Nie wymagające myszki

Witam

Tak jak w temacie, prosiłbym was o podanie, gier na PC, które nie wyagają myszki, najlepiej RPG z ciekawą abułą, mogą to być gry na Gameboy`a, warunek jest jeden jeśli jest to RPG, musi być zpolszczony, oczywiście po za RPG, mogą być też inne gry, platformowe, wyścigi... etc. ;P

NFS Underground 2

Isaac

Po pierwsze polecam zmienić nazwę tematu, bo "Nie wymagjące myszki" nic nie oznacza. Z gier, to mogę polecić Ci jakieś stare dungeon crawlery.

NFS U2 przeszedłem w zeszłym tygodniu, łącznie z U1, Isaac, to niestety nie jest to w co chciałbym pograć przez kilka godzin dziennie, co do nazwy tematu @up, niech zostanie, nie rozumiem dlaczego twoim zdaniem nie może być, rowiń myśl.... :P Co do tych starych Dungeon Crawler`ów, byłbym wdzięczny jak byś podał konkretne tytuły, z gór mówię grałęm w Dungon Defenders... =)

Eragon

Legacy of Kain: Defiance - konwersja z konsoli i nie używa myszki, bardzo ciekawa gra chociaż nie jestem pewien czy była polska wersja...

Sprawdzę, jeśli nie jest to typowy RPG (czyt. coś jak Wiedźmin, Dragon Age), to przeboleje fakt że nie ma polskiej wersji... ;P

Rayman Legends - świetna platformówka :)

Gothic pierwszy nie potrzebuje luksusów takich jak gryzoń, podobnie jego następca pt. Gothic II. Obaj panowie w pełni po polsku. (O pozostałych częściach się nie wypowiem - Gothic skończył się na Nocy Kruka, period. Chociaż w trójkę chyba też można bez myszy grać. Chyba.)

Poleciłbym jeszcze Sea Dogs, ale nie mam 100% pewności (koło 90%, gwoli ścisłości), czy da się weń skutecznie grać całkowicie bez szczura. Polska wersja jest.

super meat boy, limbo, braid, wszelkie gridy i dirty

Witam

Tak jak w temacie, prosiłbym was o podanie, gier na PC, które nie wyagają myszki, najlepiej RPG z ciekawą abułą, mogą to być gry na Gameboy`a, warunek jest jeden jeśli jest to RPG, musi być zpolszczony, oczywiście po za RPG, mogą być też inne gry, platformowe, wyścigi... etc. ;P