n4 ucięcie 20 fps robi różnice podczas tf'a. Jednak sprzętu nie zmieniałem, sterowników nie zmieniałem. W innych grach jest dobrze (dota działa tak samo jak działała) więc wina firmy. Chociaż przeinstalowałem grę, może to pomoże.
Nie aż taką dużą, chyba że FPSy spadają poniżej 30 (jak dla mnie to jest minimalna granica komfortowej gry). Oczywiście będzie to odczuwalne, ale dopiero jeśli FPSy spadają poniżej 30 jest ciężko zagrać tak jak się powinno. Mówię to z doświadczenia.
@n4zArh Przeczytaj wcześniejsze posty powiedziałem koledze żeby sprawdził swój ping na pingtest.net (w przypadku winy firewalla lub jakiejś aplikacji nie uzyskałby 36 ms) więc jeśli wszędzie ma dobry ping poza LoLem (@blaumro ma odinstalowany pando media booster o czym pisał parę postów wcześniej) to ewidentnie jest wina serwerów szczególnie że to nie tylko on się skarżył na wyższy ping.A odnośnie FPSów to nie jesteśmy dziwni tylko Riot dosyć często podczas swoich patchy modyfikuje poszczególne biblioteki i w przypadku mocniejszych maszyn może to nie mieć znaczenia ale w przypadku starszych aktualizacja sterowników jest w takim momencie jak najbardziej wskazana.
Chyba że coś blokuje mu połączenie z LoLem - jest przecież i taka możliwość. Co do FPSów, to ciężko maszynę która w GW2 (obecnym, lepiej zoptymalizowanym) przy minimalnych detalach jedzie na 30FPSach mocną inna sprawa że faktycznie warto pilnować sterowników, jeśli ma się takie problemy...