Nietypowy problem z okablowanirm do internetu

Witam mam taki mały problem na obecną chwilę jestem w Holandii i mieszkam w jednym z hoteli pracowniczych na którym internet owszem jest i śmiga jak marzenie ale tylko jak mam dobry zasięg wifi a to akurat jest czasem problem szczególnie jak jest brzydka pogoda ale za to mam w pokoju gniazdko z dwoma okrągłymi wyjściami jak do kabla telewizyjnego. Jedno z tych wyjść to owszem jest kablówka za to drugie jest o dziwo od internetu i tu moje pytanie czy orientuje się ktoś jaki kabel musiałbym kupić by móc się połączyć czy też potrzebowałbym osobny router żeby to działało gniazdo wygląda mniej więcej tak http://sklepsimon.pl/zdjecia/54-premium/cache_med/Simon-54-premium-DAD1-01-43-Gniazdo-tvdata-pod-internet-kablowy-Srebrny-mat.jpg

Witaj,

oczywiście, że potrzebujesz do takowej wtyczki router. Wraz z nim powinieneś otrzymać zwykły kabel jak antena do telewizora. To jest standardowa wtyczka używana także w Niemczech.

Zapytaj w Hotelu czy nie posiadają. Przykładowo we Wloszech gdzie przebywałem na urlopie otrzymałem zwykłą wtyczkę Internetową coś na styl ładowarki do telefonu wraz z kablem od internetu, którą wtyka się do kontaktu bez zbędnych routerów.

Coś takiego :

Pozdrawiam.

Kabel będzie taki sam jak do tv, czyli antenowy tzw. koncentryk. Potrzebujesz jednak routera, który potrafi przetworzyć taki sygnał, czyt. posiada wejście na owy kabel.

po wpisaniu w google "coaxial to rj 45", znalazłem coś takiego

RJ45.jpg

Czy to zadziała i wystarczy, nie mam zielonego pojęcia, gdyż nie miałem do czynienia z internetem z kablówki.

Witam mam taki mały problem na obecną chwilę jestem w Holandii i mieszkam w jednym z hoteli pracowniczych na którym internet owszem jest i śmiga jak marzenie ale tylko jak mam dobry zasięg wifi a to akurat jest czasem problem szczególnie jak jest brzydka pogoda ale za to mam w pokoju gniazdko z dwoma okrągłymi wyjściami jak do kabla telewizyjnego. Jedno z tych wyjść to owszem jest kablówka za to drugie jest o dziwo od internetu i tu moje pytanie czy orientuje się ktoś jaki kabel musiałbym kupić by móc się połączyć czy też potrzebowałbym osobny router żeby to działało gniazdo wygląda mniej więcej tak http://sklepsimon.pl/zdjecia/54-premium/cache_med/Simon-54-premium-DAD1-01-43-Gniazdo-tvdata-pod-internet-kablowy-Srebrny-mat.jpg