Niektóre zbroje zmieniają fryzury?

Jestem newbie więc wybaczcie jeśli to głupie.

Zdobyłem zbroje która po założeniu zmienia mi fryzure. I tu jest pytanie. Nigdzie nie pisze na nim coś w stylu "is changing hair", więc jakim cudem? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim w mmo (oczywiście nie mówię tu o hełmach).

@offtop: O nie ! Zmieniona fryzura ! -50 do skilla ! -.-'

@topic: Nie jest napisane, że dana zbroja zmienia fryzurę ( dajmy na to: rozpuszczone włosy w jakiejś tam zbroi zmienią się w kucyk, albo w jeszcze coś ), bo to nie jest powód do płaczu. Twórcy zrobili takie coś prawdopodobnie po to, aby teksturki włosów nie przenikały przez naszą zbroję. Dla mnie jest to nieistotny szczegół, ale jak widać niektórzy ubolewają. :D

Było wziąć faceta, a nie... zachciało się wirtualnych tyłeczków a teraz narzekanie, że włosy się zmieniają :)

Pamiętam, że możesz to wyłączyć właśnie w opcjach :) więc możesz mieć rozpuszczone włosy jak i spięte.

Od razu już wszyscy czarne scenariusze >.> . Po prostu jestem ciekawy bo nigdy się z tym nie spotkałem, ale już wszyscy musza hejtować. W Newsach same hejty, na forum same hejty.... rany czemu tyle nienawiści na tej stronie?

Też mnie to zastanawia - ten hejt. Jak zaczynałam swoją przygodę z Terą, również zwróciłam na to uwagę. Nigdzie nie jest napisane, że ubiór zmienia fryzurę, ale tak się dzieje, gdy kołnierz szaty po prostu wysoki. I dla mnie też to było nieco dziwne i niezrozumiałe. Najbardziej widać to rasie Elin, bo tam najwięcej postaci ma długie włosy. Na przyszłość - jak tworzysz postać to ostatnim krokiem jest przymierzanie różnych armorów, tu można łatwo sprawdzić jaką fryzurę zafundowano Twojej postaci "na zapas".

Btw. witamy na forum

Dodam od siebie, że możesz to łatwo sprawdzić podczas tworzenia postaci, masz tam kilka przykładowych pancerzy i co najmniej jeden z nich zepnie Ci włosy. Powód jest bardzo prosty - dzięki temu ogranicza się "hair clipping" co jest dla niektórych(w tym mnie) bardzo dużym problemem estetycznym :)

Niektóre spięte, są lepsze od tych podstawowych, tak myślę xD Ciekawy bajer, ale nie jest istotny. Można to chyba w opcjach wyłączyć.

Jestem newbie więc wybaczcie jeśli to głupie.

Zdobyłem zbroje która po założeniu zmienia mi fryzure. I tu jest pytanie. Nigdzie nie pisze na nim coś w stylu "is changing hair", więc jakim cudem? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim w mmo (oczywiście nie mówię tu o hełmach).