Nocturne czy Corki

Który waszym zdaniem champion jest lepszy . Proszę napisać plusy i minusy

A po co ten spam?1 temat wystarczy.

Niechcacy dodalo sie 2 razy a nie wiem jak usunac

To tak jak spytać się co lepsze range czy mele ... Moim zdaniem bez sensu wybierz to co potrzebujesz.

Nocturne :

+ Świetny, szybki jungler

+ Bardzo fajne, mobilne ulti

+ Sporo dmg z Q

+ Darmowy Banshee

- Papier

- Musi się lekko przyfeedować by coś zrobić (jednak to nie jest trudne)

Corki :

+ Bardzo dobry mechanizm ucieczki

+ Fajne, spamowalne ulti z dobrym zasięgiem

+ Obniżenie armora z maszyngana :D

- Papier

- Manożerny (dlatego składam Manamune ;>)

Ale piękne porównanie ;] możesz porównać Nocturne Pantheon czy Xin a nie Nocturne czy Corki ponieważ każdy champion działa inaczej np Corki to ranged ad który często idzie z jakimś supportem i farmi sobie golda a Nocturne idzie do jungli i tam się farmi gankując więc nie porównujcie championów chyba że są z jednego gatunku...(czy coś xd)

@averdon Zapomniałeś dodać, że corki ma świetny, obszarowy damage i Q, które zmniejsza szanse przeciwnika na trafienie autoattackiem. Do minusów corkiego dodałbym jeszcze, że potrzebuje dobrej farmy (jak każdy ad carry).

@Topic Jeżeli szukasz dobrego, mobilnego i silnego junglera - bierz nocturna. Jeśli jednak wolisz ad carry z potężnym, obszarowy dmg - corki jest dla ciebie.

Ale jak chcesz junglera potężnego junglera to polecam ci też Olafa a co do Carry ad Dobra jest MF :D

@Jak offtop to przepraszam :]

Moim zdaniem bez wątpienia corki.

Jest on postacią mało spotykaną w grach, nie wiem czemu.

Ma on wspaniały system uciekania/doganiania (nawet przez ściany).

Spell odsłaniający na chwilkę dany teren blisko Ciebie, posiadający szansę na blind przeciwnika.

Gatling Gun <3 zmniejszający armor przeciwnika i zadający ciągły dmg przez parę sekund.

Spamowalne ulti o dużym zasięgu, które wspaniale współgra z trinity force.

No i moim zdaniem jeden z najlepszych passive w grze, dodatkowe 10 % dmg jako true dmg (omijające resisty).

Jedyny minus to taki, że jeśli nie ogarniesz tej postaci lub kupisz nie to co trzeba to będzie Ci ciężko.

A nocturne jest właśnie postacią na którą składanie każdej rzeczy na dpsa nie jest głupie.

To jest niezwykle pospolita i prosta postać.

Dla mnie jedynym plusem nocturna jest jego "bańka" oraz passive (aoe dmg + lifesteal).

Niczym więcej ta postać nie może się pochwalić.

Pewnie zaraz ktoś powie o ulti. Flash pod turret + stun/slow. Nie ma nocturna.

No chyba że nie ma turreta. Najlepszą kontrą na jego ulti jest schowanie się poza zasięg widzenia innego przeciwnika lub minionów.

Widzisz że odpala ulti ? Zjeżdżaj w krzaki i tyle :P A całkowity blind na mape ? Mercury treats skracają ten efekt, banshee niweluje, a quicksilver sash...nie wiem czy działa xD muszę sprawdzić. Napewno sash pozwala przerwać rzucanie feara przez nocturna. Nikt nie docenia tego itemu.

Quicksilver sash

Poza tym wardy, wardy, wardy. Nocturnowi zmniejszyli zasięg ulti. Za pomocą dobrze rozstawionych wardów zobaczysz że czeka on na ulti.

Mam nadzieję że pomogłem w wyborze postaci.

Pozdrawiam

p.s. nie piszcie że postacie to papiery. Każda postać może kupić hp/resisty.

Raz widziałem teemo pod tanka i dawał radę xD

Który waszym zdaniem champion jest lepszy . Proszę napisać plusy i minusy