Lulu - serio idzie ^^
Vi - ona akurat chyba jest pod jungle .
Lulu - serio idzie ^^
Vi - ona akurat chyba jest pod jungle .
Hmm, a o Valkyri nikt nie wspomniał. Leona też potrafiła kiedyś zaskoczyć, widywałem jak ludzie nią w Jungli grali, niezbyt często, ale kilka przypadków było.
Jako, że się nie znam to nie wiem czy Leonka jest typowym Junglerem czy nie, mi tam bardziej pod topke, albo pod suppka na botka zawsze pasowała.
Annie, Soraka, Karthus, Akali, Viktor, Cassio, Nidalee
Te postacie widziałem w jungli i nawet źle im nie szło.
Leona ma taki problem, że ma niski dmg. Dlatego widywana jest raczej jako support. Chyba nikt Blitza nie wymienił, a nim się nawet fajnie pod jungle gra. Na dodatek może kontrować przeciwnikom buffy grabem.
Blitz jako takiej siły też nie ma, chyba że robiony pod full ad co się mija z celem
Talon, potrzebuje troche pomocy z blue ale od 3 lvl jest naprawdę super. Po 4 lvl z redem odpalam gank od gank.
Plusy;
mobilność
mocne ganki
dobry burst ad
niezly sustian
w late potrafi sam wycarrowac
nikt nie powie, że nie gankujesz bo jungla talonem opiera się głównie na gankach
Minusy;
na początku ma problemy z solo blue(od 4 lvl robi juz all na full hp)
rzadko pickowany
wymaga agresywnej gry
trzeba go ogarnac najpierw na normalach lub zaaw. botach
Annie, Soraka, Karthus, Akali, Viktor, Cassio, NidaleeTe postacie widziałem w jungli i nawet źle im nie szło.
Sora? Z silence mało zdziała gdy będzie potrzeba wspomóc linię, więc to najgorszy jak na razie pick na jungle w tym temacie. \
Wymyślacie i podajecie każdego champa jak popadnie, ale uzasadnić bezsensowne rady, to już 'nima komu'.
Wyobrażam sobie taką Sorakę, która wypada na ganka i tylko healuje swoich a potem wraca w jungle spowrotem :/. Rage za bezsensowny pick gwarantowany i pewno 4 reporty od teamu.Zasada jest prosta, jak idziesz w jungle, to musisz pomóc swojemu teamowi poprzez gankowanie, counterowanie jungli i farmie aby nie być do tyłu w tfach. W sezonie drugim widziałem tarica junglera ad/ap hybryde. Wtenczas chyba Stark's Fervor dawał life steala dla teamu albo jakoś podobnie i ten Taric miał ten itemek, plus rylai'a sunfire, bodajże hextecha i dodam iż wygraliśmy bez problemu. Gankował dobrze, w tfach robił swoje, wprowadzał chaos na polu bitwy, leczył naszych i dodawał nam ten life steal, to była dobra opcja i tu jest też pewna wskazówka jak chcecie grać nietypowymi pickami na junlgi . Popatrzcie na wybranego championa i zastanówcie się jak go zbudować, wiadomo iż adc w jungli pod adc, ap pod ap, ale support powinien pamiętać aby dodać coś od siebie do teamu poprzez jakieś bariery z solari, speed z shurelyi itp itd, bo dzięki teamu support nawet na jungli moim zdaniem daje więcej perspektyw a dzięki temu iż gankuje, farmi to ma golda aby zbudować się konkretniej niż supp na lane
Annie - OP daje rady w Jungle a jej Ulty kill all.
Jest w stanie zrobić 2 buffy bez używania smita.
To nie jest argument. Nigdy, naprawdę NIGDY nie powinno się myśleć w ten sposób. Smite nie jest pomocą w jungle, to zabezpieczenie przed stealem albo po prostu steal.
Hmm, a o Valkyri nikt nie wspomniał. Leona też potrafiła kiedyś zaskoczyć, widywałem jak ludzie nią w Jungli grali, niezbyt często, ale kilka przypadków było.Jako, że się nie znam to nie wiem czy Leonka jest typowym Junglerem czy nie, mi tam bardziej pod topke, albo pod suppka na botka zawsze pasowała.
