No man's sky

Siemka, moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi wkoncu z multiplayerem w no man's sky? Nie dokonca zrozumialem po wpisach na innych stronach czy ten multiplayer rzeczywiscie istnieje ;x

Nie ma w tej grze trybu multiplayer, może kiedyś w jakimś patchu wprowadzą chociaż wątpię bo gdyby chcieli multiplayer to by się pojawi przy premierze

Dokładnie, zrobili ludzi w przysłowiowego chu..., znaczy w balona. Co ciekawe prawdopodobnie, tylko twórcy gry o tym wiedzieli, aż do premiery. Polecam tan news: http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/zaklejony-multiplayer-w-no-man-s-sky

Jedyne co jest w grze z multi, to synchronizacja nazw planet - jeśli ktoś ją odkrył i nazwał, to wszyscy będą widzieć tą nazwę planety

Czyli rozumiem, że jak ktoś nazwie jakaś planete "ChujniaGrzybniówka" to będę do końca życia widział ją tak nazwaną? Toż to fenomenalny pomysł!

Jeśli dobrze pamiętam, tam jest coś koło 11 milionów galaktyk, więc mimo wszystko ciężko trafić na już odkrytą planetę

w grze jest 18 kwintylionów planet, ile to jest zer bo nawet nie wiem :kappa:

To ciekawe czy w tej grze, ludzie tez będą robili refunda :D

ciekawi mnie fakt, że gra generuje 18 trylionów planet, a ci gracze niby znaleźli tę samą planetę, ciekawe...

Nawet jeśli to była ściema z tym spotkaniem to i tak twórcy przyznali się ze nie ma w grze multi

Ale gra ma tragiczną optymalizację. Na high mam 15-23 fps :lol: Dobrze, że preordera nie zamawiałem.

Najgorsze, że ta gra w ogóle z gpu nie korzysta, obciążenie karty graf 40% - nawet do 800 MHz nie dobija...

GTX780 do najchłodniejszych nie należy, a w grze mam 49-52 stopnie przy wenytlatorach ustawionych na 39%. Gdzie w takim Wieśku na full przy 1150 MHz mam 78-80 stopni. Czuje się jakbym na integrze grał.

Ogólnie gra chodzi traficznie, więc pewnie zaraz ją wywale, bo na chwilę obecną jest niegrywalna.

Zauważ że przy generowaniu dużego świata najbardziej obrywa właśnie procesor, plus zniszczalne środowisko tez robi swoje

http://store.steampowered.com/app/275850/?l=polish Lol, chyba jedna z najgorszych premier na PC.

@up właśnie czytam, pewnie wkrótce znikną ze stema XD, bo im złą recenzje robią,... a miałem kupować :)

Ale gra ma tragiczną optymalizację. Na high mam 15-23 fps  Dobrze, że preordera nie zamawiałem.

Najgorsze, że ta gra w ogóle z gpu nie korzysta, obciążenie karty graf 40% - nawet do 800 MHz nie dobija...

GTX780 do najchłodniejszych nie należy, a w grze mam 49-52 stopnie przy wenytlatorach ustawionych na 39%. Gdzie w takim Wieśku na full przy 1150 MHz mam 78-80 stopni. Czuje się jakbym na integrze grał. 

Ogólnie gra chodzi traficznie, więc pewnie zaraz ją wywale, bo na chwilę obecną jest niegrywalna. 

zazwyczaj gry z otwartymi światami stawiają CPU na 1 miejscu. Swoja drogą wydaje mi sie oczywiste że gra będzie pozbawiona Multi. Raz że mówili że swiaty jak i miejsce planet jest generowany losowo, a dwa nie wiem jakie serwery by udzwigly tak generowany yyy wszechświat? Jeszcze jakby cena byla inna to spoko... Ale 60jurkow za grę w której robisz wiecznie to samo... Paranoja :)

Solowa exploracja kosmosu za ponad 200zl? Jaka to frajda dla ducha i portfela? Gdyby bylo to mmo to HIT murowany,a tak to zwykla singlowka z ciekawym pomyslem i tylko tyle.

Zrobili starbounda w 3d bez starbounda i tyle

zazwyczaj gry z otwartymi światami stawiają CPU na 1 miejscu. Swoja drogą wydaje mi sie oczywiste że gra będzie pozbawiona Multi. Raz że mówili że swiaty jak i miejsce planet jest generowany losowo, a dwa nie wiem jakie serwery by udzwigly tak generowany yyy wszechświat? Jeszcze jakby cena byla inna to spoko... Ale 60jurkow za grę w której robisz wiecznie to samo... Paranoja 

Bardzo CPU nie zażyna. Mam wszystko na ultra i przy 4,6 GHz i zużycie rdzeni waha się między 60-75%. Zresztą już sobie naprawiłem fps, wystarczy dać wszystko na full, ustawić limit klatek na 60 fps, wyłączyć v-sync (najważniejsza rzecz) i zrestartować grę. Wtedy z 20 fps, robi się 60 i gra wykorzystuje 100% GPU.

https://www.g2a.com/r/user-57b5e6463bfc6

Tanie Gry.

Siemka, moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi wkoncu z multiplayerem w no man's sky? Nie dokonca zrozumialem po wpisach na innych stronach czy ten multiplayer rzeczywiscie istnieje ;x