Ninja World

Jeśli nie zrobicie Bleach to popieram pomysł

Koyiro

@Koyiro

To fakt. Można przełamać schematy :).

Wojny klanów - Będą

Otwarte PvP - tj. ? Takie ,że nie masz czegoś takiego jak "wyzwij gracza na pojedynek" tylko od razu możesz walczyć ? :)

Wybór broni - Będzie

Style walki - O kurcze nie wiem czy wyjdzie. Muszę pomyśleć.

Dlaczego :

Jedna klatka to 48 szer. na 60 wys. . Jeden cios to gdzieś od 4 do 5/6 klatek.Teraz dalej - Teoretycznie postać będzie "goła" ,a poprzez skrypty nałożę na niego itemy (będzie połączenie obrazków).Przez to na te kilka klatek ciosu trzeba robić odpowiedni wygląd wszystkich przedmiotów.Mam nadzieję ,że teraz wiesz ,że może nie wyjść

Questowanie - KOYRO DZIĘKUJĘ ! Gracz będzie otrzymywał losowe zadania od losowych MPC co ileś dni. Ma możliwość wykonania. Jak w ciągu jakiegoś czasu w ogóle nie przyjmie misji to jest ona anulowana.

Exp za zabijanie graczy - czemu nie, może nawet kasę i jego itemy nie założone.

Czyli mamy wyłamać się z schematów ? Dobra, w końcu rok temu nie umiałem tworzyć stron dobrych :)

Pytanko:

Czy wdł. was przejdzie coś takiego jak zlecenia ? Chodzi o to ,że gracz w jakimś miejscu składa zlecenie na np. zdobycie broni o nazwie "Krucze Ostrze". Można akceptować to zlecenie ,a po zdobyciu gracze dogadują się między sobą. Po spotkaniu się w jakimś miejscu gracz ma opcję "zakończ zlecenie". Wtedy Automatycznie przekazuję Krucze Ostrze zlecającemu i nagrodę osobie ,która się tego podjęła.

Może przejść , lecz nie w taki sposób że np gracz z 10 lvl prosi gracza z lvl 60 o np item jakiś bardzo rzadki bo to bez sensu

No tak. Ale patrz o co dokładnie chodzi :

Prosi np. o to Krucze Ostrze. Daje za nie np. 1K golda. No jak item chodzi po 20K to takiej osobie nie opłaca się prawda ? :) Wtedy nie przyjmuje zlecenia.

Może coś z Gintamy?

pamiętam ze tez kiedyś robiłem takie gry w 2D o tematyce naruto. Ale ogólnie to za dużo ludzi w to nie gra może będziecie mieli z 30-40 ludzi jak dobrze pudzie. Ah a czy planujecie mieć jakieś serwer 24h na dobe czy wy robicie serwer. I jeszcze jedno pytanie z ciekawości co to za silnik, i czy macie stronę internetowa?

Róbcie tam bo chcę sobie pograć xDD

Pisałeś w którymś z postów, że masz już jakąś inną grę, również w 2d via www. Pokaż ją jeśli rzeczywiście ją masz ;p

@Ghar30

Serwer 24/7 :), my kupujemy serwer (pewnie VPS :) ), tworzymy od 0, a strona internetowa ? Zrobię niedługo coś ,ala blog gry :).

@MrRosiu - tworzenie gry to nie jest pisanie : "Postaw kwadrat tu" ;) ,a pisanie wielu wielu znaków (Właśnie kończę inną grę Strategiczną i ma tak na luzach z 3/4 mln znaków :P

Taki prosty skrypt walidacji logowania :P :

if(isset($_GET['login'])) {$Login = mysql_real_escape_string($_POST['Login']);$Pass = md5($_POST['Haslo']);$valid = true;if(empty($Login) OR empty($Pass)) {$db->alert("Wypełnij wszystkie pola !", 'red');$valid = false;}//Oke. Teraz szukaj go :$look = $db->Query("SELECT * FROM Users WHERE Name='$Login' AND Password='$Pass'");if($valid) {if(!empty($look)) { if($look['Confirmed'] == 'N') { $db->alert("Konto nie zostało aktywowane", 'red'); $valid = false; } //Jest . Ale czy ma bana : if($look['Ban'] == 1 && $valid) { $db->alert("Konto zostało zablokowane", 'red'); $valid = false; } if($valid) { //Bez bana 0,0 $_SESSION = array(); $_SESSION['user'] = $look['Id']; if($_POST['zapamietaj'] == 'tak') { setcookie("12Skills_Loged", $look['rId'], time()+3153600000, "/"); } $db->alert("Zalogowano. Zostaniesz przeniesiony za 3 sekundy", 'green'); header("Refresh: 3; URL=game/index.php"); } } else { $db->alert("Niepoprawny login lub hasło.", 'red'); }}}Dałem to byś wiedział ,że tworzenie nie jest łatwe

@maden :

Nie pisałem ,ale kończę. Co prawda strategiczna i nie 2D. Żeby nie było ,że reklamuję - wejdź na google.pl wpisz World Of Villages i 3 wynik (^^.exone-web.pl)

@down - no widzisz ;p. Ja też chciałem na ten kierunek iść ,ale Matka mi darła jape ,że mam iść do najlepszej szkoły w Polsce i jestem na teleinformatyku -,-

Powiem tak wierzę ci iż sam jestem na kierunku technik informatyk dopiero 2 klasa więc po 1 klasie mogę powiedzieć że jest z tym z deka roboty :P

No trochę się bawiłem i bawiłem ,ale w końcu jest ! Mam bloga :3:D

Adres : http://ninjaworld.6te.net/

Wszystkie zmiany i postępy prac będą tam opisywane.

Poszukuję dodatkowego grafika ! Oferuję % z gry :). Chętni pisać w temacie :). Gra jest w 2D.

Hej. Przymierzam się z kolegą do pisania gry via WWW w 2D. Kolega jest grafikiem ,a ja programistą.

Gra toczy się w świecie Ninja. Na początku tworzymy postać, wybieramy z jakiego kraju chcemy pochodzić i z jakiego klanu jesteśmy. Przemierzamy świat w poszukiwaniu przygód i bla bla bla.... zabijamy stwory, bla bla bla... wykonujemy liczne zadania (i te główne jak i te poboczne ;) ). Możemy w sumie wybrać kim chcemy być. Możemy być Medykiem i wojownikiem jak i zabójcą. Od was zależy czego będziecie się uczyć (nie wybieracie z góry ustalonej profesji). Wybór tego co zrobimy wpływa na cały wątek główny. Kolega jeszcze wpadł na pomysł by poczerpać inspirację z znanych anime dlatego mam dla was pytanie :

Co byście chcieli zobaczyć w grze RPG ,której akcja toczy się w świecie Ninja ? Może latające potwory spagetthi ? A może jednak wielką galaretkę ,która pożera owce i smoki ? Piszcie :)