Pamiętam Leonę która wycarrowała nam grę junglując. Inna sprawa że miała mnóstwo ganków i zadała chyba 2nd best dmg w drużynie. To może być dobra jungle, ale czy jest w stanie wycarrować mecz jeśli zdarzą się błędy w teamie? Nie sądzę. I błagam, nie wysyłajcie jej na top - jej pasywka tak dobrze działa w pomocy z inną osobą, że nie ma sensu jej marnować (a gra na sololane będzie marnowaniem).
To nie jest argument. Nigdy, naprawdę NIGDY nie powinno się myśleć w ten sposób. Smite nie jest pomocą w jungle, to zabezpieczenie przed stealem albo po prostu steal.
To jest argument w momencie w którym wiesz że możesz sobie na to pozwolić i od razu szybko pognać do jungli przeciwnika. Z racji pasywki, która zadaje sporo dmg i dobrych skilli, jungle czyścisz bardzo szybko, więc w przypadku gry na kogoś, kto robi to wolniej, można sobie pozwolić na kontrowanie.
To nigdy nie jest argument, bo smite jest dobrym zabezpieczeniem dragona/barona/buffów, także poza tym pierwszym clearem. Ward+smite na blue przeciwnika może go naprawdę zaboleć, zwłaszcza jeśli przeciwny champ jest bardzo manożerny. Smite daje nam szansę skontrolowania objective'ów. Oczywiście można wziąć coś w zamian, ale czy warto ryzykować? Ale dyskusję na ten temat albo przenieśmy do tematu ogólnego, albo zamknijmy, bo szkoda offtopować.
Yorick
Kayle
Fidle
Alistar
Dr.Mundo
Kupujesz blooda + warmoga i lecisz
Ja jungluje mundem AoE
Ostatnio grałem morganą na jungli, ale musisz mieć dużo wysysania czarów
z nietypowych osobiście polecam testowaną na ranku Aneczkę. Pod AP ofc. Pasyw umożliwia w miare czestę gankowanie z linii do linii. Zawsze jeden mag w drużynie więcej, a i nawet inicjacja jest.
Tak z bardziej nietypowych to Darius, Gragas, Yorick, Fizz, Lulu, Zyra, Rumble (tego nie próbowałem jeszcze), Alistar, Leona, Karthus, Talon.
Oczywiście jeżeli chodzi o championy, które jako tako mogą dzierżyć rolę junglera. Bo ogólnie pojętym junglerem może być każdy, tak jak ktoś wspomniał na górze.
YorickKayleFidleAlistarDr.MundoKupujesz blooda + warmoga i leciszJa jungluje mundem AoEOstatnio grałem morganą na jungli, ale musisz mieć dużo wysysania czarów
Pomyliłeś nietypowe z normalnymi junglerami. Możę tylko Kyle jest orientem tutaj, ale reszta...
Tak z bardziej nietypowych to Darius, Gragas, Yorick, Fizz, Lulu, Zyra, Rumble (tego nie próbowałem jeszcze), Alistar, Leona, Karthus, Talon.Oczywiście jeżeli chodzi o championy, które jako tako mogą dzierżyć rolę junglera. Bo ogólnie pojętym junglerem może być każdy, tak jak ktoś wspomniał na górze.
Nie wiem jak Rumble mógłby być skuteczny na gankach, bo oto chyba głównie chodzi w roli junglera. Ani to nie spowolni (konkretnie), ani nie zestunuje, ani nie przyciągnie czy cokolwiek innego.
Bardzo dobrym junglerem jest Swain. Sprawdzone Na początku do 3 lvl ma wolną junglę ale jak ogarniesz później rzucanie W+Q na gankach to jest pogrom (Sprawdzone)
mało osób gra i pisze (chyba nikt) ale świetnie się gra Skarnerem
nie grałem ale jestem ciekawe jakby się grało w jungli Zyrą
Jemu chodzilo o nietypowe picki, a skarner to typowy jungler
twój komentarz jest zbędny + dodałem zyre ...