Nieszczęsne Klasy

Elo elo , otóż mam do was pytanie , wiem że większość z was nie może zdecydować się na klasy , tak samo jak ja . Chodzi mi głównie o to co wy byście wybrali z podanych opcji . Otóż na oku mam 3 klasy - Guardian , Thief , Ranger

+ i - wg. mnie =

Guardian:

+ kozackie skille

+ wkońcu to tank

+ epicko wyglądające zborje od 1 lvla ;_;

- boje się że na wyższych lvlach nie będzie mieć żadnego dpsa.

Thief:

+ lubie takie "mroczne" klasy

+dobre skille na dual daggery

- zbroje to zwykle jakieś szmaty , nie wiem jak na wyższych lvlach

- do lufy skille na łuk , 3 "skill shooty " gdzie na wvw nie mam czasu na zcastowanie ich wszystkich .

Ranger:

+ Dobre skille na łuk

+ Pety

+ dobry na pvp / wvw

- zbroje =szmaty pacz wyżej ^

Dodam jeszcze ,że będę grać razem z kumplem i on właściwie też nie wie co wybrać ;x

Jak myślicie , co wybrać ?

Też mam dylemat co do klas, myślę nad Inżynierem, złodziejem i mesmerem. Najbardziej napaliłem się na mesmera, ale jakiś kijowy jest, słaby po prostu, przynajmniej na początku trudno sie nim gra. najlepiej Inżynierem, te wieżyczki i granaty *_*. Chciałbym zarazem wymiatać na PvP, testowałem też złodzieja, ale szybko padał, choć DPS miał niezły. Nadal myślę, będę tak myślał aż do premiery, bo przetestowałem wszystkie klasy oprócz wojownika, którym wiem, że grać nie będę, bo nigdy nimi nie gram.

Moim zdaniem musisz sobie sam odpowiedzieć na to pytanie. Guradian Tank , może się okazać nudny w pózniejszej części gry , bo przeciez nic ciekawego nie ma w byciu tankiem :], bdsz tylko patrzył na skille pozostałych postaci, Ranger Bardzo cięzka klasa do ogarnięcia, już samym poczatku gry dostaje r****dol skilli , które tworza mętlik w głowie. Na ogół poleciłbym ci thife , ale to też nie łatwa postać i jedna z najliczniejszych . Wszystko zależy od ciebie, twój wybor twoja gra , twój dylemat..

Ja przetestowałem kilka klas (niestety tylko na niskich lvlach bo początek jest naprawdę nudny), oprócz thiefa i engineera bo takimi klasami nigdy nie gram i w ogóle mi nie leżą. Najbardziej spodobał mi się ranger. Ma peta, damage też przyzwoity, przydatne pułapki więc ci go polecam, ale jak zaznaczyłem wyżej thiefem nie grałem, a guardianem tylko troszkę.

Vesarix, jak oceniasz mesmera? Też wg ciebie był taki słaby jak u mnie?

Ja skupilem sie glownie na rangerze i warriorze. Pierwszym niestety nie gralem spvp ale moge napisac cos na temat pve. Naprawde milo sie gra chociaz pety szybko gina gdy zaagruja sie 2 lub wiecej moby a i wtedy my szybko giniemy. O wiele latwiej poradzic sobie z veteranami niz warkiem. Armor nie skaluje sie az tak dobrze wiec duzej roznicy nie widac na lvlach ~20. Gralem tylko lukami - shortbow nie tak dobry w pve prawdopodobnie lepszy w pvp, longbow super do pve prawdopodobnie nie taki dobry w pvp.

Warrior - ciezko sie gra pve, z mobami bijacymi melee jest spoko ale jak dojdzie lucznik lub mag to jest juz naprawde ciezko bo debuffy daja w kosc. Ogolnie najbardziej mi sie spodobal greatsword - charge owns :D Ogolnie w spvp z 57% crita dajacego malice i invulnerability + wspomniane charge i bylo dosc lajtowo. Duzo oczywiscie tez zalezalo od charge - jak bylo na cooldownie to porobione - 2 x evasion roll i czekanie az charge zejdzie bo inaczej do range klasy nie podejdziesz.

Nic super odkrywczego.

Warrior mi sie bardzo spodobal, ranger troszke mniej glownie z tej racji ze 2 moby = pet dead = ewakuacja :/

A jeszcze co do wygladu - udalo mi sie dropnac dla rangera cos innego niz "szmaty" - taka pierscieniowo/skorzana zbroja, dosc fajnie wygladajaca wiec spodziewalbym sie pozniej czegos lepszego od szmat. Niektore luki byly naprawde ladne.

Na warku gralem asura wiec duzo o zbrojach nie powiem bo malo widac :D Ale niektore bronie nizszo lvlowe wygladaly o WIELE lepiej niz te z wyzszych lvli.

Mesmer słaby ?Osobiście świetnie mi się grało mesmerem w PvE oraz PvP.Dwarfar zależy jakiego typu broni używałeś,ja np grając w PvP(world vs wrold) grając mesmerem z 2h swordem spokojnie dawałem rade (często nawet jeżeli było 2 vs Ja).

To chyba dlatego, że nie zmieniałem ani razu broni. Szkoda, że miecza nie wypróbowałem.

Jedna osoba jeszcze wspomniala inzyniera i granaty - nie sa one takie super w moim odczuciu poniewaz po primo trzeba celowac a zeby wycelowac trzeba na chwilke stanac jednak a po secundo wiekszosc ma maly zasieg wiec tak naprawde ciezko wycelowac :D

Właśnie ta możliwość kombinowania z bronią i skillami jest elementem który bardzo przypadł mi do gustu :).Nareszcie grając casterem nie musimy biegać tylko z kijem w łapach.

@prodiii.Odnośnie warriora,a grałeś kombinacją warrior + broń palna ? Osobiście świetnie mi się grało taką kombinacją,co dziwne dużo lepiej niż melee warriorem.

Jeśli chodzi o Guardiana (mój main), to można go zrobić pod typowego koxa z masą HP i survi (1h + tarcza), jednak 1h(sword - Teleport do przeciwnika + całkiem dobry dmg trójką/scepter - Ranged, stun oraz AOE skill.) + Torch (burst skille) + Symbol pod immobilize, tele + burn ma całkiem dobry dps (na pvp radziłem sobie całkiem nieźle, przy 3v1 z full nuke potrafiłem przeżyć nawet do pół minuty! :D przy czym jednemu przeciwnikowi zjechać 3/4 hp xD) Na switchu 2h hammer lub sword. Jednak w równych teamfight'ach guardian (nie ważne jaki) jest prawdziwym wsparciem. :P Innymi nie grałem, ale ogarnięty mesmer z iluzjami sieje prawdziwy rozpierdziel :D

Ranger jest bardzo łatwy do ogarnięcia ja nim w 1 dzień wbiłem 18 lv + dobre eq grałem longbow jako główna broń i great sword jako 2 na wypadek bliskiego kontaktu.A zbroje szmaciane to masz dla każdej rasy inną dla norna jak grałem wyglądały normalnie tak kozacko ^^

Którą rasą wam się najlepiej grało warriorem i engineerem? Na pewno zrobię te dwie klasy ,ale mam dylemat jaka rasa.

Rasa tutaj nie na żadnego znaczenia co do klasy. Rasa to tylko wygląd, historia i miejsce startowe.

Wiem to ,ale która klasa jest najbardziej klimatyczna dla tych dwóch klas waszym zdaniem

Inżynierem to Asurą i Popielcem, a wojownikiem to Człowiekiem i Nordem.

@AzureBert

Niech jeden z Was weźmie tanka a drugi coś przeciwnego w stylu ranger/mag(nuker).

Elo elo , otóż mam do was pytanie , wiem że większość z was nie może zdecydować się na klasy , tak samo jak ja . Chodzi mi głównie o to co wy byście wybrali z podanych opcji . Otóż na oku mam 3 klasy - Guardian , Thief , Ranger

+ i - wg. mnie =

Guardian:

+ kozackie skille

+ wkońcu to tank

+ epicko wyglądające zborje od 1 lvla ;_;

- boje się że na wyższych lvlach nie będzie mieć żadnego dpsa.

Thief:

+ lubie takie "mroczne" klasy

+dobre skille na dual daggery

- zbroje to zwykle jakieś szmaty , nie wiem jak na wyższych lvlach

- do lufy skille na łuk , 3 "skill shooty " gdzie na wvw nie mam czasu na zcastowanie ich wszystkich .

Ranger:

+ Dobre skille na łuk

+ Pety

+ dobry na pvp / wvw

- zbroje =szmaty pacz wyżej ^

Dodam jeszcze ,że będę grać razem z kumplem i on właściwie też nie wie co wybrać ;x

Jak myślicie , co wybrać ?