Nie wykrywa 2 karty graficznej, oraz porady

Black Desert nie wykrywa mojej 2 karty graficznej (wykrywa hd 4400, a nie wykrywa 840m). Da się coś z tym zrobić? Nie powiem, że granie na 15 fpsach mi się nie widzi... Poza tym mógłbym prosić o jakieś postacie na start? Najlepiej do gry pve solo.

Z tego co wiem to i tak płynna gra w BDO zależy od wszystkiego tylko nie karty graficznej. Karta graficzna poprawi Ci jakość tekstur itd ale fps'y to głównie procesor i ram. Wiem bo sam wymieniałem, miałem grafikę dużo lepszą niż resztę sprzętu i owocowało to tym, że na low i high ustawieniach miałem tyle samo fps'ów. No ale dlaczego nie wykrywa karty to nie wiem :(

Każda klasa jest zbudowana tak, że da sobie radę solo w pve więc kieruj się czymś innym przy wyborze (np. Wyglądem ale gameplayem) ;)

Z tego co wiem to i tak płynna gra w BDO zależy od wszystkiego tylko nie karty graficznej. Karta graficzna poprawi Ci jakość tekstur itd ale fps'y to głównie procesor i ram. Wiem bo sam wymieniałem, miałem grafikę dużo lepszą niż resztę sprzętu i owocowało to tym, że na low i high ustawieniach miałem tyle samo fps'ów. No ale dlaczego nie wykrywa karty to nie wiem 

Każda klasa jest zbudowana tak, że da sobie radę solo w pve więc kieruj się czymś innym przy wyborze (np. Wyglądem ale gameplayem) 

Jak na razie picknąłem wizarda (zarąbisty wygląd XD) i gameplay tej gry jest na razie bardzo dziwny, acz podoba mi się. Ogólnie opłaca się robić wszystkie questy, czy coś pomijać? I o co chodzi z systemem housingu.

Przeczytaj temat "nowi gracze" tam jest naprawdę sporo wyjaśnione już :)

Questy to - wciśnij "o" i zakładkę suggested. Staraj się zrobić chain z inventory slotami oraz "let me see your skills" i wszystkie questy od ducha.

Na housing to musisz poszukać guida bo nikt Ci go na forum nie napisze, zbyt rozbudowana kwestia :)

Ymasz nVidia więc kliknij prawy na grę i tam powinna być opcja wybrania grafiki.

Black Desert nie wykrywa mojej 2 karty graficznej (wykrywa hd 4400, a nie wykrywa 840m). Da się coś z tym zrobić? Nie powiem, że granie na 15 fpsach mi się nie widzi... Poza tym mógłbym prosić o jakieś postacie na start? Najlepiej do gry pve solo.

ranger <3

A tak na poważnie, to w tej grze każda klasa, bardzo dobrze radzi sobie w pve :) No może Valkiria trochę odstaje ze względu na swą słabą mobilność.

Metoda 1: Otwórz panel sterowania nvidia -> zarządzanie ustawieniami 3d -> ustawienia globalne -> zamiast wybór automatyczny wybierz procesor nvidia o dużej wydajności (od tej pory dla każdej uruchamianej gry będzie automatycznie odpalał z geforaca, co raczej się przydaje) -> zastosuj.

Metoda 2: Prawym na ikonę gry - > uruchom z procesorem graficznym -> wybierz procesor

ps. parę dni temu przeinstalowałem winde i tak się właśnie zastanawiałem dlaczego bd jakoś brzydko wygląda :D, teraz już wiem i rzeczywiście dużej różnicy w fps'ach nie ma, ale wizualnie bez porównania.

Swoją drogą chciałby ktoś pograć z nowicjuszem od początku? Chciałbym się nieco nauczyć tej gry, a samemu to nudno :/