Witam, atulnie posiadam na swoim koncie 650 zł i zastanawiam się nad kupnem nintendo. W tej chwili rozważam nad Nintendo DS a Nintendo 3DS. Jak macie jakieś opinie na temat tych dwóch konsol śmiało piszcię ( interesuję mnie ocena od 1 do 10 lub + i - ) Jak macie jakieś inne konsole Nintendo warte zainteresowania napiszcie ich nazwy.
Nintendo
Kup zwykłego DS, niby, że 3DS jest lepszy i wgl, tylko bajer jest taki, że masz osobne gry na 3DSa i na zwykłego. Przede wszystkim 3DS wyjdzie drożej. A co do zwykłego to kup DS Lite. Zwykły DS to straszny kloc i dość szybko się psuje, ogólnie jest nieporęczny, poza tym klawisze są twarde, a Lite są miękkie, tzn. w normalnym przy naciśnięciu przycisk wydaje odgłos kliknięcia, zaś w Lite klawisze robią mniej hałasu. To tyle ode mnie. A co do innych konsol to ciekawym wyborem jest też Wii, miałem okazję parę razy zagrać, też fajny sprzęt, jednakże jeżeli masz tylko 650 zł to niestety Wii będzie za drogie (do samego kosztu Wii dojdzie cena min. jednej gry).
Jako posiadacz DSa jestem w stanie Ci odpowiedzieć na pytanie.
Nie kupuj 3DSa. Jeśli chcesz faktycznie next-genowego handhelda, radzę ci uzbierać na PS Vitę.
3DS nie jest żadnym skokiem rewolucyjnym jeśli chodzi o granie. Bajer związany z trójwymiarem polega na ustawianiu głębi obrazu, jest to trochę męczące plus powinno się patrzyć pod odpowiednim kątem. Baza gier na DSa jest przeogromna, w porównaniu z bazą gier na 3DSa. Do DSa łatwo dokupisz programator, jeśli zechcesz. Nie rozumiem dlaczego poprzednik w ogóle wspomniał o starutkim DSie, raczej ciężko już takowego nabyć ;] DSi ma niepotrzebne bajery, DS XL jest z kolei nieporęczny. Faktycznie lite się sprawdzi najlepiej.
Wii jest warte uwagi tylko wtedy, kiedy masz ekipę do grania. Granie solo nie daje takiej frajdy jak granie ze znajomymi na Wii.
BlastBlue, czy ty w ogóle posiadasz DSa czy coś? ;] Kupienie 3DSa w tym momencie jest znacznie tańsze. 3DS kosztuje koło 640zł, patrząc na allegro. I gry są inne, bo konsola inne bebechy ma i możliwości ;]
Jeśli potrzebujesz większej pomocy, zapraszam na PMkę tudzież GG.
Zawsze jest zasuwka z 3d na 2d Na normalnego DS'a jest więcej klasyków i fajnych gierek, a biblioteka w 3DS'ie wygląda tak:... czekaj, jaka biblioteka!? 3ds 650zł!? 2 miesiące temu jeszcze 1000 kosztowała.
Zawsze jest zasuwka z 3d na 2d Na normalnego DS'a jest więcej klasyków i fajnych gierek, a biblioteka w 3DS'ie wygląda tak:... czekaj, jaka biblioteka!?
O regulacji głębi mówiłem od razu. ;] Co do biblioteki gier tak samo. Fakt faktem, 3DS się ciągle rozkręca, świeżych tytułów jest chyba na palcach obu rąk, reszta to remake'i i kontynuacje. Rzuć okiem na alledrogo jeśli nie wierzysz. Jakiś czas temu była wielka obniżka cen ogłoszona przez samo N. Konsola się kompletnie nie sprzedaje. Na dzień dobry zniechęca mnie blokada regionalna, której w PSVicie nie ma.
Zbieraj na PS vite. I tyle w temacie
Tak tylko że 3DS może odczytywać gry z DS'a
Hawkmoth akurat mam DSa, lite, i jestem bardzo zadowolony. Co do cen to właśnie zanim dostałem konsolę bardzo interesowałem się cenami itd. a teraz już nie, więc wiesz, może głupoty gadam Ale jeżeli ktoś już zaczął temat o PSP, to moja zdanie na ten temat, to to, że jeżeli wybierałbyś między DS a PSP, to poleciłbym ci PSP. Jest o wiele bardziej funkcjonalne, możesz oglądać filmy, słuchać muzyki, możesz przeglądać strony w internecie, także grać w gry. A na DSie tylko sobie pograsz. Jeżeli chodzi o ściąganie gier z neta, to sprawa ma się tak: do DS musisz dokupić kartę pamięci, i na nią zgrać gry, a PSP musisz przerobić tak, aby można było wgrać gry. Dla niektórych jest to kłopotliwe, ale nie trzeba bulić za kartę. Ale jeżeli PSP, to możesz kupić jakąkolwiek wersję, byle nie PSP Go. Jest to najgorsza wersja. A tak jak już Pytles napisał, najbardziej polecam Vitę.
Panowie, czemu wyjeżdzacie z PSP jak on chce Nintendo?
Zrób ankiete, i będzie wszystko jasne.
Witam, atulnie posiadam na swoim koncie 650 zł i zastanawiam się nad kupnem nintendo. W tej chwili rozważam nad Nintendo DS a Nintendo 3DS. Jak macie jakieś opinie na temat tych dwóch konsol śmiało piszcię ( interesuję mnie ocena od 1 do 10 lub + i - ) Jak macie jakieś inne konsole Nintendo warte zainteresowania napiszcie ich nazwy.