Niebieski Ekran - problem z uruchomieniem Windowsa XP

Hmmm, nastepny problemik nie mam virusa na 7-ce ewnetualnie scanner online.

Dwa systemy operacyjne na jednym kompie to błąd. Albo albo, bo zaczyna to się ze sobą kłócić jak panda z nortonem. (to istna wojna, wiem po sobie) Rozumiem, że na żaden system nie możesz wejść?

Jestem na windows 7! Ogarnij to ziomek ;] Tylko xp mi nie dziala

Jestem na windows 7! Ogarnij to ziomek ;] Tylko xp mi nie dziala

Mój błąd :D. W takim razie zrób to co napisał Cree.

Przeskanuj, dwa pozostałe błędy odnoszą się głównie do sterowników SCSI i RAID, a te są ładowane pod odpaleniu bootowanej płyty z instalatorem, tak więc nadal trzymam się wersji z naprawą z płyty ;). Co do 2 systemów, to przez bardzo długi czas miałem u siebie Windowsa i mandrive i problemów nie było.

Cos tam wykryl jakas infekcje, czekam na koniec skanowania ;>

P.S Cree, od kiedy dostaje sie range staly bywalec? :x

P.S CO oznacza blad Failed to allocate memory?

To już pytanie do Administratorów, ale nie ma jakichś konkretnych wymogów.

Virkow nie wyszukalo ;x tylko ciasteczka.

Dostane warta, ale bedzie to kara za odswiezenie tematu...

Drodzy przyjaciele, ten dzień juz nadszedl zadne moje sily nie pomagaja z walce z komputerem. Widze jak to mnie przerasta ... Moja ostatnia karta atutowa jest czarnoksieznik imieniem format tylko nie chce korzystan z jego pomocy.. help ? ;x

No to opcja "repair" :>

to wlasnie efekty nagrywania na kompa 3 windowsow;))

format i zostaw sobie tylko dysk d z danymi jakimis potrzebnymi...zaczniesz eie bawic w biosie albo czymso czym nie mas zpojecia i spalisz cos w kompie ;)

ale ja mam 2 windowsy i sa sprawne xD maja po 30gb jeden dysk;]

To nie miej dwóch. Zostaw 1. (no chyba że masz 2 dyski twarde to się możesz bawić w pare systemów) a tak to nie! stanowcze nie!

Dalej nakłaniam do opcji naprawy systemu z płyty z instalatorem.

Sprobuje opcji Repair . Tylko teraz powiedzcie mi co i jak, napiszcie jakas instrukcje ;)

Ustawiasz bootowanie z płyty, o ile nie jest już ustawione domyślnie, wkładasz płytę do CD-roomu, włączasz komputer, podczas instalacji nie wybierasz opcji instalowania systemu, tylko jego naprawę i wszytko leci samo.

I am gonna try, thx bro ;>

A jak sie instalowalo inna wersje np Windows XP Proffesional SP 2 , a jak ja dam Windows XP SP3 to bedzie dzialala opcja repair?

W tym wypadku service packi nie powinny robić różnicy.

Pojawil sie blad.... Napisane jest zeby podas jakies haslo administratora ale do cholery ja tam nic nie mam na XP , zadnego hasla;x

A tak na dobry poczatek pokazuje ze dwa dyski mozna zreperowac : C , na ktorym jest WIndows 7 i F, na ktorym nie ma zadnego systemu.. Xp jest na D

Niezły cyrk, jeśli nie podawałaś żadnego hasła, to może po prostu kiedy wyskakuje prośba o hasło, daj 'dalej', może to przejdzie. Nie mam pojęcia czemu nie widzi dysku z systemem, powinien wykryć wcześniejszą wersje. Jeśli już naprawdę nic nie pomaga, to sformatuj partycje z XP i wgraj go ponownie.