Niskie fpsy na całkiem nienajgorszym sprzęcie

Witam,

tak wiem, że zaraz posypią się komentarze, że laptopy nie nadają się do grania, natomiast mam pytanie - Posiadam Lenovo y580 ( cholernie popularny model ) z GeForce GTX 660M, i5-3210M oraz 8gb ramu na pokładzie - natomiast w trakcie gry ( przykład lol ) moje fpsy są dość niskie ~40.

Czy wie ktoś co może być przyczyną? Brudny raczej nie jest, bo nie grzeje się :)

Masz aktualne sterowniki?

Czy przypadkiem nie odpala Ci gry na karcie zintegrowanej? sprawdź to.

Lenovo - pewnie się przegrzewa, jak zawsze w tym modelu

Stery są aktualne

Jak i również nie grzeje się.

Jedyne co mi przychodzi do głowy w twoim przypadku to to ze gra odpala sie na zintegrowanej grafice , musialbys to sprawdzic i zmienic w ustwieniach ;)

Mam ten sam model, jedynie z wersja 12 gb ramu i fps mam dużo więcej. Coś nie tak.

A może masz jakieś wirusy np. Sality?

Zmień system w windows 8 na windows 7 (na ósemce w lolu miałem nie raz spadek fps do 30-40 i nie mogłem komfortowo grać). Na windows 7 mam stałe 60 fps. Nie wiem może masz wgrane od producenta śmieci. Moja rada czysta instalacja systemu i wgrywanie wszystkiego samemu.

Nie przegrzewa sie. W zyciu takiej glupoty nie slyszalem "Lenovo - pewnie się przegrzewa, jak zawsze w tym modelu ". Sprawdz jaka karta graficzna odpalasz Lol'a. mam ten sam model i niczego takiego nie mialem. Jedyna gra ktora mi sie odpala na integrze to bylo PoE.

Witam,

tak wiem, że zaraz posypią się komentarze, że laptopy nie nadają się do grania, natomiast mam pytanie - Posiadam Lenovo y580 ( cholernie popularny model ) z GeForce GTX 660M, i5-3210M oraz 8gb ramu na pokładzie - natomiast w trakcie gry ( przykład lol ) moje fpsy są dość niskie ~40.

Czy wie ktoś co może być przyczyną? Brudny raczej nie jest, bo nie grzeje się :)