Niedziałające porty usb po starcie windowsa

Witam.

Mój problem polega na tym, iż 2 dni temu po podłączeniu kamery do komputera, od momentu ładowania się windowsa wszystkie porty usb przestają działać. Komputer ma już swoje lata ale nigdy wcześniej nie było takiego problemu. Do tej pory używałem windowsa XP ale niedawno zainstalowałem na nim windowsa 8.1 więc może on ma z tym coś wspólnego (nie da się go nawet zaktualizować do win 10).

Będę wdzięczny za pomoc.

nie zaktualizujesz nowych systemów do win10, jedynie użytkownicy którzy posiadali go wczesniej mają taki przywilej. Sprawdź czy porty są zasilane po starcie systemu.

nie zaktualizujesz nowych systemów do win10, jedynie użytkownicy którzy posiadali go wczesniej mają taki przywilej. Sprawdź czy porty są zasilane po starcie systemu.

Też tak mi się wydawało z tą aktualizacją ale o dziwo miałem możliwość jej przeprowadzenia. Po prostu w trakcie aktualizacji jakoś przy 11% pokazuje się jakiś błąd związany chyba z procesorem. Odnośnie zasilania portów to jak mam to zrobić? Żadnego programu w tym celu nie użyje bo nawet nie mogę się zalogować na użytkownika.

Win10 jest darmowy dla wszystkich, wystarczy mieć jakikolwiek klucz od siódemki albo ósemki.

Może zainstaluj jeszcze raz sterowniki płyty głównej.

Może zainstaluj jeszcze raz sterowniki płyty głównej.

Nawet gdybym chciał je zainstalować to nie jestem w stanie bo tak jak już napisałem - nie mogę się nawet zalogować na użytkownika. Jedyna rzecz jakiej mogę użyć to BIOS oraz ewentualnie płytka windowsa (na której chyba można użyć wiersza poleceń ale mogę się mylić).

A napisałeś że masz stary komputer.to powinieneś mieć tamte stare porty dla myszki i klawiatury. To działa napewno. To kup myszkę taką albo przejściówkę z tego na USB.

Nie wiem czy trollujesz czy piszesz na serio.. Zrozum, że porty DZIAŁAŁY i DZIAŁAJĄ. Nie ma to nic wspólnego z myszką czy klawiaturą bo do momentu aż pokazuje Ci się mój drogi obrazeczek i pasek ładowania windowsa owe porty działają a wraz z nimi myszka, klawiatura czy cokolwiek innego co byś podłączył..

W każdym razie prosiłbym o jakieś konkretne odpowiedzi kogoś kto jednak może wiedzieć co może być przyczyną i jak to ewentualnie naprawić.

Mi chodzi o to że sterownik w systemie może być uszkodzony. A używając portów starego typu jest szansa że zadziałała ten sprzęt i wtedy będzie można je zainstalować ponownie co może doprowadzić do naprawy problemu. ( przynajmniej u mnie jak się sterownik zj***ł to właśnie tylko ten port działał po ładowaniu systemu.)

No i teraz to co napisałeś jest zrozumiałe. Pomysł dobry ale niestety nie mam myszki z wejściówką do PS/2 a samą klawiaturą raczej dużo nie zdziałam. Pozostanie mi chyba jedynie zrobić reinstal windowsa, ale poczekam z tym jeszcze trochę bo może ktoś się jeszcze wypowie.

No i teraz to co napisałeś jest zrozumiałe. Pomysł dobry ale niestety nie mam myszki z wejściówką do PS/2 a samą klawiaturą raczej dużo nie zdziałam. Pozostanie mi chyba jedynie zrobić reinstal windowsa, ale poczekam z tym jeszcze trochę bo może ktoś się jeszcze wypowie.

da radę samą klawiaturą. tylko wymaga to pewnej wiedzy.

Nie wiem do czego dążysz takimi tekstami. Zamiast powiedzieć jak to zrobić próbujesz ze mnie zrobić głupka nie umiejąc nawet dobrze skonstruować zdania ani nie znając nawet określenia na port ps/2.. W każdym razie, poruszanie kursorem za pomocą klawiatury numerycznej nie wchodzi w grę bo port ps/2 również nie działa. Skoro jak dotąd nikt mi specjalnie nie pomógł, zainstaluję windowsa na nowo i zobaczymy czy to pomoże.

Temat do zamknięcia.

Jeśli można przeprowadzić instalację świeżego systemu to od tego zacznij. Jeśli masz klawiaturę z portem ps2 to bez problemu używając odpowiednich klawiszy jesteś w stanie przeprowadzić wszystkie operacje w systemie. Porty USB nie działają z braku odpowiednich sterowników. Zainstaluj sobie program DRIVER BOOSTER, sam wyszuka i zainstaluje co trzeba.

Jeśli można przeprowadzić instalację świeżego systemu to od tego zacznij. Jeśli masz klawiaturę z portem ps2 to bez problemu używając odpowiednich klawiszy jesteś w stanie przeprowadzić wszystkie operacje w systemie. Porty USB nie działają z braku odpowiednich sterowników. Zainstaluj sobie program DRIVER BOOSTER, sam wyszuka i zainstaluje co trzeba.

tylko uwaga na niego... raz zaktualizowałem sobie all sterowniki nim a potem się okazało że blue screeny wywalało bo sterownik czegoś tam był do innego modelu niż miałem......

Celebryta przeczytaj sobie jeszcze raz mój poprzedni post. Wyraźnie napisałem, że port ps/2 również nie działa. Zrobiłem już reinstall i wszystko działa, pytanie tylko na jak długo..

Celebryta przeczytaj sobie jeszcze raz mój poprzedni post. Wyraźnie napisałem, że port ps/2 również nie działa. Zrobiłem już reinstall i wszystko działa, pytanie tylko na jak długo..
ale teraz mi chodzi o DRIVER BOOSTER ;)

Acid, Twoje wypowiedzi są bardzo chaotyczne i ciężko z nich wywnioskować co i kiedy działa/nie działa. Jeśli na świeżym systemie problem zniknął- poprzednio miałeś złe sterowniki. Pilnuj, żeby nie zapychać komputera badziewiem a wszystko będzie działać jak należy.

Witam.

Mój problem polega na tym, iż 2 dni temu po podłączeniu kamery do komputera, od momentu ładowania się windowsa wszystkie porty usb przestają działać. Komputer ma już swoje lata ale nigdy wcześniej nie było takiego problemu. Do tej pory używałem windowsa XP ale niedawno zainstalowałem na nim windowsa 8.1 więc może on ma z tym coś wspólnego (nie da się go nawet zaktualizować do win 10).

Będę wdzięczny za pomoc.