Jako że spora część wymienionych powyżej champów jest przeze mnie dość często widywana na jungli, to wrzuce moje ostatnie hipsta picki, za które dostałam prawie bana na twarz:
+1 ode mnie do Syndry, dat counterjungle!
Akali - SWEET MOTHER OF ZOMBIE JESUS TE GANKI. Jak uważasz na to, co robisz (potki w dobrym momencie), bo pierwszy route może być niełatwy to ukończenia, to potem jest jest to bardzo niebezpieczna dla enemy teamu postać.
Fiora - niby pasyw się marnuje, ale ma świetny sustain, świetny clear speed i ładny buttsecks gap closer.
Fizziu - chore ganki
CIACH Lucien - świetny clear speed dzięki pasywce,co prawda brak mocnego cc, ale jak lany nadrabiają to robi rape jak na murzyna przystało. Na moje najlepszy carry'o-podobny jungler
Zyra - sustain, speed, cc. Czego chcieć więcej?
Janna - klasyczny troll jungle, dużo ludzi pickowało ją dla beki kiedyś...
rzadko widuję też Poppy, a pod AP często nie zdążysz się nawet zorientować że właśnie wbiła Ci na ganka.
Nie zgodzę się natomiast ze Swainem i Nidalee. Przed 6 poziomem są to stosunkowo słabi junglerzy, albo powolni, albo z fatalnym sustainem. Poza tym, Swain kontruje 3/4 miderów a Nida to jeden z lepszych topów, zwłaszcza pod AD, więc po co?
Ogólnie dobry jungler ma mieć sustain, ładny clear speed i ganki albo dzięki gap closerowi albo cc (najlepiej oba), jak dana postać to ma to już kwestia umiejętności manualnych summonera, bo po 1 sezonie da się junglować niemalże wszystkim.
Na forum nie tolerujemy treści, które mogą wydawać się rasistowskie - Salek