Ninja World

Hej. Przymierzam się z kolegą do pisania gry via WWW w 2D. Kolega jest grafikiem ,a ja programistą.

Gra toczy się w świecie Ninja. Na początku tworzymy postać, wybieramy z jakiego kraju chcemy pochodzić i z jakiego klanu jesteśmy. Przemierzamy świat w poszukiwaniu przygód i bla bla bla.... zabijamy stwory, bla bla bla... wykonujemy liczne zadania (i te główne jak i te poboczne ;) ). Możemy w sumie wybrać kim chcemy być. Możemy być Medykiem i wojownikiem jak i zabójcą. Od was zależy czego będziecie się uczyć (nie wybieracie z góry ustalonej profesji). Wybór tego co zrobimy wpływa na cały wątek główny. Kolega jeszcze wpadł na pomysł by poczerpać inspirację z znanych anime dlatego mam dla was pytanie :

Co byście chcieli zobaczyć w grze RPG ,której akcja toczy się w świecie Ninja ? Może latające potwory spagetthi ? A może jednak wielką galaretkę ,która pożera owce i smoki ? Piszcie :)

Hej. Przymierzam się z kolegą do pisania gry via WWW w 2D. Kolega jest grafikiem ,a ja programistą.Gra toczy się w świecie Ninja. Na początku tworzymy postać, wybieramy z jakiego kraju chcemy pochodzić i z jakiego klanu jesteśmy. Przemierzamy świat w poszukiwaniu przygód i bla bla bla.... zabijamy stwory, bla bla bla... wykonujemy liczne zadania (i te główne jak i te poboczne ). Możemy w sumie wybrać kim chcemy być. Możemy być Medykiem i wojownikiem jak i zabójcą. Od was zależy czego będziecie się uczyć (nie wybieracie z góry ustalonej profesji). Wybór tego co zrobimy wpływa na cały wątek główny. Kolega jeszcze wpadł na pomysł by poczerpać inspirację z znanych anime dlatego mam dla was pytanie :Co byście chcieli zobaczyć w grze RPG ,której akcja toczy się w świecie Ninja ? Może latające potwory spagetthi ? A może jednak wielką galaretkę ,która pożera owce i smoki ? Piszcie
Może daj coś do tej gry z bleach

A coś dokładnego czy tylko to co charakterystyczne dla bleach ?

PS: Jeśli ktoś się zna na WebMasterce to niech nie myśli ,że o kolejny zapaleniec co ledwo HTML umie. Posiadam jedną grę, drugą kończę. Znam HTML, PHP, CSS, JS, uczę się JQuery, potem AS :)

@down - nie lubię spamować ,ale czemu nie ? Rozpatrzę wszystkie propozycje :)

Można dodać coś na styl owoców z One Piece. Robisz jakiegoś questa i jako nagrodę dostajesz owoc.Gdy użyjesz owoc to odblokowują się specjalne skille. Nada się coś takiego ?

Bardzo chętnie zobaczył bym coś z Dragon Ball. Naruto i Bleach już jest dzięki Pockie Ninja, One Piece to karty. A Dragon Ball to uniwersum które daje nieskończoną ilość możliwości. Na przykład za World Bossy mogliby robić Buu, Cell, Broly. Oczywiście gracze nie musieliby robić za Sayian, rasy były by podobne do DBO. Nameczaninem gracz również mógłby być. Jestem za Dragon Ball'em.

JA chętnie zobaczyłbym Bleach or One Piece

Bardzo chętnie zobaczył bym coś z Dragon Ball. Naruto i Bleach już jest dzięki Pockie Ninja, One Piece to karty. A Dragon Ball to uniwersum ktĂłre daje nieskończoną ilość możliwości. Na przykład za World Bossy mogliby robić Buu, Cell, Broly. Oczywiście gracze nie musieliby robić za Sayian, rasy były by podobne do DBO. Nameczaninem gracz rĂłwnież mĂłgłby być. Jestem za Dragon Ball'em.

Raczej jestem przeciwny tworzeniu ras ,ale być może dam możliwość taką. W ostateczności dam możliwość wybrania Skin'a :)

Normalne ninja ...Bez żadnych pseudo ninja bajeczek , gracze już mają dość czerstwego chleba , więc chcą normalne gry bez bajerów...Nornalna Ninja gra.

Hej. Przymierzam się z kolegą do pisania gry via WWW w 2D. Kolega jest grafikiem ,a ja programistą.Gra toczy się w świecie Ninja. Na początku tworzymy postać, wybieramy z jakiego kraju chcemy pochodzić i z jakiego klanu jesteśmy. Przemierzamy świat w poszukiwaniu przygód i bla bla bla.... zabijamy stwory, bla bla bla... wykonujemy liczne zadania (i te główne jak i te poboczne ). Możemy w sumie wybrać kim chcemy być. Możemy być Medykiem i wojownikiem jak i zabójcą. Od was zależy czego będziecie się uczyć (nie wybieracie z góry ustalonej profesji). Wybór tego co zrobimy wpływa na cały wątek główny. Kolega jeszcze wpadł na pomysł by poczerpać inspirację z znanych anime dlatego mam dla was pytanie :Co byście chcieli zobaczyć w grze RPG ,której akcja toczy się w świecie Ninja ? Może latające potwory spagetthi ? A może jednak wielką galaretkę ,która pożera owce i smoki ? Piszcie
Tylko nie rób questów w stylu przynieś ,znajdz,zabij,
Można dodać coś na styl owoców z One Piece. Robisz jakiegoś questa i jako nagrodę dostajesz owoc.Gdy użyjesz owoc to odblokowują się specjalne skille. Nada się coś takiego ?
Czemu nie

warn_ico.png
Double post. -Revolutio

Pograłbym w czyste bleach . Bankai itp.. a nie jakieś ścierwopodobne pocket ninja,

Wyniki ankiety są takie :

• Niech będzie coś z Naruto (12 głosów, 35%)
  • Niech będzie coś z Bleach (5 głosów, 14,7%)
  • Niech będzie coś z Dragon Ball (6 głosów, 17,6%)
  • Sama dobra gra o Ninja wystarczy (7 głosów, 20,5%)
  • Niech będzie coś z innego Anime/gry (Napisz) (4 głosy, 11,60%) (wszystkie liczone tak +/-)

Razem : 34 głosy (jeszcze na innym forum była ankieta smile.png )

Jak ja to połączę ? biggrin.png Dam radę.

Wielkie dzięki za pomoc, można głosować dalej i dawać mi pomysły :)

Moim zdaniem całe anime Bleach zasługuje na trochę zainteresowania przez rynek gier.

Naruto jest już (że tak powiem) oklepane i powstaje wiele gier na podstawie tego anime - tych lepszych i tych gorszych, ale głównie są to produkcje "z rpgMaker'a".

Dragon Ball Online już powstało - gra jest świetna i spełnia wymogi.

Gry o "najzwyklejszym" ninja jeszcze chyba nie spotkałem, ale jeśli ktoś zrobiłby coś takiego, dodając jakąś ciekawą innowację - byłbym jak najbardziej za :)

Jeśli natomiast chodzi o inne anime - to pierwsze do głowy przychodzi mi Fairy Tail albo Fate/Zero.

Tak więc, jak wspomniałem wyżej - jestem przekonany, że to Bleach zasługuje na swoje odzwierciedlenie w jakiejś grze.

Nie bój się gra może będzie trochę w grafice RPGMakera (postacie i mapy), ale efekty napewno inne i styl walki :)

Kongo , a masz/macie już jakieś podstawy ??

@Rosiu

Dam tu może aktualnie to co jest (całą listę). Narazie stoi bo muszę inną grę dokończyć :)

Tak wygląda narazie gra :

screenroa.jpg

Logowanie i reje też jest Programista :Profil gracza i innychŁadowanie gryPrzechodzenie między mapami, blocked areaNapisać QuickSlotWojny gildiiPokazywanie graczy onlinePotwierdzenie emailuSupportPowiadomieniaMożliwosc PTUstawieniaZakładanie przedmiotów.Mini D&DLimity mapy - wlk.CzatDungeonyNapisać kreatoryZaczepianie NPCRankingMapa, minimapaWyswietlanie w sklepach, kupowanieLevelingPolepszanie itemówWykonywanie zadańWalka NPC i PvPUżywanie umiejętnosciLog ruchuItem ShopPanel admaZabezpieczeniaNapisanie Expa i LevelaGraficy :LayoutDodać itemy, zadania, LeveleGrafiki mapStworzyć gameplayGrafiki postaciGrafiki mobówGrafiki skilliLoga postaciGrafik InterfacuLogo gryZrobioneDo zrobieniaPostęp :(15/41) - 25% [ N I N J A W O R L D 1.0]

Tak będą wyglądac postacie ?? ... Nic związanego z Ninja

Nic związanego z ninja bo i mapa i postacie są po to by były - po prostu by sprawdzać czy dobrze działa :).

Aha . okej zwracam honory :P . A kiedy macie zamiar zmianę outfitow i reszty. Róbcie bleach !!!

,,Gra toczy się w świecie Ninja,, *interest on* ,,zabijamy stwory, bla bla bla... wykonujemy liczne zadania,, *interest off*.

Czyli chcecie stworzyć kolejny sztampowy generyczny MMORPG który na tle reszty wyróżnia się tylko ,,światem ninja,,?

Skoro już ninja, to przede wszystkim wojny klanów, otwarte PvP, bezklasowość, a najlepiej wybór broni i łączenie stylów walki (jakkolwiek to zabrzmiało ^^). Questowanie już dawno się przejadło (przynajmniej dla mnie) miłym dodatkiem był by exp za zabijanie innych graczy (w końcu ninja, right? ^^)jeżeli robicie grę w 2D, to opieranie się na schematach nie jest dobrym pomysłem, teraz skala wieku przeciętnego gracza się zmieniła, i trzeba czegoś naprawdę oryginalnego żeby coś osiągnąć. Podbieranie pomysłów z anime jest trochę głupie, bo zaczerpnięcie designu czy nawet nazwy czegoś, to naruszenie praw autorskich.

Może jeszcze później coś wypocę, teraz to by było na tyle. :)