Nietypowe picki na jungle

YorickKayleFidleAlistarDr.MundoKupujesz blooda + warmoga i leciszJa jungluje mundem AoEOstatnio grałem morganą na jungli, ale musisz mieć dużo wysysania czarów

Pomyliłeś nietypowe z normalnymi junglerami. Możę tylko Kyle jest orientem tutaj, ale reszta...

Tak z bardziej nietypowych to Darius, Gragas, Yorick, Fizz, Lulu, Zyra, Rumble (tego nie próbowałem jeszcze), Alistar, Leona, Karthus, Talon.Oczywiście jeżeli chodzi o championy, które jako tako mogą dzierżyć rolę junglera. Bo ogólnie pojętym junglerem może być każdy, tak jak ktoś wspomniał na górze.

Nie wiem jak Rumble mógłby być skuteczny na gankach, bo oto chyba głównie chodzi w roli junglera. Ani to nie spowolni (konkretnie), ani nie zestunuje, ani nie przyciągnie czy cokolwiek innego.

Bardzo dobrym junglerem jest Swain. Sprawdzone ;) Na początku do 3 lvl ma wolną junglę ale jak ogarniesz później rzucanie W+Q na gankach to jest pogrom (Sprawdzone)

mało osób gra i pisze (chyba nikt) ale świetnie się gra Skarnerem

nie grałem ale jestem ciekawe jakby się grało w jungli Zyrą

Jemu chodzilo o nietypowe picki, a skarner to typowy jungler

twój komentarz jest zbędny + dodałem zyre ...

Zyra - Root + DMG + Szybki Clean

Darius - DMG + Pull + Slow

Gragas - DMG + Szybki Clean + Sustain + Doskok + Slow + Ult

Ja lubie robic jungle ziggsem , nie ma na nim większych problemów.

Jako że spora część wymienionych powyżej champów jest przeze mnie dość często widywana na jungli, to wrzuce moje ostatnie hipsta picki, za które dostałam prawie bana na twarz:

+1 ode mnie do Syndry, dat counterjungle!

Akali - SWEET MOTHER OF ZOMBIE JESUS TE GANKI. Jak uważasz na to, co robisz (potki w dobrym momencie), bo pierwszy route może być niełatwy to ukończenia, to potem jest jest to bardzo niebezpieczna dla enemy teamu postać.

Fiora - niby pasyw się marnuje, ale ma świetny sustain, świetny clear speed i ładny buttsecks gap closer.

Fizziu - chore ganki

CIACH Lucien - świetny clear speed dzięki pasywce,co prawda brak mocnego cc, ale jak lany nadrabiają to robi rape jak na murzyna przystało. Na moje najlepszy carry'o-podobny jungler

Zyra - sustain, speed, cc. Czego chcieć więcej?

Janna - klasyczny troll jungle, dużo ludzi pickowało ją dla beki kiedyś...

rzadko widuję też Poppy, a pod AP często nie zdążysz się nawet zorientować że właśnie wbiła Ci na ganka.

Nie zgodzę się natomiast ze Swainem i Nidalee. Przed 6 poziomem są to stosunkowo słabi junglerzy, albo powolni, albo z fatalnym sustainem. Poza tym, Swain kontruje 3/4 miderów a Nida to jeden z lepszych topów, zwłaszcza pod AD, więc po co?

Ogólnie dobry jungler ma mieć sustain, ładny clear speed i ganki albo dzięki gap closerowi albo cc (najlepiej oba), jak dana postać to ma to już kwestia umiejętności manualnych summonera, bo po 1 sezonie da się junglować niemalże wszystkim.

admin_ico.png
Na forum nie tolerujemy treści, które mogą wydawać się rasistowskie - Salek

Fizz <3

Teemo !. Czemu nie ;p Czyszczenie może nie takie szybkie ale np. świetne ganki może brak cc/stuna ale nadrabia to w i oślepieniem. Masz łatwiejszą drogę jeśli np. twój mider nie potrzebuje many możesz zabrać drugie blue a wtedy wardować całą junglę grzybkami. Nie dość iż dobry support będzie kontrolować w początkowej fazie gry mapę na bot lane, a potem powinien kontrolować całą mapę. To ty stawiasz grzybki w jungli jest wtedy cała kontrola mapy. Mało tego już jeśli wiesz iż wrogi jungler pójdzie po reda możesz iść z pasywki przyczaić pod wrogim redem i albo czekać na rozwój wydarzeń. Wtedy kill junglera albo kradniesz mu reda - to wszystko już w początkowej fazie gry.

Minusem tego wszystkiego iż jak jest ogarnięty przeciwny support to będzie kupować vision ward oraz orcale ale w pewnym momencie popełni błąd.

