Nintendo 3DS

No właśnie zastanawiam się nad zakupem tegoż cacka, nie wiem jednak od jakiego modelu zacząć, zwykłego 3DS, czy 3DS XL. Znajdzie się tu użytkownik tych konsolek i poradzi? Zdaję sobie sprawę, że ta druga wersja jest o niebo droższa, jestem jednak w stanie wydać większe pieniądze jeżeli jest tego warta.

Podkreślam, że jedyna moja wcześniejsza konsola przenośna to był... Gameboy Color :D Więc raczej pozostaję laikiem jeżeli chodzi o te sprawy. Z gier najbardziej jestem zainteresowany Monster Hunterem, jednak z pewnością innych tytułów nie pominę. I sprawa co do gier. Jaka jest ich dostępność i cena w Polsce?

Witam tak naprawdę 3DS i 3DS XL różni się tylko kilkoma detalami takimi jak większy ekran, lepsza pojemność baterii i ergonomia nie ma jakichś specjalnych różnic także jeśli szukasz czegoś mniejszego i nie przeszkadza ci mały ekran to bierz 3DS :)

Czytałem coś niedawno, że nowy XL posiada lepszą kamerę 3D, drugi analog i możliwość czytania jakiś kart które pojawiają się w niektórych grach. Warte to?

kupilem new 3ds-a xl dwa tygodnie temu i z tego co się orientuje faktycznie w new 3-dsach faktycznie poprawili ten tryb 3d

A jak tam z tym drugim analogiem? Bo chyba tylko te nowsze wersje XLa go posiadają. W ilu grach on się przydaje?

Gry wydane po premierze new 3ds nawet jeśli nie mają w tytule "only for new 3ds", to i tak chodzą płynniej i często mają dodatkowe funkcje. Granie np. w nowe pokemony na starym 3ds/3dsxl to spadki fps w podwójnych walkach itp...

Jeśli chcesz wybierać to tylko XL lub new XL. Tym bardziej do monster huntera. Mam obie wersje i na dużym ekranie gra się nieporównanie lepiej.

Gry po premierze najczęściej stoją 150-160zł (ultima.pl, konsoleigry). Łatwo też dorwać używane na allegro.

Imo warto dołożyć do new XL, tylko musisz się zastanowić czy jeszcze warto.

W marcu wychodzi switch i sporo gier będzie wydawane już na nową konsole.

Ah no tak, Switch... No dobra to może jeszcze chwilę poczekam i zobaczę jak ta konsola wypadnie.

Ja kupiłem 2ds-a, zwykły byłby niewygodny do domowego użytkowania, a na xl-a hajsu mi szkoda było. Gry można znaleźć na internecie zarówno nówki jak i używane, tylko kosztują od 150-200~ złotych, czasami idzie coś tańszego wyrwać, ja sobie na święta właśnie link between worlds zamówiłem za 64zł i planuje ograć też okaryne i majore w późniejszym czasie. Gierki są miodne, grałem w demo mh generations i gameplay jak w każdym mh, świetny, ale brakowało mi wygodnego obracania kamery(2ds), więc póki co nie kupuje.

No właśnie zastanawiam się nad zakupem tegoż cacka, nie wiem jednak od jakiego modelu zacząć, zwykłego 3DS, czy 3DS XL. Znajdzie się tu użytkownik tych konsolek i poradzi? Zdaję sobie sprawę, że ta druga wersja jest o niebo droższa, jestem jednak w stanie wydać większe pieniądze jeżeli jest tego warta.

Podkreślam, że jedyna moja wcześniejsza konsola przenośna to był... Gameboy Color :D Więc raczej pozostaję laikiem jeżeli chodzi o te sprawy. Z gier najbardziej jestem zainteresowany Monster Hunterem, jednak z pewnością innych tytułów nie pominę. I sprawa co do gier. Jaka jest ich dostępność i cena w Polsce?