Niestabilny internet

Mam remont, przez co nie mam dostępu do internetu przez kabel (10MB/s), Teraz komputer łąpie Wi-Fi (router jest w pokoju obok ok. 6-7m od pc) Na laptopie/smartfonie internet śmiga tak jak powinien, a na komputerze stacjonarnym waha się od 4-0,01mb/s i często się rozłącza. Ping także skacze (np. w LoL'u od 60 do 1000 i wtedy łapie mnie dc i kiedy wracam do gry to wszystko jest zlaggowane i nie widzę żadnych pasków zdrowia, ani skillów. Jedynie ponowne włączenie gry skutkuje.) Na komputerze nie ma żadnego wirusa (sprawdzałem CCleanerem) Strony internetowe otwiera tak jak powinien

Da się jakoś naprawić stabilność internetu? (Jeżeli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie)

Wnioskuję, że stacjonarny komp łączy się przez Wi-Fi i że sieć jest zabezpieczona przez podłączeniem osób niepowołanych.

Czy w tym samym czasie z połączenia korzystają inne urządzenia? Czy masz na kompie jakieś wirusy/spyware? Czy korzystasz z jakiś programów p2p lub czegoś podobnego? Problemy masz tylko w LoL czy też w innych grach?

Spróbuj dla testów sprawdzić czy jak komputer stoi w tym samum pomieszczeniu co router to też są takie problemy.

Na komputerze nie ma żadnego wirusa (sprawdzałem CCleanerem)

A aktualizowałeś go :D:D:D:D

Na komputerze nie ma żadnego wirusa (sprawdzałem CCleanerem)

CCleaner nie jest od sprawdzania,czy na komputerze masz virusy...

Sprawdź przy komputerze antenkę być może jest poluzowana każdą opcję trzeba sprawdzić.

Problemy mam we wszystkich grach. Wi-Fi odbiera (z telefonu) nawet poza domem. Nie korzystam z żadnych programów p2p. Antenka trzyma się stabilnie, i nie ma różnicy jak jest przechylona.

Sprawdzałeś czy jak komputer jest obok routera to czy są na nim problemy z połaczeniem? Może być tak, że w ścianie masz coś co zakłóca sygnał i akurat obok tego czegoś masz antenę.

Sprawdź ping z opcją -t i po paru minutach zobacz ile jest strat.

a czy ten problem wystepuje tylko podczas gry w LoLa?>

SoniQ, czytaj posty, to głupich pytań nie będziesz musiał zadawać

Problemy mam we wszystkich grach. Wi-Fi odbiera (z telefonu) nawet poza domem. Nie korzystam z żadnych programów p2p. Antenka trzyma się stabilnie, i nie ma różnicy jak jest przechylona.

skoro stacjonarny korzysta z karty wifi, to zapewne masz jakiś odbiornik na usb - poszukaj jakiegoś kolegi, który regularnie z tego korzysta i nie ma żadnych problemów, zakoś mu to i zobacz jak będzie wyglądała sprawa

Dobra, jeszcze te parę dni się przemęczę. :( Mam nadzieję że po ponownym podłączeniu do kabla nie będzie tego problemu.

sprobuj najprostszej metody - zmien usb i przedmuchaj :)

Mam remont, przez co nie mam dostępu do internetu przez kabel (10MB/s), Teraz komputer łąpie Wi-Fi (router jest w pokoju obok ok. 6-7m od pc) Na laptopie/smartfonie internet śmiga tak jak powinien, a na komputerze stacjonarnym waha się od 4-0,01mb/s i często się rozłącza. Ping także skacze (np. w LoL'u od 60 do 1000 i wtedy łapie mnie dc i kiedy wracam do gry to wszystko jest zlaggowane i nie widzę żadnych pasków zdrowia, ani skillów. Jedynie ponowne włączenie gry skutkuje.) Na komputerze nie ma żadnego wirusa (sprawdzałem CCleanerem) Strony internetowe otwiera tak jak powinien

Da się jakoś naprawić stabilność internetu? (Jeżeli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie)