Niedzielny gracz?

Witam,

W WoW'a grałem dosyć dawno. Generalnie na WoTLKu ostatnio.

Teraz jestem dosyć niedzielnym graczej, pogram jakieś nocki w weekendy i tyle.

Czy opłaca mi się grać w WoWa, bedac niedzielnym graczem ? czy raczej strata czasu ?

Dodam, że preferowałem pvp :)

Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi :)

Obecnie jest bardzo wielu casualowych graczy co robią wszystko po trochu a jak masz wolne weekendy to za jakiś czas możesz się łapać na weekendowe raidy gdzie wiele gildii oferuje tego typu zabawę. PvP zawsze można pograć.

Jak chcesz ostro jechać do przodu to raczej średnio.

pvp się skaluje wszędzie (nie licząc world pvp oraz wszystkiego co z tym związane np world questów pvp)

więc grając w weekendy nie odczujesz różnicy i nie będziesz w tyle

bo nie trzeba niczego farmić nie licząc paru talentów pvp co jest formalnością

niby zależnie od gearu dochodzą minimalne modyfikatory ale to są promile i praktycznie nie maja znaczenia

możesz też znaleźć gildie weekendową (bo są takie ;p)

i progresować raidy

Jak teraz wyglada z klasami? Brac, to co lubie? Czyli rogala ?
Czy raczej zacząć jakimś hunterem, jak to kiedys gadali, dla lepszego farmienia golda, szybszego expa itp.

W tym momencie każda postać nadaje się do wszystkiego ale jak dawniej tankowie i healerzy są poszukiwani więc łatwiej nimi i o gildie i o grupe na instancje/raidy.

Co do klasy to jest jedna rzecz tylko. Ponoć do farmy teraz najlepiej sprawuje się monk i druid :) Ja właśnie lvluje Outlaw'a rogala i jest miodny

Raczej to co lubisz

nie ma najlepszej klasy pod pve jak i pvp ponieważ co patch czyli 2,5 miesiąca

a nawet częściej bo zmiany balansujące w klasach często dodatkowo wprowadzane są pomiędzy nimi

całkowicie wywalają rankingi do góry nogami

farmerzy zawsze podają ile golda można zarobić na godzinę

dlatego polecane są najbardziej mobilne klasy takie jak monk czy demon hunter

rogalek też jest dość mobilny do tego outlaw (dawny combat) jest naprawdę fajnie zrobiony

tak poza tym w world pvp jak bijesz tanka w 3 dpsów to dostajesz srogi wpie...

natomiast rogal ściąga go na combo w mniej niż sekundę ale to też zależy od gearu, legendarek oraz speca ;p

@Hardy a jaki spec pod pvp teraz? dalej sub?

Nie gram za dużo na moim alcie rogalu ale teraz zmieniasz sobie spece bez problemów do każdego masz artefakt a jego moc można wbić szybko do podstawowego poziomu. Nie ma więc problemu z wypróbowaniem a nawet zmienianiem od czasu do czasu w zależności od preferencji lub wykonywanych czynności. Tym bardziej, że gear też został uproszczony oraz zmniejszyli ilość statystyk, więc nie trzeba trzymać 10 setów w plecaku.

Areny, bg, brawle są skalowane i każdym specem można grać jedynie dzicz panuje na world pvp. Nie ma tak jak na wotlk, że warrior pve only fury/prot a pvp only arms.

Witam,

W WoW'a grałem dosyć dawno. Generalnie na WoTLKu ostatnio.

Teraz jestem dosyć niedzielnym graczej, pogram jakieś nocki w weekendy i tyle.

Czy opłaca mi się grać w WoWa, bedac niedzielnym graczem ? czy raczej strata czasu ?

Dodam, że preferowałem pvp :)

Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi :)