No Odyseja sama w sobie to wiadomo. Księga Wyjścia z Biblii. Pierwsza część Eneidy też może być.
Nietypowa sprawa :)
Nikt jeszcze nie wymienił Mrocznej Wieży Kinga? Wstyd:) Motyw wędrówki jest, ba! Nawet wiecznej wędrówki
Z łatwiejszych książek proponuje mało znaną książkę: Tu żyją smoki ..książka może cię zaskoczyć szczególnie, że jej bohaterem okazuje się być autor władcy pierścieni
Podróż do tyłu
Ja za to ze swojej strony serdecznie polecam Smoczą Drogę Daniela Abrahama. Jest tutaj wszystko to, czego szukasz + książka na prawdę jest super
Witam , wszystkich zapalonych czytelników Mam dziś do was ogromną i gorącą prośbę a mianowicie potrzebuję dwóch ciekawych książek które będę mógl dodać do prezentacji maturalnej.
Temat prezentacji : Motyw wędrówki w literaturze i filmie. Omów jego funkcję na podstawie wybranych przykładów.
Filmy mam już wybrane - z literatury myślałem nad Sonetami Krymskimi oraz Ulissesem Joyca ale nie wiem czy to będzie dobrze czytało mnie się . Polećcie coś do tego motywu od siebie , najlepiej aby to nie były książki które są "niskiego lotu" jak to ujęła moja nauczycielka.
Za każdą pomoc serdecznie dziękuję