Niestabilne FPS

Więc, mam strasznie niestabilne FPS'y w archeage. Grałem na ruskim i było dobrze więc szukam pomocy tutaj.

FPS skacze od 20 do nawet 120 , nie ważne czy stoje bez ruchu/lece gliderem/lub expie, opcje ustawione są gdzieś na low~med i nadaj tak działa, dx9/dx11 nie robi różnicy

Komp:

- Procek: AMD athlon II x4 620 2.6GHz (3.25GHz)

- Pamięć: GoodRam DDR3 2GB 1333MHz CL9 x 2

- Płyta główna: GA-MA770T-UD3P

- Zasilacz - Chieftec GPS-450AA-101A 450W

- Karta graficzna: msi geforce gtx 650 ti boost (deczko dziś podkręciłem,0 efektu)

System zmieniony z w7 na 8.1 kilka dni temu, więc wszystko świerze razem ze sterownikami karty graficznej. Ustawienia karty dałem na max wydajność i nadal kiepsko. W gw2 gram sobie spokojnie bez takich niespodzianek.

możliwe że to przez Win 8.1

Grzeje się. Rób testy jakimś WHMonitorem czy CPU-Z.

Dziwne ...ale naprawiane. Przez wyłączeniem gry około południa, odznaczyłem opcje Multithread rendering która teoretycznie powinna poprawiać fps przy 3+ rdzeniach...mój proc ma 4 więc dziwne że powodowało to takie fps spiki.

Właśnie dostałem się na serv po jakichś 2h czekania i działa stabilnie ;o 40+fps ładie hula w okolicach farm, bez spadków do 20

równieżmam takie skoki gdy wejde do gry bo niestety kolejka od 3 godzin wtedy ez wylacze o iel wlaczone mam zobaczymy czy da rade ;d

równieżmam takie skoki gdy wejde do gry bo niestety kolejka od 3 godzin wtedy ez wylacze o iel wlaczone mam zobaczymy czy da rade ;d

A jak u ciebie te skoki wyglądają ? U mnie niestety, ale dysk nie wyrabia, bo mam dziadostwo 5400 rpm. Normalnie na High mam 60 fps, ale jak wejde do jakieś osady i zaczną mi się wczytywać tesktury to tragedia. Z 60 fps spada mi do 1 i trwa to około 40 sek. Jak tekstury się wczytają to fps wraca na 60.

No, ale cóż. Pomęczę się z miesiąc i ogarnie się coś lepszego ;>

A jak u ciebie te skoki wyglądają ? U mnie niestety, ale dysk nie wyrabia, bo mam dziadostwo 5400 rpm. Normalnie na High mam 60 fps, ale jak wejde do jakieś osady i zaczną mi się wczytywać tesktury to tragedia. Z 60 fps spada mi do 1 i trwa to około 40 sek. Jak tekstury się wczytają to fps wraca na 60.No, ale cóż. Pomęczę się z miesiąc i ogarnie się coś lepszego ;>

Dalej kolejka 1048 z godzine jeszcze pewnie poczekam. Od 18-19 w kolejce -.-

co wy macie z tymi kolejkami ja zawsze w okolicach 21 czekam około 1 godzinki, w sobotke kupuję premkę, więc pewnie sie jeszcze poprawi :)

Więc, mam strasznie niestabilne FPS'y w archeage. Grałem na ruskim i było dobrze więc szukam pomocy tutaj.

FPS skacze od 20 do nawet 120 , nie ważne czy stoje bez ruchu/lece gliderem/lub expie, opcje ustawione są gdzieś na low~med i nadaj tak działa, dx9/dx11 nie robi różnicy

Komp:

- Procek: AMD athlon II x4 620 2.6GHz (3.25GHz)

- Pamięć: GoodRam DDR3 2GB 1333MHz CL9 x 2

- Płyta główna: GA-MA770T-UD3P

- Zasilacz - Chieftec GPS-450AA-101A 450W

- Karta graficzna: msi geforce gtx 650 ti boost (deczko dziś podkręciłem,0 efektu)

System zmieniony z w7 na 8.1 kilka dni temu, więc wszystko świerze razem ze sterownikami karty graficznej. Ustawienia karty dałem na max wydajność i nadal kiepsko. W gw2 gram sobie spokojnie bez takich niespodzianek.