Witam, od jakiegoś już czasu, podczas użytkowania komputera, na ekranie pojawia się blue screen. Tylko nie jest to ten komunikat z błędem, tylko po prostu ekran się "psuje" i widać tylko niebieską tapete z którą nie można nic zrobić, pomaga tylko reset kompa. Wie ktoś o co może chodzić?
Niebieski ekran na monitorze
Jakiś syf siedzi w kompie albo masz uszkodzone pliki systemowe. Odpal wiersz poleceń jako administrator i wpisz sfc /scannow, poczekaj aż zakończy się skanowanie. Powinno naprawić ci pliki. Może być potrzebna płyta z systemem.
Przeskanuj też https://www.malwarebytes.org/ jeśli nie pomoże.
Przyczyną może być też przegrzewający się podzespół komputera np procesor.
Skan nic nie wykrył, a temperatura jest w porządku. Co jeszcze może być problemem?
Czy zrobiłeś coś niedawno, przed pojawieniem się tego problemu? na przykład zmiana sterowników do karty, może odłączałeś kable od monitora i nie są dobrze dociśnięte. Sprawdź też czy kabel nie jest gorący przy wtyku do monitora i czy cały monitor nie jest mocno gorący przed wystąpieniem problemu.
Ten problem występuje już od dawna a jako, że zdarza mi się stosunkowo rzadko to go olałem. Ze sterownikami się nie bawiłem, a temperatura przy wtyku jak i całego monitora jest w porządku, musze zobaczyć jak to będzie wyglądało kiedy ten ekran znowu się pojawi.
@refresh
Też mi się tak dzieje , iż zbytnio się tym nie przejmuję ...
Nie mam pojęcia z czego to się robi ( a dodam że korzystam z laptopa )
Jako iż problem dalej występuje, a ostatnio częściej, pozwolę sobie troszkę odświeżyć temat.
Jako iż problem dalej występuje, a ostatnio częściej, pozwolę sobie troszkę odświeżyć temat.
A ja pozwolę sobie zasugerować Ci wizytę w serwisie. Jak będzie za późno to będziesz sporo w plecy.
Sprawdź czy masz aktualną wersję biosu, miałem kiedyś podobny problem, update biosu pomógł.
Witam, od jakiegoś już czasu, podczas użytkowania komputera, na ekranie pojawia się blue screen. Tylko nie jest to ten komunikat z błędem, tylko po prostu ekran się "psuje" i widać tylko niebieską tapete z którą nie można nic zrobić, pomaga tylko reset kompa. Wie ktoś o co może chodzić?