Ktoś wcześniej napisał Leona - gorsza wersja nautilusa ,,,

No dobra sprostowanie bo grałem Leo w junglu kilka razy (często pisali mi że trolla robię) i zawsze jak wpadałem po 2gim poziomie na linie przeciwnik padał :) dlaczego ? stun z przyciagniecia (należy pamiętać jak działa a działa bardzo fajnie zwłaszcza jak suport chce zasłonić adc :P) potem stun z shielda :) i ult :) średnio ok 3-4s stuna jak dobrze się zagra + 4-5 autoatakow i shield :) budowana w ad-tanka(po 10 poziomie już raczej nie powinna zabijać, bo zdarzało mi się że bardzo ja nafeedowałem sobie ale co z tego jak team nie zabijał :( ) radzi sobie dobrze w jungli. Jest jak amumu tylko ulti ma mniejsze agro :) (za to ma zasięg)

na początek tarcza

szybko budujesz wrigla (żeby sobie wardować dragona albo midowi/topowi)

potem trochę hp>ad>hp zbudowana w tanka daje sporo zabawy zwłaszcza jak w TF się wbijesz w przeciwników oni bija a ty wybiegasz z jeszcze 20% hp w czasie gdy twój team (powinien) wybija ich adc/apc :)

Hm ostatnio spotkałem dwukrotnie Corki jungle i muszę powiedzieć, że nie wyglądało to najgorzej.

Annie w jungli wg. mnie nie jest zła. Plusy są takie, że jeśli masz pierwszego lub drugiego picka i ją weźmiesz, wróg pomyśli, że idziesz na mid i wezmą, dajmy na to, Kassadin'a. Wtedy ktoś z drużyny może wziąć np. Zeda, który jako tako kontruje Kassę oraz zbalansuje ad i ap w drużynie, a i blue nie potrzebuje co pomaga Annie. Minusy to to, że często będą nazywać cię trollem, a czasem przez złe nastawienie przegrywa się całe gry. Teemo jako jungler wydaje mi się śmiesznym, lecz nie aż tak złym pickiem. Jak ktoś już chyba wspomniał, można nim dobrze kraść buffy (w s4 będą zmiany dotyczące krzaczorów na mapie i żeby widzieć reda bez wardów, trzeba wyjść z krzaków), robić lane ganki przez zwykłe stanie na linii i ogólnie "wardować" mapkę grzybkami. Niestety, tak jak w przypadku Annie, wielu uzna cię za trolla jeśli będziesz nim grał. Poppy też jest świetnym pickiem, można nią grać zarówno AD jak i AP.

Albo nikt nie napisal, albo nie wyłapałem ale wbrew pozorom na jungle dobry/śmieszny jest DRAVEEEEN :P . Gdzieś na yt latał filmik "poradnik dobrego junglera" czy jakoś tak i tam było pokazane jak koleś grał dravenem na jungli : D

Ktoś wcześniej napisał Leona - gorsza wersja nautilusa ,,,No dobra sprostowanie bo grałem Leo w junglu kilka razy (często pisali mi że trolla robię) i zawsze jak wpadałem po 2gim poziomie na linie przeciwnik padał dlaczego ? stun z przyciagniecia (należy pamiętać jak działa a działa bardzo fajnie zwłaszcza jak suport chce zasłonić adc ) potem stun z shielda i ult średnio ok 3-4s stuna jak dobrze się zagra + 4-5 autoatakow i shield budowana w ad-tanka(po 10 poziomie już raczej nie powinna zabijać, bo zdarzało mi się że bardzo ja nafeedowałem sobie ale co z tego jak team nie zabijał ) radzi sobie dobrze w jungli. Jest jak amumu tylko ulti ma mniejsze agro (za to ma zasięg)na początek tarczaszybko budujesz wrigla (żeby sobie wardować dragona albo midowi/topowi)potem trochę hp>ad>hp zbudowana w tanka daje sporo zabawy zwłaszcza jak w TF się wbijesz w przeciwników oni bija a ty wybiegasz z jeszcze 20% hp w czasie gdy twój team (powinien) wybija ich adc/apc

Leona To supportowy jungler i każdy ci to powie - no może nie w brązie.

Nie wiem może kassadin by dał radę. Slince + ult ganki by były dobre. Nie wiem jednak jak z czyszczeniem obozów. Jednak slince zwolnienie wroga szybko by wystukiwał na stworkach.

Witam jako ze czesto gram w jungli szukam jakiejs przyjemnej alternatywy generalnie juz na sama mysl o picknieciu standardowego junglera odechciewa mi sie grac czy znacie jakies nietypowe picki na jungli ktore dobrze sobie radza ? np. Quinn w jungli czy cokolwiek co nie jest z zalozenia junglerem , szukam jakiejs innowacji :)