komputerze, więc nie wiem skąd ten problem.
Próbowałem już odinstalować steama i wyłączyć zaporę, ale nic nie działa. O co może chodzić?