Składam komputery i sprzęt serwerowy od ponad 10 lat. Takie cwaniaczki które robią jak Ty przychodzą po 3 do 6 miesięcy i płaczą że komputer nie działa.
Proszę, Twoja wypowiedź brzmi jakbyś uczył się składać komputer od 10-latka cwaniaczka z bloku obok a nie od osoby z doświadczeniem.
1. Podstawowa zasada - im wyższa temperatura CPU tym chłodzenie musi pracować intensywniej = łożyska w wentylatorze wyrabiają się szybciej - tu Intel jest daleko przed AMD. Średniej klasy chłodzenie od Noctua/Silentum/Thermalright wytrzyma o wiele dłużej niż przy procesorach AMD które z natury wymagają dobrego chłodzenia a nie byle czego. Intel pod względem architektury procesora wyprzedza AMD w kwestii obsługi wątków.
2. Gram od czasu do czasu w FF14 i powodzenia przy maksymalnych ustawieniach teselacji, FXAA/SAO na takim gt550... to jest MMO a nie FPS. Przy MMO można cieszyć oko dobrą grafiką bo input lag nie ma tak dużego wpływu na grywalność.
3. Kompletna głupota, aż się komentować nie chce...
4. To samo co wyżej...
Pogrubiony tekst rozśmieszył mnie najbardziej. Nie wiem czy wiesz ale ceny komponentów w polsce dyktowane są kursem dolara i nie raz, nie dwa było tak że sprzęt kupiony w Q2 danego roku za 1000 zł, w Q4 kosztował 1100 zł.
----------------
1. OK.... a co z kasą?:> nie wszyscy zarabiają myliony:) mój amd 6100 na chłodzeniu be quieta za 120zł w stresie ma 59.... to nie dużo jak na procek nie?:> intel będzie miał fakt może 45-50 ale cena zawsze nie ta... ehh
2. a kto powiedział że będzie chodzić na max max max? ma chodzić płynnie na high.... co z tego że włączysz wszystko na max skoro nigdy nie grałeś na niższych detalach?:> wiesz wgle ile jest różnicy? ehh...
3. ddr2/dde3 brak rózniecy
ddr4 hmm nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałem ale podejrzewam że wzrost klatek rzędu 3-5kl/s? czy opłaca się wydawać kasę na płytę/ram względem tej różnicy?
4. ok tutaj też się nie wypowiem bo nie chcę Ci zrobić przykrości ![:) :)]()
nie komentujmy co jest lepsze a co nie.....
ja pokazałem sposób jak za MAŁE pieniądze złożyć całkiem ok kompik który pociągnie "NA SPOKOJNIE" FF14 na wysokich ustawieniach ![:) :)]()
Zachowujecie się tutaj trochę jak dzieci.
AMD nie bo intel lepszy ....
kto nie ma grafiki R9 abo 1050 ten jest jakiś gorszy?
co nie masz ddr3/4? boże w jakich czasach żyjesz....
bez sensu.
BTW aisakatayaga.... 10 lat? to łody jesteś albo późno zacząłeś ![:) :)]()