Tak tak wiem, jest wiele tematów, Baa nawet ja już jeden założyłem, tylko że teraz rozchodzi się o coś innego XD
No oglądam sobie teraz streamy o TESO no i co ? I mnie zaczyna się gra podobać, baa nawet więcej ;P
Na początku chciałem spytać. Która gra ma lepszą optymalizację Skyrim czy Teso ? Wiele osób pisało że podobno to drugie, ale chcę posłuchać więcej osób. Po drugie jedna z osób kazała mi sprawdzić na Can you ruin it czy mi wejdzie. Tudzież zrobiłem i o to wynik Proszę nie patrzeć na pojemność dysku, miejsce może się zrobić w każdej chwili
No to przed ukazaniem zdjęcia. Bez hejtów, również nie śmiać się z powodu mojego komputra ale ja także napaliłem się na tą grę
http://pl.tinypic.com/r/2610p48/8
No co, kolejny temat o TESO
Raczej Ci nie pójdzie -sorki ,a jeśli nawet to 0 komfortu z gry -grafika na min -klocki-mało fps-czyli klatki.Niestety czas pomyśleć nad zmianą kompa.
Nieeee mógłby ktoś jeszcze coś dodać ?
Nie pograsz, a także wiele nie stracisz. Jak chcesz to pisz na pw użyczę lub oddam konto, bo nie dla mnie ta grę tylko zaopatrz się w lepszy sprzęt.
Nie pograsz, a także wiele nie stracisz. Jak chcesz to pisz na pw użyczę lub oddam konto, bo nie dla mnie ta grę tylko zaopatrz się w lepszy sprzęt.
Chciałem napisać, ale masz pełną skrzynkę
Myślę, że Ci pójdzie ja grałem na gorszym sprzęcie w skyrim na średnich w 30 fps. Ale jakimś super znawcą nie jestem.
A taki może mały offtop, jest jakiś sposób na ominięcie podania karty kredytowej przy rejestracji? Bo grę kupiłem ale to jest jedyna przeszkoda...
Z taką specyfikacją możesz wyciągnąć max 30 fps na minimalnych ustawieniach graficznych w pustej lokacji, w średnio zaludnionej mapie ~20fps, a przy oblężeniach 1-9fps (wiem bo grałem w ESO na podobnej konfiguracji). Znając życie różnica w fpsach będzie, ale nie duża.
Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad modernizacją (choć raczej nad kupnem nowego) kompa jeśli chcesz grać w tego mmorpga.
PS. Temat mogłeś trafniej nazwać.
down
@Loor, od kiedy gw2 jest p2p?
A taki może mały offtop, jest jakiś sposób na ominięcie podania karty kredytowej przy rejestracji? Bo grę kupiłem ale to jest jedyna przeszkoda...
Nie ma sposobu, przykro mi. Musisz ją podać a po chwili możesz ją odłączyć.
Lekki offtop: Miałem to napisać gdzieś - intruguje mnie to, dlaczego TESO nagle stało się takie atrakcyjne po ogłoszeniu b2p, gdzie wcześniej ludzie wieszali na nim psy.
Czy wychodzi na to, że głównym kryterium oceny danej gry jest jej cena?
Nie. Jedynym wnioskiem jakim mozna wyciagnac to to ze gra jest zwyczajnie w swiecie nie warta bycia P2P (jak wiekszosc, lacznie z gw2 - nie ma co sie oszukiwac). Bo nawet dziadek wow dalej ma abonament i mu dobrze z tym, wiec to nie to ze ludzie nie chca placic . Tylko ze przy placeniu abonamentu kazdy oczekuje czestych aktualizacji, dobrego i szybkiego supportu, nowego contentu co pare tyg/co miesiac, itd. A sory ale co by duzo nie mowic - to jedyne mmo jakie znam gdzie hakerzy/bugerzy az tak narozrabiali ze trzeba bylo serwer cofac
. Tym bardziej biorac pod uwage P2P.
Wiec tak, to byla strata kasy. B2P mozna przebolec, zalezy za jaka cene 50-75 zl okej, za +100 to raczej nikt w kto nie bedzie gral (zwlaszcza z nowych osob, a starsi juz wszystko zrobili raczej wiec tez im sie to znudzi kiedys i odejda).
Swoja droga - niesmak pozostaje :/. Wyobrazcie sb ze wtedy akurat duzo graliscie (bo byl weekend) i wam wszystko to cofa. I robcie to jeszcze raz. To w takim wypadku juz dziekuje danej grze.
