Niskie fps

Witam,ostatnio w lolu mam bardzo mało fpsów (10-20 na minimalnych) pomimo że defragmentowałem dyski,usunąłem wirusy i włączyłem pc boosta (ASC).Wie ktoś jak temu zaradzić?Wcześniej miałem ponad 40 na ponad średnich.

Zacznijmy w takim razie od podania specyfikacji komputera :).

Hmm więc Formacik. Wszystko od nowa i pewnie będzie śmigać :)

Po pierwsze tak jak kolega powiedział podaj specyfikacje po drugie ostatni patch trochę namieszał (znowu) i niektórzy zanotowali skok FPS wzwyż (na przykład ja) a niektórzy w dół, po trzecie przeczyść wiatraki w komputerze/laptopie sam na moim lapku pamiętam jak miałem niecałe 20 fps tylko dlatego że był zakurzony po przeczyszczeniu natomiast 80-90 dodatkowo uaktualnij sterowniki od karty graficznej. Na koniec mogę polecić ci mały poradnik z innej strony http://how2win.pl/jak-zwiekszyc-fpsy-w-lolu/ w którym jest opisane jak zwiększyć fpsy w LoLu (mam nadzieję że moderatorzy nie znajdą w tym nic złego w końcu ta strona nie jest waszą konkurencją bo daje informacje tylko odnośnie LoLa). Mam nadzieję że pomogłem.

Nie wiem co dokładnie potrzebujecie wiedzieć o moim drewniaku więc podam tylko procesory i kartę graficzną:

AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics

AMD Radeon HD 7400M Series

Szczerze wątpię,że to jedynie wina komputera,ponieważ taki dead island riptide i dota2 na średnich działają bez zawieszeń.

edit:Zaktualizowałem sterowniki i wszystko ładnie idzie.Jedynym problemem teraz jest ping,który waha się od 90 do 120(nie mam pando media booster).

Z pingiem to może być sprawka kilku rzeczy, albo serwer lola albo firewall albo jakaś aplikacja w tle bądź też ktoś korzysta z twojego neta w tym samym czasie co ty, jeśli masz radiówkę też mogą być różne zakłócenia, w ostateczności wina dostawcy. Sprawdź sobie na stronie pingtest.net (wymaga posiadania Javy) jak wygląda twój ping i jitter poza grą jeśli będzie w porządku w granicach 50-60ms (jitter około 5-10) to wina serwerów lola jeśli będzie znacznie wyższa to wina firewalla, neta lub jakiejś aplikacji. Test najlepiej przeprowadzić ze 2-3 razy dla pewności.

Ale LoL ma pięknie narobione z FPS'ami, jakiś czas temu grałem w LoL'a na B. Wysokich ustawieniach z 120~~fps a po updacie mam 40 fps i musze grać na B. Niskich pozdro ;D

Tutaj masz pare sposobów :)http://how2win.pl/jak-zwiekszyc-fpsy-w-lolu/

O właśnie też po nowym patchu ucięło mi 20 fps (normalnie 60) a teraz 40. Jednak plusem iż gra się nie zacina (ustawie sobie wysokie mam 40 niskie 40 fps xd) Więc gram teraz na wysokich-ultra bo nie ma różnicy. Zobaczymy czy będą dalsze objawy.

Z testu wynika,że mam 36 pingu,ale to można uznać jako ~50 dla pewności.DeimonD sprawdzę,czy u mnie też tak jest.

Ping to nie FPS , pamiętajcie...

Deimon,ku mojemu zaskoczeniu działa nawet z 5 fpsami więcej.

SuchCio,wiemy,z tym że pytałem w jednym z postów także o ping.

Skoro masz taki niski ping to znaczy że wina leży po stronie Riotu i do momentu wprowadzenia jakiejś poprawki do tego patcha możesz mieć lipę, na pocieszenie sam tak co trzecią grę zaliczam DC na jakieś 30 sekund -1,5 minuty.

Czemu po stronie Riotu? Jeśli gracze są w stanie grać normalnie, a tylko on ma problemy to ciężko winić Riot albo ich ISP. Stawiałbym na to że coś u niego blokuje/spowalnia tego neta. Firewall, jakiś program do pobierania, zakłócenia (przy radiówce), ktoś inny korzystający z tego neta w domu... Bo wątpię żeby chodziło o fizyczną odległość (no, chyba że gra na NA, ale wtedy by o ping nie pytał).

Co do FPSów... dziwni jesteście. Nie zanotowałem żadnych, powtarzam - ŻADNYCH zmian od zmiany Summoners Rift (kiedy faktycznie skok w FPSach był odczuwalny).

Odinstaluj Pando Media Booster, jeśli dalej jest po pobraniu gry.

@n4zArh Przeczytaj wcześniejsze posty powiedziałem koledze żeby sprawdził swój ping na pingtest.net (w przypadku winy firewalla lub jakiejś aplikacji nie uzyskałby 36 ms) więc jeśli wszędzie ma dobry ping poza LoLem (@blaumro ma odinstalowany pando media booster o czym pisał parę postów wcześniej) to ewidentnie jest wina serwerów szczególnie że to nie tylko on się skarżył na wyższy ping.

A odnośnie FPSów to nie jesteśmy dziwni tylko Riot dosyć często podczas swoich patchy modyfikuje poszczególne biblioteki i w przypadku mocniejszych maszyn może to nie mieć znaczenia ale w przypadku starszych aktualizacja sterowników jest w takim momencie jak najbardziej wskazana.

To chyba jedynym wyjściem będzie czekanie na jakiś patch,bo innego wyjścia już chyba nie będzie.

Ale tak czy inaczej,dzięki za pomoc.

Mógłbyś jeszcze w ostateczności sprobować leatrix latency fix albo wtfast(trial a potem płatny) lub cfospeed(trial a potem płatny) są to programiki które są pomocne w problemach z pingiem niestety tylko leatrix jest darmowy zaś CFO jest nie tylko płatny (po pierwszym miesiącu) to jeszcze dosyć ciężki do konfiguracji bo musisz się jeszcze bawić w zmiany w rejestrze (a przynajmniej kiedyś tak było)

mi też spadły fpsy z 60 do 30 NA średnich ustawieniach, raczej to wina patcha. raczej musimy czekać aż riot to naprawi albo też można spróbować zrepeirować grę,

n4 ucięcie 20 fps robi różnice podczas tf'a. Jednak sprzętu nie zmieniałem, sterowników nie zmieniałem. W innych grach jest dobrze (dota działa tak samo jak działała) więc wina firmy. Chociaż przeinstalowałem grę, może to pomoże.