PS - raczej kazdy slyszal o dodatku do gw2. To zastanawiam sie czy potraktuja ESO jako powazna konkurencje. Jak tak to wydadza dodatek jak najszybciej
Nie. Jedynym wnioskiem jakim mozna wyciagnac to to ze gra jest zwyczajnie w swiecie nie warta bycia P2P (jak wiekszosc, lacznie z gw2 - nie ma co sie oszukiwac). Bo nawet dziadek wow dalej ma abonament i mu dobrze z tym, wiec to nie to ze ludzie nie chca placic . Tylko ze przy placeniu abonamentu kazdy oczekuje czestych aktualizacji, dobrego i szybkiego supportu, nowego contentu co pare tyg/co miesiac, itd. A sory ale co by duzo nie mowic - to jedyne mmo jakie znam gdzie hakerzy/bugerzy az tak narozrabiali ze trzeba bylo serwer cofac . Tym bardziej biorac pod uwage P2P.Wiec tak, to byla strata kasy. B2P mozna przebolec, zalezy za jaka cene 50-75 zl okej, za +100 to raczej nikt w kto nie bedzie gral (zwlaszcza z nowych osob, a starsi juz wszystko zrobili raczej wiec tez im sie to znudzi kiedys i odejda).Swoja droga - niesmak pozostaje :/. Wyobrazcie sb ze wtedy akurat duzo graliscie (bo byl weekend) i wam wszystko to cofa. I robcie to jeszcze raz. To w takim wypadku juz dziekuje danej grze.PS - raczej kazdy slyszal o dodatku do gw2. To zastanawiam sie czy potraktuja ESO jako powazna konkurencje. Jak tak to wydadza dodatek jak najszybciej
No widzisz. Ale fajnie byłoby się jednak wypowiadać o grze nie przez pryzmat ceny. A potem na samym końcu dopisać coś w stylu "gra fajna, lecz nie na tyle bym chciał za nią zapłacić tyle kasy". Mnie denerwuje zawsze jak jest hejt na tytuł, gdzie wiesza się psy na wszystkim. Nie bójmy się przyznać, że nie mamy kasy - to przecież normalne, że ktoś ma jej mniej. Takie życie.
Ja jak byłem dzieciakiem jeszcze (przed 18-tką) nie dostawałem nawet kieszonkowego a o płatnych grach mogłem jedynie pomarzyć. Potem zacząłem zarabiać na siebie i już stać mnie nawet na TESO za 200 zł. Taka kolej rzeczy.
Nie Baalu, nie ma po prostu takiej gry która warta była by takich pieniędzy. Nawet król wow był o wiele tańszy, król który trzyma się dobrze od 10 lat. Za taką cenę musiałby to być Skyrim online a nie Teso.
@xxxx mógłbyś opróżnić skrzynkę odbiorczą ?
Nie Baalu, nie ma po prostu takiej gry która warta była by takich pieniędzy. Nawet król wow był o wiele tańszy, król który trzyma się dobrze od 10 lat.
Chodzi Ci o ten crap World of Warcraft? Tibia trzyma się głużej - jest więc bogiem?
Pluję na ten szczyt tandety jakim jest WoW.
Baalu, ale kto zarobił więcej blizzard czy twórcy tibii ?
Żeby nie było, nie gram już wowa. Ale fakty to fakty, chociaż sam nie lubię wowa to gra jest królem Mmo.
Tak tak wiem, jest wiele tematów, Baa nawet ja już jeden założyłem, tylko że teraz rozchodzi się o coś innego XD
No oglądam sobie teraz streamy o TESO no i co ? I mnie zaczyna się gra podobać, baa nawet więcej ;P
Na początku chciałem spytać. Która gra ma lepszą optymalizację Skyrim czy Teso ? Wiele osób pisało że podobno to drugie, ale chcę posłuchać więcej osób. Po drugie jedna z osób kazała mi sprawdzić na Can you ruin it czy mi wejdzie. Tudzież zrobiłem i o to wynik Proszę nie patrzeć na pojemność dysku, miejsce może się zrobić w każdej chwili
No to przed ukazaniem zdjęcia. Bez hejtów, również nie śmiać się z powodu mojego komputra ale ja także napaliłem się na tą grę
http://pl.tinypic.com/r/2610p48/8